futsal: diva '83 4

Verslag: Annet Keuning (mei '09)

Aan het begin van het seizoen werd het nieuwe futsalteam Diva’83 DA4 opgericht. Nou zou je zeggen, een nieuw team, dat kan nooit hoog gaan eindigen… niets is echter minder waar blijkt aan het einde van dit seizoen nu kan terug worden geblikt op de fantastische prestatie van dit team.

We begonnen dit seizoen met de volgende dames: Lea Eikendal, Annalie van Dijk, Judith Keuning, Mirjam Wielema, Sandra Peringa, Rian Bous, Margreet Vogelzang en Annet Keuning. De coach dit seizoen was Rudie Pattiselanno.

Het seizoen begon uitermate goed, de eerste wedstrijd werd met dubbele cijfers gewonnen en de wedstrijden die volgden leverden ook de volle winst op. De eerste moeilijke wedstrijd was die tegen de Heracliden waarbij op het nippertje met 4-2 gewonnen werd. Al vlot bleek dat er maar drie ploegen speelden om de titel, namelijk Drs. Vijfje DA3, Eenrum DA1 en Diva DA4. Toen de wedstrijd tegen vijfje werd gewonnen met 5-1 werd er al stiekem gedroomd van een kampioenschap. Eenrum DA1 dacht hier in de uitwedstrijd heel anders over. Voor het eerst pakte Diva niet de volle 3 punten en bleef het in een erg spannend en op en neergaande wedstrijd 1-1. Daarna ging Diva verder waar het gebleven was, punten werden gepakt, de ene overwinning nog groter dan de andere en het voetbal was af en toe prachtig. De spannendste wedstrijd van het seizoen volgde op 10 maart waarin Eenrum de tegenstander was. Na een 2-0 achterstand wist Diva de wedstrijd in handen te nemen en te zegevieren met 4-2. Het kampioenschap werd definitief binnengehaald tegen de dames 3 van Winsum waar met 1-5 werd gewonnen. Toen restte slechts de ontmoeting met drs. Vijfje nog op13 mei, die al vele malen uitgesteld was, en ook deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen. De balans kan opgemaakt worden!

Duidelijk is dat Diva de meeste punten heeft behaald, namelijk 46 uit 16 wedstrijden. Slechts tegen Eenrum werden 2 punten verspeeld door een gelijkspel en dus is Diva ongeslagen gebleven. Nummer 2 Eenrum behaald 41 punten.

Het voetbal was niet altijd even goed te noemen, maar ook slechte wedstrijden werden winnend afgesloten. Helaas is het team dit seizoen wel geteisterd door blessures maar ook dat heeft niet mogen baten, gelukkig waren er altijd invalleden beschikbaar om mee te doen.

Het doelsaldo dan tenslotte: +129 waarbij maar 12 tegendoelpunten geïncasseerd werden is iets om trots op te zijn!

Volgend seizoen zal dit team hopelijk doorgaan waar zij gebleven zijn en in welke klasse dat dan is, dat blijft nog even een verrassing!

foto's: dhr. Vogelzang en B. Rink.