oud nieuws - voorjaar 2004

The Knickerbockers wint eigen International Tournament 

30 mei. Van vrijdag 28 mei t/m zondag 30 mei organiseerde The Knickerbockers het 16e Internationale toernooi "Survival of the fiITtest". Bij de vrouwen namen 9 ploegen deel, waarvan 3 uit Groningen, 4 uit de rest van Nederland en 2 uit het buitenland. De deelnemers waren: Knickerbockers da1, Knickerbockers da2, Ladies One Old Members (= oud TKB'ers), Buitenveldert, Ariston '80 (Delft), Buitenspel (Zwolle), Harde Noppen (Hoorn), Mansfield Road (Oxford, UK) en WG Freiburg (Duitsland).
The Knickerbockers da1 (foto) deed wat het aan haar stand verplicht was: het won alle poulewedstrijden, waarna in de finale ook Mansfield Road aan de zegekar werd gebonden met 4-0. The Knickerbockers prolongeerde daarmee haar titel als toernooiwinnaar.
The Knickerbockers 2 verging het slechter. De ploeg verloor in de andere poule alle wedstrijden. De oud TKB'ers, uitkomend als Ladies One Old Members, werden in hun poule eervol 3de, met 2 gewonnen en 2 verloren wedstrijden.
Klik hier voor de uitslagen en meer foto's.

Oranje Nassau bezorgt ODC degradatie

29 mei. Oranje Nassau heeft de laatste competitiewedstrijd met 1-6 gewonnen van ODC. Voor de ploeg uit Boxtel betekende deze nederlaag degradatie naar de eerste klasse.
ON stond na een kwartier al voor met 0-3. Het kwam gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van ODC, maar drukte direct daarna door met doelpunten van Ilse Meekma en Sylvia Smit. Halverwege de eerste helft kon ODC nog wat terugdoen, maar Agnes Meulenbelt bracht het verschil weer terug op 3 doelpunten. De rust brak aan met een 1-4 voorsprong. In de tweede helft werd de score nog uitgebouwd door opnieuw Sylvia Smit en Agnes Meulenbelt. Beide speelsters voerden daarmee hun seizoenstotaal op 16, resp. 13 doelpunten (incl. de doelpunten tegen NEC).

Oranje Nassau wint en verliest

15 mei. Deze week heeft Oranje Nassau 2 wedstrijden gespeeld in de Hoofdklasse. Resultaat: winst uit bij 't Zand en verlies thuis tegen Fortuna.
Dinsdagavond won Oranje Nassau met 2-3 van het in degradatiegevaar verkerende 't Zand. ON kwam op een 2-0 voorsprong door Ilse Meekma en Marloes de Boer. Miranda Winters zorgde voor de 3-1.
Zaterdag kwam lijstaanvoerder Fortuna op bezoek. Lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Fortuna had in de eerste helft een licht overwicht, maar zakte in de tweede helft terug. Desondanks kwam de ploeg een kwartier voor tijd op voorsprong en wist die 0-1 tot het einde toe vast te houden. Door dit resultaat blijft de titelstrijd tussen Fortuna en Ter Leede spannend. Oranje Nassau is met nog 1 wedstrijd te spelen definitief verzekerd van de 5de plaats op de ranglijst.

Stadgroninger teams handhaven zich in de 3e klasse

8 mei. Op de voorlaatste speeldag hebben alle in degradatiegevaar verkerende ploegen uit de stad Groningen zich verzekerd van klassebehoud. The Knickerbockers 2 versloeg in een rechtstreeks duel concurrent Viboa met 2-1. Ook Oranje Nassau 2 en DIVA '83 zetten hun wedstrijd in winst om. Door deze resultaten is Viboa naast Farmsum de 2de degradant uit de Derde Klasse B geworden. FC Lewenborg en Lycurgus waren dit seizoen in het linkerrijtje terug te vinden. FC Lewenborg leek lange tijd nog mee te doen in de titelstrijd maar moest uiteindelijk toch afhaken en de eer laten aan kampioen en promovendus Opende en runner-up De Pelikanen.

Uitslagen 8 mei

Thuis:
3B: Lycurgus - Zeester   1 - 4
3B: FC Lewenborg - Omlandia   2 - 1
3B: The Knickerbockers 2 - Viboa   2 - 1
3B: Oranje Nassau 3 - De Pelikanen   4 - 3
4C: AmicitiaHaren - ONR   5 - 6
5H: Helpman 3 - HHComb   2 - 2
5H: Oranje Nassau J - Eenrum   10 mei
5H: Oranje Nassau 4 - Peize   12 mei
5 I: Helpman 2 - SIOS/Adorp J   11 - 0

Uit:
3B: Farmsum - DIVA '83   3 - 17
4C: Zuidhorn - Lycurgus 2   4 - 1
4C: ONT - De Vogels   0 - 4
4C: Houtigehage - Helpman   2 - 4
5 I: Warffum - Lycurgus 3   5 - 2
5 I: CSVH - DIVA '83 2   7 - 1

Programma 10-12 mei

5H: Oranje Nassau J - Eenrum   0 - 2   (10-5)
HK: SC 't Zand - Oranje Nassau   2 - 3   (11-5)
4C: De Vogels - Helpman   5 - 1   (11-5)
5H: Oranje Nassau 4 - Peize   1 - 5   (12-5)

Programma 15 mei

HK: Oranje Nassau - Fortuna Wormerveer   0 - 1
3B: Lycurgus - The Knickerbockers 2   3 - 0
3B: FC Lewenborg - Farmsum   14 - 0
3B: Opende - DIVA '83   0 - 1
3B: Hunsingo - Oranje Nassau 3   2 - 2
4C: De Vogels - Helpman   11 mei
4C: Lycurgus 2 - RWF 2   3 - 3
4C: Zuidhorn - AmicitiaHaren   2 - 6
5H: Oranje Nassau 4 - Oranje Nassau J   0 - 5
5H: Helpman 3 - Gomos   4 - 0
5 I: Lycurgus 3 - Tolbert 2   4 - 1
5 I: The Knickerbockers 3 - De Pelikanen 2   1 - 0
5 I: The Knickerbockers 4 - CVVB   3 - 4
5 I: Helpman 2 - Middelstum   7 - 1   (17/5)
5 I: SIOS/Adorp J - DIVA '83 2   3 - 5

Programma 19-22 mei

4C: AmicitiaHaren – Fean '58   9 - 1   (19-5)
4C: AmicitiaHaren - Houtigehage   1 - 4    (22-5)

Programma 29 mei

HK: ODC - Oranje Nassau   1 - 6

Ruime winst Oranje Nassau en Knickerbockers

1 mei. Oranje Nassau heeft eindelijk een wedstrijd tegen Stedoco in ruime winst kunnen omzetten. De basis daarvoor werd gelegd direct na de aftrap. Binnen 10 tellen had ON via Sylvia Smit al gescoord. Uiteindelijk werd het door doelpunten van Agnes Meulenbelt en Marloes de Boer nog 3-0.
The Knickerbockers heeft de laatste wedstrijd van de competitie eveneens ruim gewonnen. Tegen het al gedegradeerde Muntendam werd het 0-4. De doelpunten kwamen van Madelein winters, Geerdien Eringa, Juul de Vroome en Helena Beukema. The Knickerbockers is daarmee op de 6de plaats geeindigd: de beste prestatie in de 3 jaar dat het team nu in de Eerste Klasse speelt. Madelein Winters heeft dit seizoen 22 doelpunten gesoord en is daarmee kansrijk voor de titel van topscoorder 1B '03-'04.
Oranje Nassau 2 had donderdag al de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen kampioen Be Quick '28. Het werd een ruime 5-0 nederlaag. Oranje Nassau 2 is daarmee op de 4de plaats geeindigd, net 2 punten boven The Knickerbockers. Een prima resultaat voor een promovendus!

Uitslagen 27 april

Beker - Braakhuizen - Oranje Nassau   2 - 1
3B - The Knickerbockers 2 - FC Lewenborg   5 - 2
4C - De Vogels– Houtigehage   3 - 2
4C - AmicitiaHaren – Fean '58   19-5
5H - Oranje Nassau J - Peize   6 - 1

Uitslagen 29 april

1B: Be Quick'28 - Oranje Nassau 2   5 - 0

Uitslagen 1 mei

HK: Oranje Nassau – Stedoco   3 - 0
1B: Muntendam - The Knickerbockers   0 - 4
1B:  Be Quick'28 - Oranje Nassau 2   verplaatst naar 29 april
3B: Lycurgus - Oranje Nassau 3   3 - 0
3B: Farmsum - FC Lewenborg   1 - 11
4C: ONT – Helpman   3 - 1
4C: Houtigehage – AmicitiaHaren   2 - 3
5H: Oranje Nassau 4 - Helpman 3    0 - 2
5 I: The Knickerbockers 3 – Middelstum   8 - 1

Oranje Nassau in halve finale uitgeschakeld

27 april. Oranje Nassau heeft de finale van de KNVB-beker niet gehaald. In Geldrop werd met 2-1 verloren van Braakhuizen.
In de 1e helft was ON op een 1-0 achterstand gekomen. Door een perfect genomen vrije trap van Jorike Olde Loohuis kwam het rond de 60e minuut langszij. In de slotfase voelde ON zich sterk benadeeld door de scheidsrechter. Eerst werd op een overtreding op Ilse Meekma in het Brabantse strafschopgebied niet bestraft. Vijf minuten voor tijd krijgt Braakhuizen een dubieuze strafschop waaruit het op 2-1 komt. ON scoort nog in de slotfase maar ziet dat doelpunt afgekeurd worden. In het tumult dat daarop volgt krijgt Jolanda Tromp de rode kaart voorgehouden. Braakhuizen gaat dus door naar de finale op 8 mei waarin het - net als 2 jaar geleden - Saestum ontmoet, dat in de andere halve finale Ter Leede na strafschoppen uitschakelde.
ON begon overigens gehandicapt aan de wedstrijd omdat het 2 speelsters, Shary Bakker en Sylvia Smit, had afgestaan aan Oranje onder 19 dat in Frankrijk een EK-kwalificatietoernooi speelt.

Helpman da1 kampioen in 4e klasse

24 april. Het eerste vrouwenteam van Helpman is zaterdag kampioen geworden van de 4e klasse C. Door de 10-1 winst op Nieuw-Roden werd Helpman onbereikbaar voor de achtervolgende ploegen. Het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse zijn een bekroning op een uitstekend seizoen. Tot dusverre won de ploeg alle 19 wedstrijden met de doelcijfers 88-14.

Oranje Nassau wint kwartfinale beker

24 april. Oranje Nassau heeft de halve finale van de KNVB-beker gehaald. Thuis werd het Amsterdamse Wartburgia met 1-0 verslagen na een 0-0 ruststand. De winnende treffer kwam van het hoofd van Shary Bakker, die eerder in de eerste helft al een grote kans onbenut had gelaten.
Oranje Nassau trad aan zonder 3 internationals. Marloes de Boer, Jorike Olde Loohuis en de op het laatste moment opgeroepen Sylvia Smit maakten deel uit van de Nederlandse selectie die zondag in Belgie een EK-kwalificatieinterland speelt. Hierdoor speelden Alien Vos, Miranda Winters en Sylvia van der Geest in de basis. ON speelde goed georganiseerd en ondanks een licht veldoverwicht van Wartburgia gedurende een groot deel van de wedstrijd had de thuisploeg de betere kansen en gaf het nauwelijks kansen weg. Dinsdag 27 april speelt Oranje Nassau in Geldrop al de halve finale tegen Braakhuizen.

De prestatie van ON1 ging ten koste van ON2. Omdat de 3 internationals niet beschikbaar waren, moest ON2 diverse speelsters afstaan aan ON1. En omdat enkele speelsters geblesseerd waren, ging er een gehavend ON2 naar Heino. Daar werd een 2-0 nederlaag geleden. Door dit resultaat is ON2 met nog 1 wedstrijd te spelen definitief zeker van de 4de plaats op de ranglijst. Geen slechte prestatie voor een promovendus uit de tweede klasse!

Oranje Nassau wint in slotfase

17 april. Oranje Nassau heeft de hoofdklassewedstrijd tegen Braakhuizen met 2-1 gewonnen. Vlak voor tijd stond de ploeg nog met 0-1 achter, maar door 2 doelpunten binnen 1 minuut werd de score omgebogen.
Oranje Nassau was de eerste helft iets sterker en kreeg ook de grootste kansen. De eigen kansen werden echter onbenut gelaten en Braakhuizen was in de 38e minuut wel in staat om de score te openen: 0-1. Na rust ontwikkelde Oranje Nassau een groot veldoverwicht. Het duurde echter tot de 38e minuut na rust voordat er werd gescoord. Agnes Meulenbelt toucheerde een inzet van Sylvia Smit waardoor de bal in het doel verdween voor de gelijkmaker. In de eerste actie na de aftrap kon Ilse Meekma aanleggen in het Brabantse strafschopgebied en met een diagonaal schot de keepster opnieuw passeren.
Oranje Nassau heeft hiermee een concurrent om de 5e plaats afgetroefd. ON is ook nog in de race voor de KNVB-beker. Zaterdag 24 april is de kwartfinale, thuis tegen Wartburgia. De internationals aan beide kanten zullen dan ontbreken ivm de interland Belgie-Nederland op 25 april.

In 1B traden Oranje Nassau 2 en HZVV tegen elkaar aan in een rechtstreeks duel om de 3e plaats. De Hoogeveense vrouwen wonnen deze confrontatie met 1-3 na een 0-1 ruststand. Oranje Nassau speelde te statisch om aanspraak te maken op de winst, hoewel het de pech had dat de scheidsrechter enkele zware overtredingen van HZVV licht bestrafte. De enige Groningse goal kwam van Monique Remmers.
The Knickerbockers hadden een duel met een concurrent om de voorlopig 6e plaats op de ranglijst. De studentes wonnen de ontmoeting met Heino glorieus. Het werd uiteindelijk een 5-0 zege na een 2-0 ruststand. De doelpunten kwamen van Aafke Waanders (2x) en Madelein Winters (3x).

Uitslagen 19 - 21 april

5H - Oranje Nassau J - LEO 2   0 - 3  (19-4)
4C - RWF 2 - Helpman  2 - 7    (20-4)
3B - Lycurgus - Viboa    2 - 1    (21-4)
3B - FC Lewenborg - De Pelikanen   2 - 1   (21-4)
3B - Hunsingo - The Knickerbockers 2   2 - 2   (21-4)

Uitslagen 24 april

Beker: Oranje Nassau - Wartburgia   1 - 0
1B - Heino - Oranje Nassau 2   2 - 0
3B - The Knickerbockers 2 - FC Lewenborg   27 apr.
3B - DIVA'83 - Omlandia   2 - 2
3B - De Pelikanen - Lycurgus   2 - 2
3B - Oranje Nassau 3 - Opende   2 - 2
4C - Helpman - Nieuw Roden   10 - 1
4C - AmicitiaHaren - GSVV   5 - 0
4C - ONR - Lycurgus 2   5 - 0
4C - Fean '58 - De Vogels   0 - 3
5H - Oranje Nassau J - Peize   27 apr.
5H - HS'88 J - Helpman 3   6 - 3
5H - Gomos - Oranje Nassau 4   5 - 0
5 I - DIVA '83 2 - Lycurgus 3   2 - 1
5 I - CSVH - Helpman 2   9 - 0
5 I - De Pelikanen 2 - The Knickerbockers 4   4 - 0
5 I - Tolbert 2 - The Knickerbockers 3   4 - 3

Uitslagen 17 april

Stadsderbies:
4C - 12:30 Lycurgus 2 - Helpman   1 - 3
5 I - 10:00 The Knickerbockers 3 - DIVA'83 2   0 - 2

Thuis:
HK - 15:00 Oranje Nassau - Braakhuizen   2 - 1
1B - 14:30 The Knickerbockers - Heino   5 - 0
1B - 12:30 Oranje Nassau 2 - HZVV   1 - 3
3B - 14:30 Lycurgus - Viboa   21 apr.
3B - 12:30 FC Lewenborg - De Pelikanen   21-4
3B - 10:30 Oranje Nassau 3 - Farmsum   8 - 1
5H - 10:30 Helpman 3 - Eenrum   1 - 2
5H -   9:00 Oranje Nassau J - Gomos   2 - 2
5H - 10:30 Oranje Nassau 4 - HS '88 J   2 - 6
5 I - 10:00 The Knickerbockers 4 - Tolbert 2   2 - 1
5 I - 12:30 Helpman 2 - CVVB    1 - 1
5 I - 14:30 Lycurgus 3 - SIOS/Adorp J   0 - 3

Uit:
3B - 13:30 Zeester - DIVA'83   2 - 1
3B - 14:30 Hunsingo - The Knickerbockers 2   21 april
4C - 14:30 Nieuw Roden - De Vogels   0 - 6
4C - 11:45 ONT - AmicitiaHaren   2 - 4

ON 2 bezorgt Muntendam degradatie

10 april. Van de landelijk spelende ploegen kwam alleen Oranje Nassau 2 in actie. In en bij Muntendam werd het een 0-3 overwinning voor de stadgroninger vrouwen. De doelpunten kwamen van Miranda Winters (2x) en Alien Vos. Door dit resultaat keert Muntendam na 1 jaar terug naar de regionale 2e klasse Noord.

Uitslagen 5 april

5H: LEO 2 - Helpman 3   2 - 1

Uitslagen 7 april

4C: Lycurgus 2 - Nieuw Roden   4 - 1

Uitslagen 12 april

3B: Oranje Nassau 3 - Omlandia   0 - 1
4C: Helpman - AmicitiaHaren   2 - 0
4C: De Vogels - GSVV   0 - 2

Uitslagen 14 april

5H: Helpman 3 - Leek-Rodenburg   5 - 0

Uitslagen 10 april

1B: Muntendam - Oranje Nassau 2   0 - 3
3B: FC Lewenborg - Lycurgus   1 - 4
3B: The Knickerbockers 2 - Opende   0 - 1
3B: Oranje Nassau 3 - Viboa   4 - 0
3B: De Pelikanen - DIVA'83   3 - 1
4C: AmicitiaHaren - De Vogels   2 - 0
4C: ONT - Lycurgus 2   2 - 3
4C: RWF 2 - Helpman   20 apr.
5H: Oranje Nassau J - LEO 2   19 apr.
5H: Helpman 3 - Leek-Rodenburg   14 apr.
5H: Oranje Nassau 4 - Aduard 2000   0 - 2
5 I: Helpman 2 - The Knickerbockers 3   0 - 1
5 I: Warffum - The Knickerbockers 4   2 - 1
5 I: CSVH - Lycurgus 3   1 - 1
5 I: De Pelikanen 2 - DIVA'83 2   3 - 2
Vrij:
HK - Oranje Nassau
1B - The Knickerbockers

ON2 klopt Knickerbockers

3 april. De hoogste stedelijke derby in het Groningse vrouwenvoetbal is gewonnen door Oranje Nassau 2. De ploeg klopte stadgenoot The Knickerbockers met 4-1. De uitslag geeft een vertekend beeld van de veldverhoudingen. The Knickerbockers was de eerste helft de betere ploeg. In de 8ste minuut kwam ON2 bij de eerste aanval wel op voorsprong. Uit een toegekende strafschop schoot Carla Koops de thuisploeg op voorsprong. Direct na rust komt ON2 gelukkig op 2-0: via een been van een tegenstandster schiet de net ingevallen Lizan Stuulen raak. The Knickerbockers komt nog terug tot 2-1 als Diony Kentie de buitenspelval en keepster Linda Buurke omspeelt en scoort. Uit een vrije trap van Christa Bouw scoort Jannie Sanders met een kopbal de 3-1. Miranda Winters tekent tenslotte voor de 4-1 als de verdediging van de studentes de bal niet op tijd wegkrijgt.
Oranje Nassau 2 staat nu 4de in 1B en is door deze overwinning nog steeds in de race voor plaats 3. The Knickerbockers is teruggezakt in de middenmoot tot plaats 7 en kan alleen nog eindigen tussen de 5de en 9de plaats.

Uitslagen 3 april

Stadsderbies:
1B: Oranje Nassau 2 - The Knickerbockers   4 - 1
3B: DIVA '83 – Lycurgus   0 - 2
4C: De Vogels - Lycurgus 2   0 - 1
5 I: DIVA '83 2 - The Knickerbockers 4   2 - 2

Thuis:
3B: The Knickerbockers 2 – Farmsum   1 - 0
4C: Helpman – Zuidhorn   4 - 1
5 I: Lycurgus 3 – Middelstum   4 - 1

Uit:
3B: Omlandia - Oranje Nassau 3   2 - 3
3B: Viboa - FC Lewenborg   2 - 2
5H: HHComb - Oranje Nassau J   1 - 3
5H: LEO 2 - Helpman 3   5 apr.
5H: Eenrum - Oranje Nassau 4   3 - 0
5 I: De Pelikanen 2 - Helpman 2   1 - 1
5 I: SIOS/Adorp J - The Knickerbockers 3   0 - 0

Vrij:
HK: Oranje Nassau
4C: AmicitiaHaren

Uitslagen 27 maart

Stadsderbies:
3B: Oranje Nassau 3 - The Knickerbockers 2   0 - 3
3B: FC Lewenborg - DIVA'83   7 - 4
5 I: The Knickerbockers 3 - Lycurgus 3   0 - 2

Thuis:
HK: Oranje Nassau – Wartburgia   1 - 1
1B: The Knickerbockers – VVOG   0 - 0
1B: Oranje Nassau 2 - SC Klarenbeek   1 - 1
3B: Lycurgus – Opende   0 - 2
4C: Lycurgus 2 - Nieuw Roden   7 apr.
5H: Helpman 3 – ACV   1 - 0
5H: Oranje Nassau J - HS'88 J    1 - 6
5H: Oranje Nassau 4 - LEO 2   0 - 0
5 I: Helpman 2 - Tolbert 2   2 - 2
5 I: The Knickerbockers 4 - SIOS/Adorp J   5 - 2

Uit:
4C: Zuidhorn - De Vogels   1 - 3
4C: GSVV – Helpman   0 - 8
4C: Fean '58 – AmicitiaHaren   0 - 2
5 I: Warffum - DIVA'83 2   6 - 0

Driemaal gelijk spel

27 maart. De landelijk spelende stad-Groninger teams boekten op deze speeldag allemaal een gelijk spel.
Oranje Nassau moest het opnemen tegen nummer 3 Wartburgia. Het werd een 1-1 gelijk spel. Wartburgia kwam in de eerste helft op voorsprong door een kopbal. In de tweede helft kwam ON langszij door Ilse Meekma die een lange bal van achteren bij de middenlijn oppikte en naar het Amsterdamse doel soleerde om te scoren. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd zodat een gelijk spel niet onterecht was.

In de Eerste Klasse B moest Oranje Nassau 2 het opnemen tegen nummer 2 Klarenbeek. Vroeg in de wedstrijd kwam ON2 op voorsprong toen een afstandsschot van Alien Vos het net trof. Klarenbeek trok na een half uur de stand weer recht. Hoewel Klarenbeek in de tweede helft beter was, kregen beide ploegen nog kansen zonder echter te scoren. Het bleef dus 1-1.
The Knickerbockers wist tegen het bezoekende VVOG niet te scoren. Door het 0-0 gelijk spel zijn de studentes gezakt van plaats 5 naar plaats 7. Komende zaterdag staat de hoogste stedelijke derby op het programma tussen Oranje Nassau 2 en The Knickerbockers.

In de andere klassen was de uitslag ON3-TKB2 van belang voor eventuele degradatie. TKB2 won overtuigend met 0-3.
Het 4de team van Oranje Nassau haalde het 1ste punt. Weliswaar werd er niet gescoord maar de 0-0 tegen LEO 2 was voldoende voor het 1ste competitiepunt.

Uitslagen 13 maart

Stadsderbies:
5 I: DIVA'83 2 - Helpman 2   7 - 1
5 I: Lycurgus 3 - The Knickerbockers 4   3 - 0

Thuis:
HK: Oranje Nassau - SC ’t Zand   4 - 2
1B: Oranje Nassau 2 – Havelte   1 - 1
3B: DIVA'83 – Hunsingo   1 - 1
4C: Helpman – ONT   3 - 2
4C: De Vogels – GSVV   12 apr.
4C: Lycurgus 2 - Fean '58   2 - 2
5 I: The Knickerbockers 3 – Middelstum   afgelast

Uit:
1B: Be Quick'28 - The Knickerbockers   3 - 1
3B: Opende - FC Lewenborg   4 - 1
3B: Omlandia – Lycurgus   3 - 1
3B: Zeester - Oranje Nassau 3   2 - 0
3B: De Pelikanen - The Knickerbockers 2   4 - 1
4C: RWF 2 – AmicitiaHaren   3 - 7
5H: Peize - Helpman 3   1 - 4
5H: Aduard 2000 - Oranje Nassau J   4 - 1
5H: ACV - Oranje Nassau 4   3 - 0

Uitslagen 20 maart

Stadsderbies:
3B: DIVA '83 - The Knickerbockers 2   3 - 1
5 I: Lycurgus 3 - Helpman 2   0 - 0

Thuis:
4C: De Vogels – Houtigehage   27 apr.
4C: Lycurgus 2 – GSVV   4 - 1
5 I: DIVA '83 2 – CVVB   5 - 1
5 I: The Knickerbockers 3 – Warffum   0 - 1
5 I: The Knickerbockers 4 – Middelstum   5 - 0

Uit:
1B: Heino - Oranje Nassau 2   afgelast
3B: Zeester - FC Lewenborg   2 - 3
5H: Aduard 2000 - Helpman 3    1 - 2
5H: Leek-Rodenburg - Oranje Nassau J   0 - 6
5H: HHComb - Oranje Nassau 4   2 - 0

Vrij:
HK : Oranje Nassau
1B: The Knickerbockers
3B: Lycurgus, Oranje Nassau 3
4C: Helpman, AmicitiaHaren

Topscorers

15 maart. De lijsten met doelpuntenmakers van de 3 Groningse clubs in de landelijke klassen zijn weer bijgewerkt (> huidig seizoen > per club). Gronings topscorer is Madelein Winters van The Knickerbockers: zij scoorde reeds 18 doelpunten waarvan 1 j.l. zaterdag. Lange tijd leek zij onbedreigd, maar Sylvia Smit van ON1 scoorde 6x in de laatste 3 wedstrijden en staat nu op een totaal van 13 doelpunten. Dat is 1 meer dan Carla Koops; zij nam de complete doelpuntenproductie van ON2 in de laatste 3 duels voor haar rekening en staat nu op 12 doelpunten. Agnes Meulenbelt van ON1 heeft inmiddels 9x gescoord. Daarna volgen 2 speelsters die zowel voor ON1 als ON2 wisten te scoren. Miranda Winters heeft in de landelijke competitie 7x gescoord waarvan 2 in de hoofdklasse en 5 in 1B. Ilse Meekma scoorde in totaal 6x, gelijk verdeeld over beide klassen. In totaal hebben de 3 ploegen nu 103 maal gescoord.

Oranje Nassau klopt 't Zand; geen winst in 1B

13 maart. Oranje Nassau heeft in de Hoofdklasse met 4-2 gewonnen van 't Zand. Het was voor ON een matige wedstrijd tegen een stugge ploeg in degradatiestrijd die zich niet snel gewonnen wilde geven.
Oranje Nassau kwam halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong door Sylvia smit (2x). Eerst verzilverde zij een goede voorzet van Ilse Meekma die de bal knap tot aan de achterlijn had gekregen. Kort daarna kon zij alleen op de keeper afgaan na een goede crosspass van Marloes de Boer. De rust  werd bereikt met een 2-1 stand, want kort voor rust bracht Esther Kant met een mooie boogbal van afstand de aansluittreffer tot stand.
Oranje Nassau leek halverwege de tweede helft opnieuw op een veilige voorsprong te komen. Uit een corner van Jorike Olde Loohuis werd de bal door 't Zand in eigen doel gewerkt. In de 85e minuut kwam 't Zand echter opnieuw dichtbij. Van slordig verdedigen werd goed gebruik gemaakt en gescoord. Vlak voor het laatste fluitsignaal bracht Sylvia Smit met haar 3e doelpunt na een goede pass van Agnes Meulenbelt de stand opnieuw op 2 treffers verschil.

In 1B konden zowel Oranje Nassau 2 als The Knickerbockers opnieuw niet winnen. ON 2 kwam thuis tegen Havelte niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Na een bloedeloze eerste helft behoedde Linda Buurke eerst ON voor een achterstand. Daarna bracht Carla Koops ON op voorsprong na een goede actie van Miranda Winters. Toch kwam Havelte langszij. Een hoge boogbal van grote afstand kwam onhoudbaar voor de keepster onder de lat in het doel terecht: 1-1.
The Knickerbockers moest in Zwolle aantreden tegen koploper Be Quick '28. De ploeg kwam op een 0-1 voorsprong door toedoen van Madelein Winters, maar moest uiteindelijk toch berusten in een 3-1 nederlaag.

Oranje onder 19 klopt Oranje Nassau

9 maart. De nationale selectie onder 19 heeft dinsdag 9 maart een stagedag in Groningen gehouden. 's Middags werd er getraind op het complex van Oranje Nassau (foto Be Smit). 's Avonds werd op het sportcomplex Kardinge een oefenwedstrijd gespeeld tegen Oranje Nassau da1. ON, dat aantrad zonder de internationals Marloes de Boer en Jorike Olde Loohuis die deel uitmaken van de A-selectie, verloor met 1-4 na een 0-1 ruststand. ON-speelster Sylvia Smit maakte deel uit van Oranje onder 19 en speelde dus evenmin voor ON. Het doelpunt in de eerste helft werd gescoord door Marije Brummel na een strakke voorzet van Sylvia Smit. In de tweede helft scoorde Sylvia Smit zelf, nu op aangeven van Merel Snoeck. De 0-3 kwam van Anouk Dekker na een solo-rush. Agnes Meulenbelt scoorde vervolgens tegen uit een strafschop. Kirsten van de Ven bepaalde de eindstand tenslotte op 1-4 na verkeerd uitverdedigen van ON.
Oranje onder 19 bereidt zich voor op een kwalificatietoernooi van 26-30 april in Frankrijk met als doel plaatsing voor het EK onder 19.
Klik hier voor een uitgebreider verslag en foto's.

Oranje Nassau klopt Buitenveldert; verlies ON2 en TKB

6 maart. Oranje Nassau moest als 5de van de ranglijst aantreden in Amsterdam tegen Buitenveldert, de nummer 6 van de ranglijst. Het werd een overtuigende 1-6 overwinning voor de Groningse vrouwen. Er werd gevarieerd gespeeld waardoor veel kansen werden verkregen en een hoog rendement werd behaald. Bij rust leidde ON met 0-2 door doelpunten van Ilse Meekma. Na rust werd de score opgevoerd door Agnes Meulenbelt (2x), Sylvia Smit en Susanne Huijing. Pas bij 0-3 kon Buitenveldert tegenscoren.
In 1B verging het de Groningse ploegen minder goed. Zowel Oranje Nassau 2 als The knickerbockers verloren van ploegen uit het rechterrijtje. Oranje Nassau 2 verloor in Ommen met maar liefst 4-1 van OZC. ON 2 speelde ver onder zijn kunnen. Pas bij 3-0 scoorde Carla Koops de enige tegentreffer.
The Knickerbockers liet zich tegen Havelte in de eerste helft teveel vastzetten op eigen helft. Onzorgvuldig uitverdedigen leidde tot een 0-1 achterstand. In de tweede helft was TKB wel de betere ploeg, maar het wist geen raad met de weinige kansen.

Uitslagen 6 maart

HK: Buitenveldert - Oranje Nassau   1 - 6
1B: OZC - Oranje Nassau 2   4 - 1
1B: The Knickerbockers - Havelte   0 - 1
5 I: The Knickerbockers 4 - The Knickerbockers 3   0 - 5

Knickerbockers Nederlands Studentenkampioen Zaalvoetbal

5 maart. Het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschapschap) zaalvoetbal, op 4 en maart gehouden op het Universitair sportcentrum te Groningen, is geeindigd in een overwinning voor The Knickerbockers. Een gelegenheidsteam van speelsters van The Knickerbockers 1 en 2 speelde in de finalewedstrijd gelijk tegen het team uit Delft. De beslissende strafschoppenreeks werd door de Groningse studentes beter genomen, waarna zij de beker in ontvangst mochten nemen. Na Delft eindigde het team van drs. Vijfje als derde. Dit zaalvoetbalteam versloeg Enschede met 2-0 in de strijd om de 3de plaats. Marjolein van het team van drs. Vijfje werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.
Klik hier voor alle uitslagen + foto's van alle finalewedstrijden en de prijsuitreiking.

Reisverslag Hieke Zijlstra

23 februari. Na een week Nederland opnieuw in Chicago volgt zij nog steeds de verrichtingen van ON. In januari won zij met haar team, de Chicago Cobra's (foto), de Donnelly Cup, een wedstrijd voor de beste state teams. Binnenkort gaat zij met een groep meiden en haar trainer enkele weken trainen in Atlanta, samen met speelsters uit de WUSA.
Hieke Zijlstra heeft haar vijfde bericht uit de States gestuurd voor deze site. Lees hier verder over haar belevenissen.

Uitslagen 21 februari

Stadsderby:
3B: FC Lewenborg - Oranje Nassau 3   0 - 1

Thuis:
1B: Oranje Nassau 2 – VVOG   2 - 0
3B: DIVA '83 – Viboa   3 - 2
3B: Lycurgus – Hunsingo   1 - 4
4C: Helpman – ONR   3 - 1
4C: De Vogels – RWF 2   1 - 2
4C: Lycurgus 2 – Houtigehage   1 - 1
5 I: DIVA '83 2 – Tolbert 2   1 - 0
5 I: Lycurgus 3 – CVVB   2 - 1
5 I: The Knickerbockers 3 – CSVH   1 - 2

Uit:
HK: Muiden – Oranje Nassau   0 - 4
3B: Omlandia – The Knickerbockers 2   1 - 0
4C: Nieuw Roden – AmicitiaHaren   0 - 7
5H: Leek-Rodenburg – Oranje Nassau 4   2 - 0

Vrij: The Knickerbockers (1B), Helpman 3 (5H), Oranje Nassau J (5H), The Knickerbockers 4 (5I), Helpman 2 (5I)

Uitslagen 28 februari

Stadsderbies:
1B: Oranje Nassau 2 - The Knickerbockers   afgelast

Thuis:
HK: Oranje Nassau - Braakhuizen   afgelast
3B: Lycurgus - Zeester   afgelast
3B: FC Lewenborg - Omlandia    afgelast
3B: The Knickerbockers 2 - Viboa   afgelast
3B: Oranje Nassau 3 - De Pelikanen   afgelast
4C: AmicitiaHaren - ONR   afgelast
5H: Helpman 3 - HHComb   afgelast
5H: Oranje Nassau J - Eenrum   afgelast
5 I: Helpman 2 - SIOS/Adorp J   afgelast

Uit:
3B: Farmsum - DIVA'83   afgelast
4C: Zuidhorn - Lycurgus 2   afgelast
4C: ONT - De Vogels   afgelast
4C: Houtigehage - Helpman    afgelast
5H: Peize -  Oranje Nassau 4    afgelast
5 I: Warffum - Lycurgus 3   afgelast
5 I: CSVH - DIVA'83 2   afgelast

Oranje Nassau 1 en 2 winnen

21 februari. Oranje Nassau heeft de inhaalwedstrijd tegen Muiden gewonnen. Met 0-4 werd overtuigend revanche genomen voor het eerdere gelijk spel in eigen huis. ON kwam al in de 3de minuut op voorsprong door Sylvia Smit na een goede combinatie met Susanne Huijing. Een kwartier later werd het 0-2 door Agnes Meulenbelt na goed storen van Ilse Meekma. ON kreeg in de eerste helft nog verschillende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar ging de rust toch in met de 0-2. In de tweede helft was ON zo mogelijk nog sterker dan in de eerste helft. In het laatste kwartier werd de voorsprong uitgebouw tot 0-4. Na een goede voorzet van Shary Bakker en doortikken van Ilse Meekma tekende invalster Miranda Winters voor 0-3. De laatste goal kwam van het hoofd van Sylvia Smit op een corner van Jorike Olde Loohuis.  ON is door dit resultaat gestegen van plaats 7 naar plaats 5.

Oranje Nassau 2 won eveneens. De inhaalwedstrijd thuis tegen VVOG werd met 0-2 gewonnen. Op een nog maar net bespeelbaar veld was het een matige wedstrijd. ON kwam in de eerste helft op een gelukkige voorsprong. Een lichte overtreding op Simone Smit op de rand van de 16 werd bestraft met een strafschop die door Carla Koops onberispelijk werd ingeschoten. In de tweede helft was het opnieuw Carla Koops die op aangeven van Alien Vos voor 2-0 zorgde. ON 2 is nu gestegen naar plaats 4, ten koste van The Knickerbockers dat vandaag niet in actie kwam.

20ste vrouwenteam in stad Groningen

16 februari. Zaterdag 21 februari wordt in het district Noord de competitie in de lagere klassen weer hervat. Uit de stad Groningen nemen nu 20 vrouwenvoetbalteams deel. Oranje Nassau heeft namelijk een 5de team ingeschreven, nl. Oranje Nassau 4. De ploeg bestaat uit nog zeer onervaren maar zeer enthousiaste voetbalsters, die allemaal lid zijn van de studentenvereniging Dizkartes. De ploeg komt uit in de Vijfde Klasse G, waarin ook Oranje Nassau J en Helpman 3 in uitkomen.

Winst ON1; verlies ON2 en TKB

14 februari. In de Hoofdklasse wist Oranje Nassau de uitwedstrijd bij het onderaan staande NEC met 1-3 te winnen. Oranje Nassau speelde goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg. Halverwege de eerste helft bracht Ilse Meekma ON op voorsprong door te scoren op een lange bal van Jorike Olde Loohuis. In de tweede helft kwam ON op 0-2 door Sylvia Smit, nadat een lange bal van opnieuw Jorike Olde Loohuis niet goed werd uitverdedigd. Door verkeerd terugspelen kon NEC daarna nog terugkomen tot 1-2. Uiteindelijk werd het 1-3 door een combinatie van Susanne Huijing op Sylvia Smit die Miranda Winters in staat stelde te scoren. ON staat nu weer 7de met 17 uit 13.

In de Eerste Klasse B verloren beide Groningse ploegen. In Klarenbeek was de plaatselijke ploeg met 3-0 te sterk voor een gehavende Groningse ploeg (Iris Mank en Madelein Winters op wintersport, Ilja v.d. Velde, Mirjam de Bruijn en Lin Rolstad geblesseerd). Bij rust was het 1-0 voor Klarenbeek dat uiteindelijk met 3-0 wist te winnen.
Oranje Nassau 2 speelde tegen Heerenveense Boys een goede eerste kwart van de wedstrijd. Het kwam op 0-1door Carla Koops. Bijna werd het 0-2 maar een schot van Marjan Meijer spatte uiteen bovenop de lat. Halverwege de eerste helft moest Marjan Meijer met een zware knieblessure het veld verlaten. Heerenveense Boys kon daarna beter in het spel komen. Vlak voor rust scoorde het 1-1 via de onderkant van de lat. In de tweede helft drukte Heerenveense Boys door. Door onvoldoende ingrijpen achterin kon het uitlopen tot 3-1. Vijf minuten voor tijd scoorde Simone smit uit een corner rechtstreeks 3-2.
The Knickerbockers blijft op plaats 4 en Oranje Nassau 2 op plaats 5. De afstand tot de top 3 is echter groter geworden en Heerenveense Boys is nu genaderd.

Uitslagen 14 februari

HK: NEC - Oranje Nassau   1 - 3
1B: Heerenveense Boys - Oranje Nassau 2   3 - 2
1B: SC Klarenbeek - The Knickerbockers   3 - 0

Uitslagen 31 januari

HK: Muiden - Oranje Nassau   afgelast
1B: OZC - The Knickerbockers   1 - 0
1B: Heino - Oranje Nassau 2   afgelast

Uitslagen 7 februari

HK: Oranje Nassau - Stedoco   afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - SC Klarenbeek   afgelast
1B: The Knickerbockers - VVOG   afgelast
4C: ONT - Helpman, Opeinde

Uitslagen 24 januari

HK: Ter Leede - Oranje Nassau  2 - 1
1B: ASC '62 - Knickerbockers  3 - 1
1B: Muntendam - Oranje Nassau 2   afgelast
4C: De Vogels - ONR   1 - 1

Knickerbockers verliest opnieuw

31 januari. In de landelijke competitie vrouwenvoetbal gingen maar 2 wedstrijden door. Bij een daarvan was The Knickerbockers betrokken. Ongetwijfeld had het team de voorkeur gegeven aan afgelasting, want men moest nu aantreden zonder enkele geblesseerden en vakantiegangers. De uitslag was ernaar: nummer 11 OZC won in Ommen met 1-0. The Knickerbockers handhaaft hiermee de traditie dat men slecht overwintert.Door deze uitslag is de strijd onderin 1B wel spannend geworden. Tussen de nummers 7 (Havelte) en 11 (OZC) zit maar 3 punten verschil. Deze ploegen zullen met Heino, VVOG en ASC'62 waarschijnlijk uitmaken wie - naast het tot degradatie gedoemde Muntendam - als tweede uit de landelijke klasse zal degraderen. The Knickerbockers staan met 26 uit 15 op een veilige 4de plaats, maar zijn door het 2de opeenvolgende verlies tegen een staartploeg geen serieuze kandidaat meer voor een topklassering.

Nieuw reisverslag Hieke Zijlstra

28 januari. Zij traint in Chicago: veel sneeuw, dus indoor. Deze maand speelde zij haar eerste toernooi: in het warme Florida! En haar ploeg, de Cobera's won meteen! Hieke speelde 2,5 wedstrijd mee, vooral op het middenveld, en scoorde eenmaal. En zij oefent op haar kopballen. Binnenkort is zij een weekje in Nederland.
Hieke Zijlstra heeft haar vierde bericht uit de States gestuurd voor deze site. Lees hier verder over haar belevenissen.

Verlies voor Groningse teams

24 januari. De 2 Groningse teams die op deze speeldag in actie kwamen, verloren beide. In de Hoofdklasse moest Oranje Nassau het opnemen tegen landskampioen Ter Leede. Vijf weken geleden bezorgde ON de kampioen het tweede puntverlies van dit seizoen. Ondanks een betere tweede helft moest het nu uit de punten laten aan Ter Leede: 2-1. In de eerste helft - met weinig kansen - bracht Miranda Noom de thuisploeg op 1-0 uit een afgeslagen corner. In de tweede helft kwam ON op 1-1 door een eigen doelpunt, maar zag het uit een tegenaanval Sandra Muller alsnog voor 2-1 zorgen.
The Knickerbockers verloren voor de tweede maal dit seizoen van ASC '62. In Dalfsen werd het 3-1 voor de thuisploeg. TKB kende een lange lijst geblesseerden (Linn Rolstad, Ilja v.d. Velde, Mirjam de Bruijn, Geerdien Eringa) en een geschorste Iris Mank. Daar tegenover stond dat Juul de Vroome weer 1 helft kon meevoetballen. ASC '62 was in de eerste helft vooral fysiek sterker en het kon de rust ingaan met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de studentes nog terug tot 2-1 door een bekeken kopbal van Aafke Waanders, maar na de 3-1 kon het niet opnieuw terugkomen.
De wedstrijd Muntendam - Oranje Nassau 2 werd afgelast.

Groningse teams niet succesvol op FEC

17 januari. De 3 deelnemende Groningse teams aan het FEC-toernooi om de Midwintercup in Leeuwarden zijn maar matig succesvol geweest. Oranje Nassau presteerde nog het best door poulewinnaar te worden, maar het werd vervolgens uitgeschakeld in de kwartfinale door HZVV. De teams van The Knickerbockers en Drs Vijfje deden het goed in hun poules, maar de 2de, resp. 3de plaats waren niet voldoende om door te gaan naar de kwartfinale.
Winnaar van het toernooi werd ONS Sneek dat in de finale het Friesland College met 2-1 versloeg.
Klik hier voor de uitslagen van de stad-Groninger teams en van de play-offs en voor enkele foto's (23/1: 2 extra foto's geplaatst).

Uitslagen  17 januari

1B - Oranje Nassau 2 - VVOG   afgelast
FED Midwintercup: ON uitgeschakeld in kwartfinale; TKB en drs. Vijfje uitgeschakeld in poule

Uitslagen 10 januari

10 jan.: Beker: Be Quick '28 - Oranje Nassau   1 - 6
10 jan.: 1B: The Knickerbockers - HZVV   1 - 1

Interview Harma Stuulen / verslag Hieke Zijlstra

14 januari. 30 jaar geleden begon zij met vrouwenvoetbal. Zij kwam uit voor 6 noordelijke clubs. Jarenlang was zij leidster van de hoofdklasseteams van Velocitas en Oranje Nassau. Nog steeds is zij bestuurslid van het LOVV, het Landelijk Overleg Vrouwenvoetbal. Lees hier voor een gesprek met Harma Stuulen.
8 januari.
Kerstfeest heeft zij gevierd in de VS. De trainingen gaan goed. Zij blijft wat langer in Chicago voordat zij naar Florida gaat en zit daarom nu bij een ander gastgezin. En binnenkort komt zij een weekje in Nederland.
Hieke Zijlstra heeft haar derde bericht uit de States gestuurd voor deze site. Lees hier verder over haar belevenissen.

Bekerwinst Oranje Nassau; gelijk spel Knickerbockers

10 januari. Oranje Nassau 1 heeft de kwartfinale van de landelijke beker bereikt. Koploper uit 1B, Be Quick '28, werd in Zwolle met 1-6 geklopt. Oranje Nassau nam in de eerste helft al een 0-4 voorsprong door doelpunten Sylvia Smit (2x), Jorike Olde Loohuis en Ilse Meekma. In de tweede helft kwam Be Quick nog terug tot 1-4, waarna opnieuw Ilse Meekma en Miranda Winters voor een 1-6 eindstand zorgden.

In 1B werd voor de competitie de wedstrijd gespeeld tussen de nummers 3 en 2, The Knickerbockers en HZVV. Beide ploegen waren gehavend. Bij de Groningse studenten waren Ilja van der Velde, Linn Rolstad en Juul de Vroome geblesseerd. Daar tegenover stond de terugkeer van Synnove Bjorkhaug op doel, dat tijdens haar afwezigheid zeer bekwaam was verdedigd door Amarins Visser.
Beide ploegen hadden nog last van de winterstop, maar dat gold het minst voor The Knickerbockers. De ploeg kreeg in een matige wedstrijd de meeste kansen maar had daarbij geen geluk. Vlak na rust kwam HZVV bij een uitbraak over rechts op een 0-1 voorsprong. Halverwege de tweede helft werd een vloeiende combinatie tussen Madelein Winters, Lorette Boersen en Aafke Waanders door de laatste afgerond: 1-1. The Knickerbockers had daarna pech dat een handsbal op de lijn door de scheidsrechter werd genegeerd en dat een vrije trap van Madelein Winters van de lat terugsprong.

Tussenbalans winterstop (2)

8 januari. Onderstaand overzicht geeft de prestaties weer van de stad Groninger ploegen in de Vierde en Vijfde Klasse. Een overzicht van de hogere klassen is eerder gepubliceerd.
Goede promotiekansen zijn er voor Helpman 1, dat zonder puntverlies 4C aanvoert. Lycurgus 2 is in deze klasse in degradatiegevaar.
In de Vijfde Klasse zijn er kampioenskansen voor maar liefst 3 stedelijke teams, maar wel in dezelfde klasse. The Knickerbockers 3, Lycurgus 3 en Helpman 2 nemen de 3 topposities in. De ploegen op de plaatsen 4 en 5, Warffum en CSVH, staan er qua verliespunten echter beter voor. 

klasse team positie gespeeld 
- punten
W - G - V doelsaldo positie
Vierde Klasse C


Helpman 1
De Vogels
AmicitiaHaren
Lycurgus 2
1
6
7
11
11 - 33
11 - 16
10 - 14
12 -   5
11 - 0 - 0
5 - 1 - 5
4 - 2 - 4
1 - 2 - 9
48 -  6
24 - 23
29 - 27
14 - 45
top
middenmoot
middenmoot
degradatiegevaar
5e Klasse H
Helpman 3
Oranje Nassau J
6
7
10 - 14
11 - 13
4 - 2 - 4
4 - 1 - 6
21 - 15
29 - 31
middenmoot
middenmoot
5e Klasse IThe Knickerbockers 3
Lycurgus 3
Helpman 2
DIVA '83 2
The Knickerbockers 4
1
2
3
8
11
12 - 27
12 - 27
13 - 26
12 - 15
13 -   3
8 - 1 - 3
9 - 0 - 3
8 - 2 - 3
5 - 0 - 7
1 - 0 - 12
36 -   8
31 - 18
48 - 19
24 - 31
8 - 75
top
top
top
middenmoot
onderin

FEC-zaalvoetbaltoernooi

7 januari. Op zaterdag 17 januari organiseert het KNVB-district Noord het 17de FEC-toernooi. In het Expocentrum FEC te Leeuwarden wordt dan het Open Fries Kampioenschap Zaalvoetbal om de Midwintercup gespeeld.
Bij de vrouwen doen 53 teams mee, verdeeld over 9 poules. Zowel teams uit het veldvoetbal als uit het zaalvoetbal doen mee. Uit de stad Groningen doen mee Oranje Nassau, The Knickerbockers en de nieuwe studentenzaalvoetbalvereniging drs. Vijfje.
De competitiewedstrijd in 1B The Knickerbockers - HZVV is om deze reden verplaatst van 17 januari naar 10 januari. De competitiewedstrijd in de HK 't Zand - Oranje Nassau is uitgesteld.

Tussenbalans winterstop (1)

24 december. Het ingaan van de winterstop is een goede gelegenheid om een tussenbalans op te maken van de prestaties en vooruitzichten van de stad-Groninger teams. Onderstaand schema geeft een overzicht van de 8 hoogst spelende teams, d.w.z. 3de Klasse en hoger. In totaal zijn er 93 wedstrijden gespeeld, waarvan er 39 winnend zijn afgesloten, 17 met een gelijk spel en 37 met verlies. Het doelsaldo is 201 voor en 171 tegen. Zorgelijk is de situatie in de 3e Klasse. Vijf ploegen lijken daar onderling uit te maken wie gaan degraderen; drie van deze vijf ploegen komen uit de stad.

klasse team positie gespeeld 
- punten
W - G - V doelsaldo positie
Hoofdklasse Oranje Nassau 1 7 11 - 14 3 - 5 - 3 19 - 16 middenmoot
1e Klasse B
The Knickerbockers 1
Oranje Nassau 2
3
4
12 - 25
12 - 24
8 - 1 - 3
7 - 3 - 2
27 - 17
30 - 16
subtop
subtop
3e Klasse BFC Lewenborg
Lycurgus 1
DIVA '83 1
The Knickerbockers 2
Oranje Nassau 3
4
5
8
9
12
11 - 22
12 - 20
12 - 12
12 - 10
11 -   7
7 - 1 - 3
6 - 2 - 4
3 - 3 - 6
3 - 1 - 8
2 - 1 - 8
33 - 14
40 - 21
20 - 21
13 - 34
19 - 32
subtop
middenmoot
degradatiezone
degradatiezone
degradatiezone