oud nieuws JULI - DECEMBER 2009

ex ON-speelsters in Nederlands zaalvoetbalteam

20 dec. Twee oud-speelsters van Oranje Nassau zijn geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Agnes Meulenbeld en Baukje Hiemstra behoren tot de 18 speelsters die bondscoach Marius Privee heeft opgeroepen voor een driedaagse stage in Amsterdam begin januari. Agnes en Baukje speelde jaren voor ON en maakten 2 jaar geleden de overstap naar tweedeklasser Muntendam. In het zaalvoetbal komen zij uit voor Gieten, een van de koplopers in de noordelijke Hoofdklasse. Overigens maken nog 3 noordelijke speelsters deel uit van de selectie: Brenda Bekkema en Janneke Vellema (Heerenveense Boys) en Teuny Bosma (Drachtster Boys).

Slechte dag voor Groningse teams

12 dec. Van de Groningse teams kwamen er deze zaterdag 4 in actie. In totaal leverde dat maar 1 punt op.
Oranje Nassau ontving thuis Be Quick '28. Het eerste deel van de wedstrijd stond ON onder grote druk. Vreemd genoeg waren de beste kansen echter bij tegenaanvallen voor ON. Gaandeweg de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar beter in evenwicht. De wedstrijd werd beslist door een strafschop, toegekend na een overtreding in de zestien. Daarna waren er nauwelijks nog kansen voor beide teams. 0-1 verlies dus voor ON. Bij ON maakte de van Helpman overgekomen jeugdinternational Ingrid Schuiten haar debuut in de tweede helft. Voor wedstrijdfoto's zie albums ON en BQ op vrouwenvoetbalnederland.nl.
The Knickerbockers moest in Heerhugowaard ook genoegen nemen met een 0-1 nederlaag. In de eerste helft kregen beide ploegen diverse kansen waarvan Reiger Boys er 1 benutte. In de tweede helft probeerde TKB nog gelijk te maken, maar tevergeefs. ON is 7e met 16 uit 9 maar kan nog stijgen als het inhaalwedstrijden weet te winnen. TKB blijft 10e met 9 uit 11.
In 1B verloor Oranje Nassau 2 met 3-0 van SC Klarenbeek. Bij ON2 speelden veel speelsters van da3 mee. De eerste helft ging redelijk gelijk op. In de tweede helft was Klarenbeek beter en gelukkiger wat resulteerde in 3 tegendoelpunten. ON2 blijft 8e.
In 2I was TKB2 vrij en was de wedstrijd van ON3 afgelast. Helpman speelde uit tegen Muntendam en haalde daar opnieuw een punt door een 1-1 gelijk spel. Helpman is nu al 3 wedstrijden ongeslagen. De ploeg steeg van 12 naar 11 maar dat ging ten kosten van ON3.

Eerste thuisnederlaag TKB

5 dec. The Knickerbockers is de ongeslagen status thuis kwijt geraakt. Tegen koploper Saestum werd het op het kunstgras 0-2. De doelpunten vielen vlak voor en vlak na rust. De winst van Saestum was verdiend. De ploeg had de gehele wedstrijd het initiatief. TKB speelde met veel mensen achter de bal en loerde van daaruit op de counter, maar had daarmee vandaag geen succes. Voor foto's > www.vrouwenvoetbalnederland,nl > fotoalbums > hoofdklasse enz.
De wedstrijd HZVV - Oranje Nassau werd afgelast, net als Oranje Nassau 2 - SC Angelslo in 1B

In 2I gingen maar 2 wedstrijden door en bij beide waren Groningse teams betrokken. Oranje Nassau 3 verloor de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek met 1-4. Bij rust was het al 0-2 voor de koploper in deze klasse. De uitslag vertekent het wedstrijdbeeld, want ON3 had een groot deel van de wedstrijd het initiatief. ONS Sneek maakte echter goed gebruik van de snelheid voorin en de soms te gemakkelijke verdediging van ON3. Na 20 minuten was het 0-1 en vlak voor rust 0-2. Uit tegenaanvallen scoorde ONS in de tweede helft 0-3 en 0-4 waarna Lizan Stuulen uit een scrimmage de eer redde. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > seizoen '09-'10 > 090512 ....
Helpman revancheerde zich voor de eerdere nederlaag tegen Rouveen. In eigen huis werd het 2-0 voor Helpman dat weer aansluiting heeft bij de net hoger geklasseerde ploegen op de ranglijst. De doelpunten van Helpman waren van Diony Kentie en Miranda de Groot. 
De wedstrijd in 2I van The Knickerbockers uit tegen Vitesse werd afgelast. TKB2 blijft 3e. ON3 is 10e met 10 uit 12 en Helpman 11e met ook 10 uit 12.
In 3C werden de wedstrijden van Lycurgus en Helpman 2 afgelast.

Loting KNVB districtsbeker: 2 stadsderbies

5 dec. De KNVB Noord heeft afgelopen week de loting verricht voor de 16 wedstrijden in de volgende ronde van de districtsbeker.
Of er van een gestuurde loting sprake is geweest weten we niet, maar het valt op dat de 4 teams uit de stad Groningen juist tegen elkaar spelen. Oranje Nassau 3 zal op 20 maart The Knickerbockers 2 ontvangen. En Helpman speelt dan op eigen veld tegen Lycurgus. In elk geval zullen 2 stedelijke teams doorgaan naar de volgende ronde, maar ook niet meer dan twee.
De volledige loting is te vinden op www.vrouwenvoetbalfriesland.nl.

TKB haalt punt in slotseconden

28 nov. In de Hoofdklasse heeft The Knickerbockers de ongeslagen status thuis behouden. Tegen RKTSV uit Kerkrade werd het 3-3. RKTSV was de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het eerste doelpunt was echter voor TKB: uit een tegenaanval scoorde Stephanie de Wal op een dieptepass van Lisanne Broer. Even later was het echter alweer 1-1. RKTSV had daarna wel een overwicht maar scoorde niet. In de tweede helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd. RKTSV kwam snel op 1-2. Halverwege de helft maakte Stephanie de Wal gelijk op een voorzet van Anne-Sophie Colijn. RKTSV kwam opnieuw voor. In de slotminuut nam Floor Egberts een vrije trap richting 16 die door Anne Sophie Colijn bij de eerste paal werd ingekopt.
De wedstrijd RVVH - Oranje Nassau werd afgelast. ON blijft 5e en TKB blijft 10e.

In 1B won Oranje Nassau 2 met 0-5 van OZC. ON2 kon profiteren van de afgelasting van da1. In de eerste helft werd het 0-1 door Lotte Barmentloo. Na rust werd het 0-2 door Vera Veelers en 0-3 door Diana Hakvoort waarna invalster Marian Meijer voor 0-4 en 0-5 zorgde. ON2 staat nu 7e.

In 2I gingen slechts 2 wedstrijden door maar daarin kwamen wel alle drie Groningse teams uit. The Knickerbockers 2 won de stadsderby tegen Oranje Nassau 3. Na 0-0 bij rust werd het in de 63e m. 1-0 door Maria van Omme. De beginfase van de wedstrijd was voor ON3. Het kreeg in de eerste 10 minuten al enkele grote kansen. Toen de studentes eenmaal wakker waren, ging de wedstrijd meer gelijk op maar kwamen er weinig kansen. In de tweede helft had ON3 meer het initiatief maar TKB2 gaf weinig weg en uit een snelle tegenaanval wist het te scoren. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > 09-10 > 091128 ...
Helpman wist eindelijk weer eens punten te pakken. Tegen AVC werd met 4-2 gewonnen. Helpman had jeugdinternational Ingrid Schuiten in de basis en zij scoorde ook de eerste goal voor Helpman. De andere goals waren afkomstig van Miranda de Groot (2x) en Shanice Booij. Helpman deed de laatste plaats weer over aan Rouveen. TKB2 blijft 3e, ON3 blijft 11e.
In 3C won Lycurgus met 2-1 van Achilles 1894. Lycurgus klom daardoor weer naar de 3e plaats. De wedstrijd van Helpman 2 werd afgelast.

ON en TKB bekeren door

21 nov. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben zich beide geplaatst voor de 2e ronde van de KNVB-beker.
Oranje Nassau had weinig moeite met tolbert. Na 2-0 bij rust werd het uiteindelijk 8-0. De doelpunten waren van Kim Gall (2x), Marian Meijer (3x), Kim Linstra (2x) en Aruni Slagter. Foto's van deze wedstrijd volgen op vrouwenvoetbalnederland.nl.
Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden wegens het overlijden afgelopen week van dhr. Hadzic, vader van 2 speelsters van de damesselectie van ON. ON speelde de wedstrijd met rouwbanden.
The Knickerbockers had meer moeite met Oerterp. TKB was de gehele wedstrijd beter, kreeg ook meer kansen maar was zowel slordig in de afwerking als in de verdediging. Vlak voor rust kwam TKB op 1-0: Anne-Sophie Colijn kopte een voorzet van Stephanie de Wal in. Vlak na rust was het alweer 1-1. TKB kwam opnieuw op voorsprong: weer een voorzet van Stephanie de Wal en weer een rake kopbal van Anne-Sophie Colijn. Ook die voorsprong werd weer ingeleverd. Vlak voor tijd werd het toch nog 3-2. Kirsten Wolthuis werkte de bal in tweede instantie over de lijn na een slecht verwerkte vrije trap van Stephanie de Wal. Foto's van deze wedstrijd volgen op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de tweede en derde klassen verloren 3 van de 4 Groningse ploegen. De enige winst kwam van The Knickerbockers 2. Na een 1-2 achterstand bij rust volgde een betere tweede helft die werd afgesloten met een 4-2 overwinning. De doelpunten voor TKB waren van Beppie van der Sluis (1-1 en 4-2), Maria van Omme (2-2) en Alies Kloosterman (3-2).
Oranje Nassau 3 en Helpman verloren. ON3 dolf met 3-1 het onderspit tegen ONS Sneek. ON3 ging nog wel de rust in met een 1-0 voorsprong dankzij Patricia Regensburg. ONS kwam terug in de wedstrijd door een gemakkelijk gegeven strafschop. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar ONS was de enige die ze benutte. Helpman moest tegen nummer laatst Rouveen maar verloor met 4-1. Helpman miste diverse speelsters en had aanvulling uit da2. Na een kwartier stond Helpman 2-0 achter. Joyce Volckman zorgde na rust nog voor 2-1, maar daarna was het eeer de beurt aan Rouveen.
ON3 staat met een 11e plek ook in de degradatiezone. Oranje Nassau 3 kreeg eerder deze week 3 winstpunten straf opgelegd wegens niet opkomen in de wedstrijd tegen Flevo Boys. TKB2 is nog steeds 3e, maar met een grote achterstand op het duo ONS Sneek en Flevo Boys. Helpman is gezakt naar de laatste plaats. 
In 3C waren er inhaalwedstrijden. Lycurgus verloor met 0-1 van Hunsingo. Lycurgus is nu 4e; Helpman 2 dat niet speelde, zakte naar plaats 6.

Benauwde winst ON2

14 nov. De wedstrijden van de beide Groningse hoofdklassers, ON en TKB, werden afgelast.
In 1B won Oranje Nassau 2 met 1-0 van Be Quick Dokkum. ON2 moest het doen zonder de gestopte trainer Raffaele Verone. ON2 kon wel profiteren van de afgelasting van da1, maar speelde niet goed. Be Quick had meer balbezit en initiatief. Toch kwam ON2 niet echt in de problemen. Het scoorde zelf 1x: Marian Meijer maakte een actie door het midden en kon van dichtbij scoren. ON2 is nu 8e. Foto's in de albums van ON2 en BQD op vrouwenvoetbalnederland.nl.
In de 2e klasse heeft Oranje Nassau 3 weer gewonnen. VIOD werd met 3-0 verslagen. Al binnen 2 minuten stond ON3 op voorsprong doordat een Marjon Stuulen een vrije trap net buiten de zestien inschoot. Na een half uur verdubbelde Margriet Timmer de voorsprong na een mooie aanval over rechts. In de tweede helft kon ON3 consolideren. VIOD kon weinig gevaar stichten. Shirley Eggens zorgde met een afstandsschot halverwege de 2e helft nog voor 3-0. Door de winst steeg ON3 naar de 8e plaats. Voor wedstrijdfoto's > fotoalbums > '09-'10 > 091114...
De 2 andere Groningse ploegen in 2B verloren nipt. TKB2 verloor van nummer 2 ONS Sneek met 1-0. TKB2 speelde goed en had ook de meeste en beste kansen, maar ONS scoorde aan de andere kant. TKB2 blijft 3e. Helpman verloor met 2-1 van Asser Boys. Ook in deze wedstrijd hadden de Groningers het betere van het spel. Marlous Wind zorgde voor de gelijkmaker, maar vlak voor tijd scoorde Asser Boys de beslissende goal. Helpman blijft 12 en zag het gat met de de nummers 11 en hoger groeien tot 8 punten.
In 3C speelde Lycurgus met 2-2 gelijk bij De Pelikanen. Door afgelasting van andere wedstrijden is Lycurgus nu geklommen naar plaats 2.

The Knickerbockers wint degradatieduel

7 nov. The Knickerbockers heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. In eigen huis werd mededegradatiekandidaat RCL met 3-1 verslagen. Het was een matige wedstrijd met onrustig spel. The Knickerbockers kwam in de eerste helft op 1-0 door Floor Egberts. Zij knalde een afvallende bal vanaf 25 meter afstand raak.
Ook in de tweede helft ging TKB slimmer om met de kansen. Alies Kloosterman scoorde 2-0 op een voorzet van Stephanie de Wal. En ook de 3-0 was van Alies Kloosterman: zij scoorde na een goede actie van Yasmin Abrahams, die wegens vertrek naar het buitenland haar laatste wedstrijd speelde voor TKB. The Knickerbockers is nu 9e. Foto's zondagmiddag in album TKB op vrouwenvoetbalnederland.nl.
De uitwedstrijd van Oranje Nassau tegen Fortuna werd afgelast.

In de eerste en tweede klassen presteerden de Groningse ploegen slecht. In 1B verloor Oranje Nassau 2 de uitwedstrijd tegen HTC met 2-0. ON2 was sterker, kreeg ook de meeste kansen maar de doelpunten vielen aan de andere kant. ON2 blijft 9e.
In 1B speelde TKB2 gelijk en verloren ON3 en Helpman. The Knickerbockers 2 speelde een slechte wedstrijd tegen het nog puntloze Rouveen. Pas in de tweede helft begon het een beetje te voetballen. Het kwam echter niet verder dan een doelpunt van Sjoukje Bouma en twee ballen bovenkant lat. Tot overmaat van ramp kreeg het in blessuretijd een strafschop tegen die werd benut: 1-1. Foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > 09-10 > 091107... .
Oranje Nassau 3 leed in Meppel een 2-1 nederlaag tegen MSC. Het was een leuke wedstrijd met goed voetbal, maar waarin ON3 uit 2 kopballen op een corner met 2-0 achter kwam. Een zuiver doelpunt werd nog afgekeurd nadat de bal via de staander terugkwam in het veld. Ellen Postma zorgde nog voor 2-1 maar daar bleef het bij. 
Helpman dat een te smalle selectie heeft, verloor op eigen terrein van Viboa. Het kwam met 0-2 en 1-4 achter en verloor uiteindelijk met 2-6. De twee Groningse doelpunten waren van Miranda de Groot. TKB2 blijft 3e in 2I. ON3 en Helpman zijn nu 11e en 12e.

In 3C wonnen de Groningse teams wel. Lycurgus versloeg HS '88 met 2-0. Helpman 2 klopte RWF met 2-1. Lycurgus blijft 3e; Helpman 2 is geklommen naar de 4e plaats.

Gelijke spelen voor ON1 en TKB1

31 okt. Oranje Nassau en The Knickerbockers hebben op de 8e speeldag in de Hoofdklasse beide gelijk gespeeld.
Oranje Nassau nam het in Leiderdorp op tegen RCL. Een goed eerste half uur leverde 1 Groningse goal op: Nangila van Eijck scoorde 1-0. Daarna zakte ON wat weg en het kreeg voor rust en vlak na rust doelpunten tegen. In de laatste fase probeerde ON nog terug te komen en 5 minuten voor tijd lukte dat. Een corner werd door Angela Smit tegen de lat gekopt, waarna de rebound door Sylvia van der Geest werd ingetikt: 2-2.
The Knickerbockers nam het thuis op tegen de nummer 3, Be Quick '28. De Zwolse ploeg was in de eerste helft sterker, maar scoorde niet. In het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor TKB. De Zwolse keepster greep echter 2x goed in en 2 andere kansen werden net niet benut. Het doelpunt viel toen in de 65e m. aan de andere kant. Een schot vanaf rand 16 ging in de linkerhoek. TKB probeerde terug te komen en dat lukte in de 75e m. Een afgeslagen vrije trap kwam buiten de 16 terecht bij Addie Hirs, die deze dag debuteerde in de basis. Zij haalde uit en door een kluwen aan speelsters ging de bal in de linkerhoek: 1-1. Die stand bleef tot het einde toe gehandhaafd. Foto's van deze wedstrijd zondagmiddag op vrouwenvoetbalnederland.nl.
ON blijft 2e in de Hoofdklasse maar het verschil tussen de bovenste zes ploegen is miniem. The Knickerbockers is geklommen naar plaats 10, maar ook onderin zijn de verschillen miniem.
In 1B verloor Oranje Nassau 2 met 5-0 van Oerterp. ON2 speelde met veel invallers. In 2I werd om die reden de wedstrijd Oranje Nassau 3 - Flevo Boys afgelast. Helpman was vrij. De enige Groningse ploeg die wel in actie kwam, was The Knickerbockers 2. Het nam het op tegen VIOD, de nummer 3 in deze klasse. Al na een kwartier was het 2-0 voor TKB2. Marleen Reenders scoorde eerst van dichtblij en daarna van afstand. Pas in de slotfase van de wedstrijd gebeurde er weer wat. Maria van Omme zorgde met een schot in de korte hoek voor 3-0. Daarna kreeg VIOD nog een kans waardoor de uitslag 3-1 werd. Voor foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > 09-10 > 091031...
In 3C won Lycurgus de uitwedstrijd tegen SPW met 0-1. Helpman 2 dolf met 4-2 het onderspit tegen koploper Heerenveense Boys. Lycurgus is nu 3e en Helpman 2 nu 7e. In deze klasse moeten nog veel inhaalwedstrijden worden gespeeld.

Actuele teampagina's

28 okt. De teampagina's van de hoogst spelende teams uit de stad Groningen zijn volledig bijgewerkt. Voor het veldvoetbal staan onder Huidig seizoen de 6 hoogst spelende teams vermeld: ON 1, 2 en 3, The Knickerbockers 1 en 2, en Helpman 1. Per team worden o.a. alle speelsters met foto genoemd en de doelpuntenmakers in dit seizoen.
Voor het zaalvoetbal staan onder Zaalvoetbal > Huidig seizoen de 3 clubs uit de stad Groningen: Oranje Nassau, DIVA '83, Drs. Vijfje. Per club staan de namen van de speelsters in de teams van deze clubs genoemd. In totaal zijn er 10 teams. Van de 2 teams in de Hoofdklasse, Oranje Nassau 1 en DIVA '83 1, is een teamfoto geplaatst.

Groningse jeugdinternationals

27 okt. Drie speelsters uit Groningen hebben de afgelopen week gespeeld in het Nederlands elftal onder 17 jaar. Keepster Angela Koops (Oranje Nassau) en de verdedigsters Ingrid Schuiten (Helpman) en Vesna Veltrop (CVVB) maakten deel uit van de 18 speelsters in de nationale selectie onder 17 jaar. In Moldavie namen zij deel aan het 1e EK-kwalificatietoernooi 2010. En met succes. Alle 3 wedstrijden werden gewonnen: van gastland Moldavie met 9-0, van Kazachstan met 2-0 en van Oekraine met 2-1. De drie Groningse speelsters stonden elke wedstrijd in de basiself.

Bekerwinst voor ON1, TKB2, ON3, Helpman en Lycurgus

24 okt. In de landelijke bekerstrijd heeft Oranje Nassau de eerste wedstrijd in de poule gewonnen. Van eersteklasser SC Angelslo werd met 1-5 gewonnen. Voor ON scoorde Wendy Mulder al na 2 minuten 0-1. Pas na rust liep de score op: 0-2 door Brenda Eefting, 1-2 door Mandy Wegkamp, 1-3 door Marian Meijer en 1-4 en 1-5 door Kim Linstra.
The Knickerbockers was vrij voor de beker; het oefende wel tegen eersteklasser Tolbert en won met 0-6.
In het district Noord werden ook bekerwedstrijden gespeeld. The Knickerbockers 2 moest het opnemen tegen mede-tweedeklasser Asser Boys. Het werd een echte bekerstrijd. Asser Boys kwam met 1-0 voor, maar door een eigen doelpunt kwam TKB2 voor rust weer gelijk: 1-1. Vlak voor tijd kwam Asser Boys op 2-1 en leek de wedstrijd beslist. Maria van Omme zorgde echter direct daarna nog voor 2-2. Strafschoppen moesten toen de beslissing brengen. TKB2 won de strafschoppenserie met 5-3 en is dus door.
Ook Oranje Nassau 3 moest het voor de beker opnemen tegen team uit de 2e klasse: Viboa. ON3 won met 3-0 door doelpunten van Tina Hadzic, Shirley Eggens en Marjon Stuulen.
Helpman had in vijfdeklasser Harkemase Boys een aanzienlijk gemakkelijker tegenstander. De uitslag toonde het klasseverschil: 0-8 bij rust en uiteindelijk 0-17. De Groningse doelpunten waren van: Miranda de Groot (4x), Shanice Booij (4x), Inez Imholz (3x), Michelle van der Hoeven (2x), Lorette Boersen, Ilja van der Velde, Edith van Cruchten en Sanne Limbeek.
Derdeklasser Lycurgus gaat ook door naar de volgende bekerronde door met 0-1 te winnen van SVZ.
The Knickerbockers 2 werd in de beker uitgeschakeld. Corenos ging door na een 2-3 winst. Het begin van de wedstrijd was voor Corenos en die werd uitgedrukt in 2 doelpunten. Nog voor rust werd het 1-2. In de tweede helft had TKB3 het meeste balbezit maar scoren bleek moeilijk. Corenos kwam bij een tegenaanval nog op 1-3. De studentes toonden veerkracht door kort daarna 2-3 te scoren, maar verder kwamen zij niet. Foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > seizoen '09-'10 > 091024... .
In 3C won Helpman 2 de inhaalwedstrijd voor de competitie tegen Gasselternijveen met 3-2. De doelpunten waren van Joyce Volckman (2x) en Esther Spoormans. Foto's van de eerst helft van deze wedstrijd > fotoalbums > seizoen '09-'10 > 091024... .

Stadsderby 2e klasse onbeslist

20. okt. De stadsderby in de 2e Klasse tussen Oranje Nassau 3 en The Knickerbockers 2 is ge-eindigd in een 0-0 gelijk spel. Op het kunstgras van ON was het een boeiende strijd met 2 ploegen die de aanval probeerden te zoeken en een hoog tempo hanteerden. De teams gaven elkaar weinig toe en er waren weinig kansen. De grootste was nog voor TKB2 maar de paal voorkwam een doelpunt. Wegens de duisternis geen foto's van deze wedstrijd.
Beide ploegen haalden dus 1 punt. TKB2 blijft 4e en ON3 is nu 7e. Opvallend in de 2e Klasse is dat de top 3 van vorig jaar nu pas is terug te vinden op de plaatsen, 7, 9 en 10.

Stadsderby in Hoofdklasse Zaal

19 okt. Maandagavond is in de noordelijke Hoofdklasse Zaalvoetbal de stadsderby tussen de eerste teams van DIVA '83 en Oranje Nassau gespeeld. DIVA - met veel speelsters van The Knickerbockers - won met 5-2 na een 3-0 voorsprong bij rust. Oranje Nassau moest aantreden met veel invalsters. Het was voor DIVA de eerste overwinning in de Hoofdklasse. ON staat nu 7e in de HK met 5-5; DIVA volgt als 8e met 4 uit 4. Ga voor foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > seizoen '09-'10 > 091019: DIVA-ON (zl).

Winst ON; verlies TKB en ON2

17 okt. Oranje Nassau is ook na ronde 7 medekoploper in de Hoofdklasse. ON boekte een 1-0 overwinning op Reiger Boys. Het enige doelpunt viel halverwege de eerste helft nadat Aruni Slagter van dichtbij kon intikken. ON had veel moeite met Reiger Boys; desondanks kreeg het wel de beste kansen. ON blijft 2e. Foto's van deze wedstrijd op vrouwenvoetbalnederland.nl.
The Knickerbockers leed een 2-1 nederlaag bij HZVV. De nederlaag was niet verdiend. TKB was in de eerste helft op 1-0 gekomen door Anne-Sophie Colijn en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Een kwartier voor tijd werd 2x niet opgelet waardoor HZVV de achterstand kon ombuigen in 2-1. TKB is nu 11e.
In 1B moest Oranje Nassau 2 het thuis opnemen tegen ATC '65, de koploper in 1B. ATC - de opleidingsploeg van eredivisionist FC Twente - won met 0-1. De winst was verdiend maar de wijze waarop die tot stand kwam was sneu. Het enige doelpunt viel na een kwartier in de eerste helft toen een te zachte terugspeelbal werd onderschept. ATC kreeg daarna diverse kansen op een tweede doelpunt maar de ON-verdediging en keepster Lotte Wiekamp voorkwamen meer tegentreffers. Over de gehele wedstrijd bekeken heeft ON2 de koploper goed partij gegeven. ON2 blijft 9e in 1B. Foto's van deze wedstrijd op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de Tweede Klasse had Oranje Nassau 3 donderdag al de uitwedstrijd tegen Muntendam met 0-3 gewonnen. Bij rust was het nog 0-0. ON3 was beter, maar drukte het verschil pas laat uit in doelpunten. Rianne Stalman zorgde met een lob voor 0-1. Saskia van Bruggen schoot van grote afstand 0-2 in. En Jet ter Halle tikte de 0-3 in.
Zaterdag bleef The Knickerbockers 2 in Meppel tegen MSC steken op 1-1. MSC was de eerste helft beter en het kwam daarin op 1-0. TKB2 was de betere in de tweede helft maar verder dan de gelijkmaker van Marleen Reenders kwam het niet.
Helpman leed opnieuw een forse nederlaag. Thuis dolf de ploeg met 1-4 het onderspit tegen Vitesse '63. De nederlaag kreeg al gestalte in de eerste helft waarin Helpman op een 0-3 achterstand werd gezet. In de tweede helft was Helpman de betere ploeg. Estelle Zwiers maakte nog de 1-3 maar een nieuw tegendoelpunt brak het Helpmanse verzet.
In 3C haalde Helpman 2 een puntje door een 1-1 gelijk spel tegen Tolbert 2. De wedstrijd van Lycurgus tegen RWF werd afgelast.

Verlies voor ON1 en 2

10 okt. Oranje Nassau heeft in de uitwedstrijd tegen Saestum niet getoond dat het de koppositie in de Hoofdklasse waardig is. ON zou aan een gelijk spel genoeg hebben gehad om de ranglijst in de HK aan te voeren. Tegen Saestum werd echter onder het eigen niveau en te lief gevoetbald. Saestum kon uiteindelijk met 3-0 winnen. ON staat nog steeds 2e maar de concurrentie is groot. De wedstrijd The Knickerbockers - RVVH werd afgelast.
In 1B was er ook verlies voor Oranje Nassau 2. Bij VVOG werd met 3-0 verloren; voor VVOG waren het de eerste punten van het seizoen. ON2 was de gehele wedstrijd meer in balbezit en de ploeg kreeg ook de meeste kansen. VVOG was echter veel effectiever. Het kwam in de eerste helft met 2-0 voor. Ondanks een sterke tweede helft wist ON2 niet te scoren. Uit een strafschop vlak voor tijd maakte VVOG nog 3-0.

In de Tweede Klasse ging de stadsderby tussen Oranje Nassau 3 en Helpman niet door. The Knickerbockers 2 moest het opnemen tegen koploper Flevo Boys. De ploegen deden in het veld niet veel voor elkaar onder, maar Flevo Boys trok wel aan het langste eind: 2-4. Voor rust kwam Flevo Boys op voorsprong toen de bal niet goed weggewerkt. Na rust maakte Maria van Omme uit een strafschop gelijk. Bij de eerstvolgende kans daarna scoorde Flevo Boys weer en stond TKB2 weer op achterstand. Het werd snel daarna ook 1-3 en 1-4 voordat de studentes weer iets terug konden doen. Maria van Omme maakte nog 2-4 maar daar bleef het bij. zie voor foto's van deze wedstrijd het menu fotoalbums.
The Knickerbockers 2 blijft 4e. Oranje Nassau en Helpman nemen nu de 11e en 12e plaats in.

In 3C verloor Lycurgus de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys met 1-0. De wedstrijd Corenos - Helpman 2 werd afgelast. Lycurgus en Helpman 2 blijven in 3C in de middenmoot.

Zaalvoetbal: Oranje Nassau - Futsal Heerenveen

8 okt. Woensdagavond is in de Hoofdklasse zaalvoetbal de wedstrijd Oranje Nassau 1 - Futsal Heerenveen 1 gespeeld. Beide teams speelden met enkele invallers. Oranje Nassau, debutant in de HK, moest het afleggen tegen Futsal Heerenveen, een van de titelkandidaten. Het werd uiteindelijk 1-9 voor de Friezinnen. Ga voor een teamfoto van ON en wedstrijfoto's in het menu naar fotoalbums.

Oranje Nassau klopt koploper

3 okt. Oranje Nassau moest het in de 5e ronde opnemen tegen RKTSV. De zuidlimburgse ploeg was de koploper in de Hoofdklasse na 4 ronden. ON begon de wedstrijd slecht. Na 5 minuten stond het 0-1 achter door een eigen doelpunt van Natalie Kothai na een misverstand met de keeper. ON kreeg daarna enkele kansen uit hoekschoppen, maar gedurende het merendeel van de eerste helft was RKTSV de gevaarlijkste ploeg. Toch ging ON met een gelijke stand de rust in. Wendy Mulder zorgde in de 43e m. voor 1-1.
Na de rust hetzelfde beeld: RKTSV was sterker, maar het was ON dat scoorde. Rosanne Roeles zorgde in de 62e m. voor 2-1. Daarna kon RKTSV geen vuist meer maken. ON is door de winst nu weer 2e in de Hoofdklasse. Zie voor wedstrijdfoto's album ON op vrouwenvoetbalnederland.nl.
The Knickerbockers ging op bezoek bij de kampioen van vorig jaar, Ter Leede. Door file bij Lelystad begon de wedstrijd een half uur later en kon men nauwelijks een warming-up doen. De studentes verloren de wedstrijd met 7-2. TKB kwam nog terug tot 1-1 door Anne-Sophie Colijn en tot 3-2 door een eigen doelpunt van Ter Leede maar kon het daarna niet meer bijbenen. TKB staat nu 10e.
In 1B was Oranje Nassau 2 vrij. ON2 staat 9e.

In de 2e klasse won The Knickerbockers 2 met 1-3 van Muntendam, de nummer 2 van vorig jaar. TKB2 was de sterkste ploeg in een groot deel van de wedstrijd. Het leidde bij rust door een doelpunt van Jung-Hye van der Gaast. Na rust scoorden Maria van Omme en Sjoukje Bouma 2-0 en 3-0. Muntendam kwam nog terug tot 3-1 maar daarbij bleef het.
De nummer 1 van vorig jaar, Oranje Nassau 3, verloor. Bij ACV werd een 2-0 nederlaag geleden. De 2-0 stond al na de eerste helft, waarin ON3 tegenwind had, op het bord.,
Helpman leed thuis een 0-4 nederlaag. Helpman gaf goed partij maar liet tot 3x toe Elizabeth Negerman uit een tegenaanval scoren. De 4e tegengoal kwam uit een strafschop. Zie voor wedstrijdfotos > fotoalbums > 09-10 > Helpman-ONS.

In 3C was er een daverende verrassing van Helpman 2. Dit team bracht koploper Hunsingo het eerste puntenverlies van het seizoen toe. Helpman 2 won met 2-0 door 2x Sanne Limbeek. Ook Lycurgus won: Tolbert 2 werd met 2-0 verslagen.
Lycurgus blijft 4e, maar heeft slechts 1 punt achterstand op de nieuwe nummer 1, De Pelikanen. Helpman 2 is geklommen naar de 6e plaats.

Slechte dag teams Oranje Nassau

26 sept. In de Hoofdklasse heeft Oranje Nassau, na 3 ronden nog medekoploper, de eerste nederlaag geleden. Bij SC 't Zand werd het 7-0 voor de thuisploeg. ON maakte direct in het begin al enkele fouten die genadeloos door 't Zand werden benut. Bij rust was het al 5-0. De tweede helft speelde ON beter, het kreeg ook kansen maar benutte deze niet. Uiteindelijk werd het 7-0 voor 't Zand.
The Knickerbockers nam het thuis op tegen Fortuna. Het werd een wedstrijd met veel strijd en diverse onderbrekingen. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. The Knickerbockers kreeg m.n. in de tweede helft nog wel de grootste kansen maar kwam niet tot scoren: 0-0. Wedstrijdfoto's op vrouwenvoetbalnederland.nl.
Na 4 ronden staat ON nu 4e en TKB 8e.


Ook in de 1A liep ON tegen een grote nederlaag op. ON2 kwam in Amsterdam tegen Wartburgia nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van Kim Gall, maar uiteindelijk won Wartburgia - dat vorig jaar nog in de Hoofdklasse uitkwam - met 5-1. Oranje Nassau 2 neemt nu de 8e plaats in 1B in.

In de Tweede Klasse dolf Oranje Nassau 3 het onderspit. De ploeg kwam 2x op voorsprong door Liza Enting en Marjon Stuulen, maar door gebrek aan concentratie en conditie wist Asser Boys tot 2x toe gelijk te komen om uiteindelijk vlak voor tijd de winnende goal te scoren: 2-3. Ga naar fotoalbums voor foto's van de eerste helft. De teampagina van ON3 is bijgewerkt.
The Knickerbockers 2 ontving het nog puntloze Helpman. De eerste helft ging gelijk op. Door een strafschop van Lorette Boersen kwam Helpman wel op een 0-1 voorsprong. De tweede helft was TKB2 een klasse beter. Het scoorde slechts 1x via een strafschop benut door Maria van Omme. Een afstandsschot van meer dan 30 meter van Sanne Limbeek bracht Helpman vlak voor tijd toch nog de overwinning: 1-2. Ga naar fotoalbums voor foto's van deze wedstrijd. De teampagina van TKB2, incl. teamfoto, is bijgewerkt.

In 3C won Lycurgus de uitwedstrijd tegen Corenos met 0-1. Lycurgus staat nu 4e in 3C. De wedstrijd van Helpman 2 werd uitgesteld.

Oranje Nassau wint stadsderby van Knickerbockers

19 sept. Oranje Nassau heeft de stadsderby tegen The Knickerbockers gewonnen. De winst kwam moeizaam tot stand. ON kon zijn draai niet vinden en The Knickerbockers gaf goed partij. De beste kansen waren misschien ook wel voor de studentes. Balverlies in de 70e minuut leidde een doelpunt in van Marian Meijer voor ON. TKB probeerde nog wel 1-op-1 te spelen, maar het miste de kracht. In de slotminuut scoorde Leonie van der Velde 2-0.
ON blijft koploper in de Hoofdklasse; het is op doelsaldo nu 2e achter Ter Leede. TKB is 9e. Voor wedstrijdfoto's: zie de albums van ON en TKB op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In 1B verloor Oranje Nassau 2. De wedstrijd tegen de kampioen van voirg jaar, DTS '35, ging met 1-4 verloren. DTS kwam snel op voorsprong. Daarna volgde de enige goede fase van ON2 en dat leidde tot de gelijkmaker door Vera Veelers. Dekkingsfouten leidden nog voor rust tot 2 tegentreffers. ON had na rust de organisatie beter staan, maar kon nauwelijks een vuist maken. Het kreeg nog 1 doelpunt tegen voor 1-4 eindstand. ON2 is nu 5e met 6 uit 3. Voor wedstrijdfoto's: zie de albums van ON2 en DTS op vrouwenvoetbalnederland.nl.

In de Tweede Klasse Noord was er winst voor Oranje Nassau 3 en The Knickerbockers 2, maar verlies voor Helpman.
Oranje Nassau 3 won de uitwedstrijd tegen Viboa met 1-2. De doelpunten kwamen van Marjon Stuulen uit een vrije trap voor rust en van Patricia Regensburg met een afstandsschot na rust. In deze wedstrijd nam Monique van der Veen afscheid als keepster; wegens gezondheidsredenen moet zij haar voetbalcarriere be-eindigen.
The Knickerbockers kon de lange terugreis uit Sexbierum aangaan met een 0-6 winst op AVC. De doelpunten kwamen van Alies Kloosterman (2x voor rust en 2x na rust), Marleen Reenders en Sjoukje Bouma.
Helpman verloor de thuiswedstrijd van VIOD met 0-4. De eerste helft speelde Helpman goed, maar het kwam vlak voor rust ongelukkig achter. Na rust bouwde VIOD de voorsprong uit tot 0-4. Helpman is nog zonder punten.
Update 22-9. The Knickerbockers 2 heeft de inhaalwedstrijd tegen Asser Boys met 2-0 gewonnen. Het was een zwaar bevochten zege. In de eerste helft was TKB2 beter. Maria van Ommen maakte de 1-0. In de tweede helft zette Asser Boys meer druk. Toch was het TKB2 door opnieuw Maria van Ommen dat scoorde: 2-0. TKB2 is nu geklommen naar een gedeelde 2e plaats met 9 uit 4 achter koploper flevo Boys met 9 uit 3.

In 3C was er ook een stadsderby. Lycurgus ontving Helpman 2. De derby werd gewonnen door Lycurgus met 6-1. Beide teams staan nu in de middenmoot.Voor wedstrijdfoto's: zie de albums van ON en TKB op vrouwenvoetbalnederland.nl.

ON1, Knickerbockers en ON2 de volle winst

12 sept. De 3 Groningse ploegen in de landelijke klassen pakten deze zaterdag alle de volle winst. In de Hoofdklasse versloeg Oranje Nassau Be Quick '28 met 1-3. ON was de eerste helft sterker. Het scoorde slechts 1x uit een afstandsschot van Sylvia van der Geest. De keeper en de lat voorkwamen meer doelpunten. In de tweede helft ging Be Quick met een spits meer spelen waardoor ON zich meer moest richten op tegenaanvallen. Cynthia Beekhuis scoorde zo 0-2. Be Quick kwam nog terug tot 1-2 maar opnieuw Cynthia Beekhuis zorgde voor 1-3. ON is nu koploper in de Hoofdklasse: het heeft 6 uit 2 en een beter doelsaldo dan RKTSV en Ter Leede.
The Knickerbockers moest het thuis opnemen tegen Reiger Boys. Beide ploegen hadden vorige week verloren. TKB startte goed. Uit een aanval over links in de 12e m. zette Stephanie de Wal voor waardoor Anne-Sophie Colijn bij de tweede paal de bal kon aannemen en de keepster passeerde: 1-0. Dezelfde speelster miste vlak voor rust een grote kans op een tweede goal. In de tweede helft ging Reiger Boys meer op de aanval spelen. TKB had het moeilijk maar boog niet. Uit een vrije trap van Stephanie de Wal vanaf rechts tastte iedereen mis waardoor de bal erin ging: 2-0. En even later kon Kirsten Wolthuis een voorzet van Stephanie de Wal intikken voor 3-0. Uit een afstandsschot werd het tenslotte nog 3-1.
Wedstrijdfoto's staan in de fotoalums van TKB en RB op vrouwenvoetbalnederland.nl.
Op deze site staat de complete selectie van TKB da1 '09-'10 met teamfoto: > huidig seizoen > knickerbockers 1.

Oranje Nassau 2 won de uitwedstrijd tegen Tolbert met 1-4. ON2 kwam nog achter door een eigen doelpunt, maar stond voor rust al op een 1-2 voorsprong door Kim Gall en Verenique Epema. Na rust zorgde Kim Gall met 2 goals tegen haar oude club voor een 1-4 winst van heer nieuwe club. ON2 is in 1B nu een van de 4 koplopers.
in de Tweede Klasse Noord moest Helpman het uit opnemen tegen MSC. In de slotminuut kreeg Helpman een goal tegen: 1-0 verlies. ON3 was vrij en de wedstrijd van TKB2 werd uitgesteld.
In de Derde Klasse C was er winst voor Helpman 2 en verlies voor Lycurgus. Helpman 2 won thuis met 4-3 van Achilles 1894; Lycurgus verloor uit bij Gasselternijveen met 1-0.
Update. Oranje Nassau 3 heeft de vorige week gestaakte uitwedstrijd tegen VIOD alsnog winnend kunnen afsluiten. Bij een 0-1 stand werd verder gespeeld. VIOD maakte nog wel gelijk, maar Veronique Epema zette kort daarna ON3 weer op voorsprong en die bleef ondanks aandringen van VIOD tot het einde toe gehandhaafd.

Loting 2e ronde KNVB-beker Noord

12 sept. De KNVB/Noord heeft de loting bekend gemaakt van de 2e ronde van de KNVB-beker Noord. Er zijn 34 wedstrijden. Uit de stad Groningen hebben 5 teams zich geplaatst voor de 2e ronde. Hun wedstrijden zijn: Oranje Nassau 3 - Viboa, Asser Boys - Knickerbockers 2, Harkemase Boys - Helpman, SVZ - Lycurgus, Knickerbockers 3 - Corenos.
Opvallend is dat de loting heeft geleid tot 2 wedstrijden tussen tweedeklassers en dat bij beide Groningse ploegen (ON3, TKB2) zijn betrokken.
De volledige loting is te vinden op www.vrouwenvoetbalfriesland.nl.

Doordeweekse wedstrijden

9 sept. De Tweede Klasse Noord speelt deze week een wedstrijdronde. Helpman speelde maandagavond thuis met 3-3 gelijk tegen Asser Boys. De doelpunten voor Helpman waren Estelle Zwiers, Sanne Limbeek en Miranda Blauw.
Dinsdagavond speelde Oranje Nassau 3 uit bij VIOD. ON3 nam in de eerste helft een voorsprong door Jet ter Halle. In de 40e minuut raakte Anneromee Semeins zwaar geblesseerd aan de enkel waarna gewacht werd op de ambulance. Na een half uur staakte de scheidsrechter vervolgens de wedstrijd.
Woensdagavond was het de beurt aan The Knickerbockers 2. Tegen ONS Sneek werd te slap begonnen: een strafschop tegen betekende 0-1, een verkeerde breedtepass 0-2. Wieteke Vandeursen knalde van grote afstand nog wel 1-2 binnen, maar direct daarna was het alweer 1-3. Dat was na een kwartier spelen. De rest van de wedstrijd voetbalde TKB2 op de aanval en loerde ONS op de counter. Na 1-4 werd het nog 2-4 door Sjoukje Bouma, maar daarna was het weer ONS. Uiteindelijk werd het 2-6.
In 3C speelde Helpman 2 uit bij De Pelikanen met 2-2 gelijk.

ON 1 en 2 winnen in 1e ronde; TKB verliest

5 sept. Oranje Nassau 1 en 2 zijn de landelijke competitie '09-'10 begonnen met een overwinning; The Knickerbockers verloor de eerste (uit0)wedstrijd.
Oranje Nassau 1 moest het thuis opnemen tegen HZVV. Het speelde een onrustige eerste helft. Het kwam daarin nog wel voor door een benutte strafschop van Sylvia van der Geest, maar HZVV maakte nog voor rust gelijk. Na rust liep ON snel uit naar 2-1 door een afstandsschot van Lisanne Schaareman. Natalie Kothai en Aruni Slagter zorgden voor 3-1 en 4-1 en dat was ook de eindstand.
The Knickerbockers moest afreizen naar Saestum en leed daar een 3-0 nederlaag. Saestum was de betere ploeg, maar The Knickerbockers - met een aantal nieuwe speelsters - bood goed tegenstand. Bij rust was het 2-0 en uiteindelijk werd het 3-0 voor de nummers 2 van het vorige seizoen.
Oranje Nassau 2 speelde tegen Be Quick '28 een heel aantrekkelijke eerste helft. Door 2 doelpunten van Kim Linstra leidde het bij rust met 2-0. In de tweede helft gaf Be Quick '28 beter partij. Beide ploegen kregen kansen - ON2 nog de beste - maar scoorden niet meer.

Knickerbockers wint eerste bekerwedstrijd

29 aug. Ook landelijk is de competitie weer begonnen. Ook hier is begonnen met een bekerronde. The Knickerbockers da1 reisde naar Dokkum voor de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Een 0-1 voorsprong bij rust bleek ook de eindstand. The Knickerbockers had het moeilijk deze middag. Ten dele omdat Be Quick D. fysiek speelde; ten dele ook omdat TKB nog geen ingespeeld team heeft en nog speelsters uitprobeert. Na een half uur viel het enige doelpunt. Stephanie de Wal kon vanaf links voorzetten; zij legde terug op Floor Egberts die uithaalde voor 0-1.
Oranje Nassau da1 was vrij; Oranje Nassau da2 speelt niet mee voor de beker. Komende week zullen zowel ON als TKB keuzes moeten maken voor de verdeling van speelsters over hun hoogste teams.

Uitslagen bekerwedstrijden 29 augustus

29 aug. Oranje Nassau 3, The Knickerbockers 2, Helpman en Lycurgus hebben zich geplaatst voor de 2e ronde van de KNVB-beker Noord.
Oranje Nassau 3 won met 1-8 van FC Lewenborg. Voor rust werd er gescoord door Djamilla Rozema (2x) en Jet ter Halle. Na rust zorgden Marjon Stuulen en Tina Hadzic voor 0-5 voordat Lewenborg via Kathy Anthony kon tegenscoren. Marjon Stuulen en Rianne Stalman (2x) zorgden voor de 1-8 eindstand.
The Knickerbockers 2 won met 11-0 van vijfdeklasser Middelstum. De eerste goal was een eigen doelpunt. Daarna zorgden Marleen Reenders (2x), Sjoukje Bouma en Joline Bakker (2x) voor de 6-0 ruststand. Na rust scoorden Wieteke Vandeursen, Marleen Reenders, Cerise Kruize en Sjoukje Bouma (2x).
Voor wedstrijdfoto's van deze 2 wedstrijden: > fotoalbums > seizoen '09-'10.
Lycurgus won de 3e wedstrijd in de poule met grote cijfers: Oosterparkers werd met 12-0 geklopt en daardoor is ook Lycurgus groepswinnaar.
Helpman won de 3e wedstrijd met 1-3 van Glimmen. De doelpunten voor Helpman waren van Joyce Volckman, Lorette Boersen en Ilja v.d. Velde. Ook Helpman is daarmee poulewinnaar en door naar ronde 2.
Update. In groep 56 is The Knickerbockers 3 als 1e ge-eindigd en dus ook door naar de volgende bekerronde. Maandag 31-8 werd Oranje Nassau 4 met 6-0 verslagen.
NB. De topscorerslijsten van de teams zijn bijgewerkt t/m de bekerwedstrijden van 29-8.

Bekerwedstrijden 22/24/26 augustus

22 aug. Veel wedstrijden werden afgelast of uitgesteld. De Gemeente had alle grasvelden afgekeurd voor bespeling waardoor alleen op kunstgras kon worden gespeeld.
Lycurgus won met 1-5 van DIVA '83. DIVA, dat nu alleen in de 5e klasse met een team uitkomt, opende nog wel de score, maar voor rust had Lycurgus al 2x gescoord. In het laatste kwartier voerde Lycurgus de voorsprong op tot 1-5. Voor foto's van deze wedstrijd > fotoalbums > 09-10 > . In dezelfde poule won VVK met 1-2 van Oosterparkers.
The Knickerbockers 2 speelde in Hoogkerk tegen CSVH. Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk 0-11 voor de studentes. Marleen Reenders scoorde 4x, Alies Kloosterman 3x, anne Huijbers 2x en Eline Veenhof en Jolien de Lange 1x.
Update 24 aug. Helpman heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen. Tegen vierdeklasser Gorecht werd het 2-1. Halverwege de eerste helft scoorde Estelle Zwiers 1-0 en vlak na rust ook de 2-0. Gorecht kwam terug tot 2-1 door een vrije trap van Monique Remmers. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen maar het bleef 2-1. Zie voor foto's van deze wedstrijd het submenu fotoalbums.
Update 26 aug. Oranje Nassau 3 speelde haar eerste bekerwedstrijd. Thuis werd het een 2-1 overwinning op stadgenoot De vogels. Marjon Stuulen scoorde beide ON-treffers. De eerste uit een strafschop en de tweede in de tweede helft uit een scrimmage. De Vogels scoorde voor rust nog tegen. Lycurgus won de tweede bekerwedstrijd. Vijfdeklasser VVK werd met 7-1 geklopt.

Website vernieuwd

20 aug. Na 8 jaar is de website Vrouwenvoetbalgroningen.nl in een nieuw jasje gestoken. Er is een eigen banner gekomen. Een bezoeker komt nu direct binnen op de nieuwspagina. De menustructuur is aangepast. En: het zaalvoetbal van Groningse teams is toegevoegd.
Veel oude onderdelen zijn bewaard gebleven, maar in de nieuwe menustructuur ondergebracht. Er is een apart menu met fotoalbums dat de komende tijd zal worden gevuld. Hierin staan al foto's van de oefenwedstrijd Oranje Nassau - The Knickerbockers van 17 augustus. De pagina's over de 6 hoogst spelende teams uit de stad zullen in de komende maanden verder worden ingevuld, als de selecties definitief zijn.
We hopen dat de site aantrekkelijker is geworden voor de bezoeker. De vernieuwing is tot stand gekomen met kleinbedrijfcms. Zie ook het menu site-info.

Oud ON-speelsters naar EK 2009

20 aug. Twee oud-speelsters van Oranje Nassau maken deel uit van de selectie van het Nederlands vrouwenteam dat vanaf zondag deelneemt aan het EK 2009. Sylvia Smit en Marloes de Boer speelden beide enkele jaren voor ON en maakten in de periode ook hun debuut als international. Zij hebben inmiddels al meer dan 50 interlands gespeeld. Marloes de Boer speelt inmiddels voor FC Twente. Sylvia Smit komt uit voor SC Heerenveen, de samenwerkingspartner van ON. Ook Heerenveen-speelsters Sherida Spitse en Marije Brummel maken deel uit van het keurkorps van bondscoach Vera Pauw.
Kijk voor meer informatie over de carriere van Sylvia Smit en Marloes de Boer en van andere Groningse (ex-)internationals in het menu onder Internationals.

DIVA '83 da1 teruggetrokken

Update. DIVA '83 heeft het eerste team teruggetrokken uit de competitie. De KNVB heeft een verzoek hiertoe van de club gehonoreerd. DIVA was van mening dat het geen representatief team meer had. DIVA houdt nu nog 1 team over, dat uitkomt in de 5e klasse.
De plaats van DIVA in 3C zal worden overgenomen door Heerenveense Boys.

Oefenwedstrijd Oranje Nassau - Knickerbockers

17 aug. Oranje Nassau heeft op het kunstgras van Sportpark Coendersborg een oefenwedstrijd tegen medehoofdklasser the Knickerbockers gewonnen met 2-1. De studentes kwamen met 0-1 voor door een doelpunt van Anne Huijbers op een voorzet van Kirsten Wolthuis. ON maakte gelijk door een goal van Kim Gall op een voorzet van Kim Linstra. De 2-1 was van Marian Meijer, eveneens na voorbereidend werk van Kim Linstra.
Beide ploegen speelden met een brede selectie. ON speelde zonder speelsters van SC Heerenveen en miste ook enkele speelsters die stage lopen bij Heerenveen. The Knickerbockers speelde met een mix van de selecties voor TKB 1 en 2.
Voor foto's van deze wedstrijd: > fotoalbums > seizoen '09-'10 > 090817 ON-TKB

Uitslagen eerste bekerronde

15 aug. De eerste wedstrijden in de poulefase van de KNVB-beker Noord zijn alweer gespeeld. Van de Groningse tweedeklassers kwamen Helpman en TKB 2 in actie. Beide wonnen ruim. Helpman klopte Mussel met 0-14. Joyce volckman en Iris ten Wolde scoorden elk 4x, Lorette Boersen 3x en Sanne Limbeek, Diony Kentie en Shanice Booij elk 1x. In de poule van Helpman won Gorecht o.l.v. oud ON3-trainer Heinrich Maychrzak met 4-0 van Glimmen. TKB2 was met 10-0 te sterk voor SIOS. De doelpunten voor TKB2 kwamen van de nieuwkomers Beppie van der Sluis (3x), Sjoukje Bouma (2x) en Marleen Reenders en van de oudgedienden Karlijn Vos, Marieke Peterson, Myrte Breukink en Wieteke Vandeursen.
Derdeklasser DIVA won met 1-6 van Oosterparkers. De strijd tussen de vierderklassers De Vogels en FC Lewenborg werd met 6-1 gewonnen door De Vogels.

Indelingen KNVB-beker Noord

6 aug. De indeling voor het toernooi om de KNVB-beker Noord is bekend. Aan dit toernooi doen 12 teams uit de stad mee van 8 verschillende verenigingen. De teams zijn ingedeeld in poules. De poulewedstrijden zijn op 15, 22 en 29 augustus. 3 van de poules bestaan enkel uit Groningse teams; er gaan dus minimaal 3 en maximaal 5 teams uit de stad door naar de tweede ronde.
Poule 55 bestaat uit FC Lewenborg 1, Oranje Nassau 3 en De Vogels. Poule 56 bestaat uit Helpman 2, The Knickerbockers 3, FC Lewenborg 2 en Oranje Nassau 4. In poule 57 is The Knickerbockers 2 ingedeeld, samen met CSVH (Hoogkerk), Middelstum en SIOS. Poule 58 bestaat uit DIVA '83, Lycurgus, Oosterparkers en VVK. In poule 59 is Helpman 1 ingedeeld, samen met Gorecht, Glimmen en Haren.
Update. FC Lewenborg 2 heeft zich teruggetrokken uit poule 56.
Update. Haren heeft zich teruggetrokken uit poule 59 en is daarin vervangen door Mussel.

Indeling regionale klassen

3 aug. De KNVB heeft de indeling van de klassen in de categorie B bekend gemaakt. In de 3e klassen komen 3 teams uit de stad Groningen uit: DIVA '83, Lycurgus en het gepromoveerde Helpman 2. In de 4e klassen komen 7 teams uit de stad uit; The Knickerbockers 5 is alsnog gepromoveerd en als TKB4 ingedeeld. In de 5e klassen komen 13 teams uit de stad Groningen uit. Nieuw zijn een team van Groninger Boys, het 4e en 5e team van Lycurgus en het 2e team van Gruno. AmicitiaHaren houdt op te bestaan: wel nemen nu 2 teams van Haren deel aan de competitie.
In totaal zijn er 29 vrouwenvoetbalteams uit de stad Groningen. Dat is 3 meer dan aan het einde van het vorige seizoen.

Indeling Hoofdklasse Zaalvoetbal Noord

3 aug. De KNVB Noord heeft voor het zaalvoetbal de definitieve indeling '09-'10 vastgesteld.
In de Hoofdklasse komen 3 stad-Groninger teams uit: Oranje Nassau 3, DIVA '83 en drs. Vijfje. De Hoofdklasse bestaat uit 12 teams. De overige teams komen uit Heerenveen (Heerenveense Boys 1 en 2), Drachten (Drachtster Boys), Burgum (De Herauten), Dokkum (Be Quick), Uithuizermeeden (Corenos), Winsum (futsal Winsum), Leek (Tolbert) en Gieten (Gieten). De samenstelling van de teams is aan de clubs; diverse clubs komen ook uit met teams in een lagere klasse.
De 4 eerste klassen van vorig jaar zijn dit seizoen gesplitst in 1 Eerste Klasse en 2 Tweede Klassen. Op deze wijze wordt beter recht gedaan aan de niveauverschillen.
In de Eerste Klasse komen 3 teams uit de stad Groningen uit: DIVA '83 2 en 3 en Drs. Vijfje 2. In de Tweede Klasse B komen eveneens 3 teams uit de stad: DIVA '83 4, Drs. Vijfje 3 en Oranje Nassau 2. In vergelijking met vorig jaar komt Drs. vijfje met 1 team minder uit en Oranje Nassau met 1 team meer. In totaal doen 45 teams uit het Noorden mee in de zaalvoetbalcompetitie. Daarvan komen er dus 9 uit de stad Groningen.

Loting KNVB-beker

9 juli. De KNVB heeft alweer enige tijd geleden de loting bekend gemaakt voor de 1e ronde van de landelijke KNVB-beker. De 1e ronde wordt gespeeld in poules. De 16 poulewinnaars en de 9 beste nummers 2 gaan door naar de volgende ronde. Oranje Nassau zit in een poule van 3 met SC Angelslo en Tolbert. The Knickerbockers zit eveneens in een poule van 3 met Be Quick Dokkum en Oerterp. Oranje Nassau 2 neemt niet deel aan de landelijke beker. Op 29 augustus is de eerste wedstrijdronde. Oranje Nassau is dan vrij. The Knickerbockers speelt uit tegen Be Quick Dokkum.

Trainers ON, TKB en Helpman

9 juli. De zes hoogst spelende teams uit de stad Groningen hebben hun trainers- en coachingstaf compleet. Bij Oranje Nassau 1 en the Knickerbockers 1 zijn er geen veranderingen: Arnold van der Kooi blijft trainer-coach van ON1 en Evert-Jan Nienhuis van TKB1.
Bij Oranje Nassau 2 is trainer Stefan Oorburg na 1 seizoen gestopt. Hij kon het trainerschap niet langer combineren met zijn studie en werk. Oranje Nassau heeft inmiddels een opvolger gevonden in de persoon van Raffaele Verone. Verone komt uit Italie en woont in Bedum. Hij was afgelopen jaar assistent trainer bij HSC in Hoogezand.
Ook voor ON da3 is de trainersstaf compleet. Scheidend trainer-coach Heinrich Maychrzak wordt opgevolgd door een duo bestaande uit de oud-speelsters Wilma Groen en Marielle Schur.
Bij The Knickerbockers 2 is er voorlopig geen wijziging: Benny Bakker blijft trainer-coach. Hij wordt later opgevolgd door Jeremy Zeelen en Arjan Rieffers.
Bij Helpman is er wel een wijziging: Marco Pesiwarissa is de nieuwe trainer-coach.

Groningse jeugdinternationals

3 juli. Het Nederlands team onder 16 voetbalt deze week in Zweden om de Nordic Cup. Tot de 18 speelsters behoren 2 speelsters van clubs uit de stad Groningen en 1 speelsters van een club uit de provincie. Deze speelsters zijn: keepster Angela Koops (Oranje Nassau) en de veldspeelsters Ingrid Schuiten (Helpman) en Vesna Veltrop (Zuidhorn).
Eerder deze week zijn de poulewedstrijden gespeeld. Nederland onder 16 verloor daarin van Duitsland (0-3) en Noorwegen (0-1) en won van IJsland (2-1). Zaterdag werd een 5e plaats op het toernooi gehaald door een 1-0 winst op Finland. Angela Koops speelde alle vier wedstrijden. Vesna Veltrop speelde de eerste drie wedstrijden en viel in de laatste wedstrijd in. Ingrid Schuiten speelde de eerste wedstrijd en viel in de laatste twee wedstrijden in.

Indeling landelijke klassen

[12 juni. De KNVB heeft van de landelijke en de 2e klassen bekend gemaakt hoe de competitie-indeling in het seizoen '09-'10 zal zijn. De Eredivisie vrouwen zal na de terugtrekking van Roda bestaan uit 6 teams. De Hoofdklasse bestaat uit 12 teams; er zijn 2 zuidelijke teams ('t Zand en RKTSV) bijgekomen in plaats van 2 clubs uit het westen (Wartburgia en Stedoco). De Eerste Klasse B en de 2e Klasse Noord zullen uit 13 teams bestaan. Uit 1B zijn 2 ploegen gedegradeerd: Flevo Boys en AVC. Er komt geen club bij uit de 2e Klasse Noord; de KNVB heeft her verzoek van ON3 om 2e klasse te blijven spelen gehonoreerd en geen ander team daarvoor in de plaats laten promoveren. In 1B zijn wel 3 nieuwkomers waardoor deze klasse uit 13 teams zal bestaan. Het gedegradeerde Wartburgia da1 is ingedeeld in de Noord-Oost klasse B omdat Wartburgia da2 in 1A is ingedeeld. Uit de 2e klasse Oost is de kampioen Be Quick '28 gepromoveerd. Aan 1B is verder toegevoegd ATC '65. Deze club uit Hengelo fungeert als opleidingsclub voor FC Twente. De KNVB heeft het team van deze club - dat dit seizoen geen vrouwenvoetbal speelde - meteen ingedeeld in 1B. Het is overigens mogelijk dat er nog een wijziging in de indeling komt als Muiden zich terugtrekt uit 1A en de KNVB beide klassen weer op 12 teams brengt.
Ook de 2e Klasse Noord zal 13 teams bestaan. Er zijn 3 degradanten (St. Annaprochie, Drachtster Boys en Holandscheveld) maar er promoveert geen team. Er zijn 5 nieuwkomers waardoor de klasse uitbreidt van 11 naar 13 teams. De nieuwkomers zijn de degradanten Flevo Boys en AVC en de promovendi Rouveen, Viboa en VIOD.

Uitslagen 19 & 21 december

Maandag 21 december:
Gorecht da - Cambuur mC (t.b.v. 3FM Serious Request) afgelast

Zaterdag 19 dec. thuis:
HK: Oranje Nassau - Ter Leede afgelast
2 I: Oranje Nassau 3 - Helpman afgelast
3C: Lycurgus - RWF afgelast
4K: Helpman 3 - CVVB afgelast
5R: Lycurgus 5 - Westerwolde afgelast
5T: DIVA'83 - Gruno 2 (stadsderby) afgelast
5T: Lycurgus 4 - Groninger Boys (stadsderby) afgelast

Zaterdag 19 dec. uit:
HK: SC 't Zand - Knickerbockers afgelast
1B: Be Quick Dokkum - Oranje Nassau 2 afgelast
3C: Corenos - Helpman 2 afgelast
4H: Eenrum - Knickerbockers 3 afgelast
4 I: VAKO - Knickerbockers 4 afgelast
4K: Farmsum - Vogels afgelast
5R: ZNC - Lewenborg 2 afgelast
5T: CSVH 2 - VVK afgelast
5T: Haren 2 - Knickerbockers 5 afgelast

Uitslagen 12 december

Thuis:
HK: Oranje Nassau - Be Quick '28 0 - 1
3C: Lycurgus - Gasselternijveen afgelast
4K: Helpman 3 - Asser Boys 3 afgelast
4K: Lycurgus 2 - Lewenborg afgelast
5R: Lewenborg 2 - Muntendam 2 afgelast
5R: Lycurgus 5 - Oosterparkers afgelast

Uit:
HK: Reiger Boys - Knickerbockers 1 - 0
1B: Klarenbeek - Oranje Nassau 2 3 - 0
2 I: Muntendam - Helpman 1 - 1
2 I: Rouveen - Oranje Nassau 3 afgelast
3C: Achilles 1894 - Helpman 2 afgelast
4H: VVSV '09 - Knickerbockers 3 afgelast
5P: Scheemda 2 - Lycurgus 3 afgelast

Zaalvoetbal december

16-12, HK: Oranje Nassau 1 - Futsal Winsum 1 
14-12, HK: DIVA'83 1 - Futsal Heerenveen 1 
11-12, 1A: DIVA'83 3 - Oeverzwaluwen 1 ???
11-12, 2B: Futsal Winsum 3 - Oranje Nassau 2 ???
11-12, 2B: Noordpool UFC 1 - Drs. Vijfje 4 1 - 4
10-12, HK: Corenos 1 - Oranje Nassau 1 3 - 2
10-12, 2B: Heracliden 1 - Drs. Vijfje 3 5 - 6
07-12, HK: Gieten 1 - DIVA'83 1 ???
07-12, 1A: Herauten 2 - DIVA'83 2 7 - 4
07-12, 2B: DIVA'83 4 - Gieten 2 ???
04-12, 2B: Oranje Nassau 2 - Omlandia 34 - 0

Uitslagen 5 december

5 dec. thuis:
HK: Knickerbockers - Saestum 0 - 2
1B: Oranje Nassau 2 - Angelslo afgelast
2 I: Helpman - Rouveen 2 - 0
2 I: Oranje Nassau 3 - ONS Sneek 1 - 4
3C: Helpman 2 - Pelikanen afgelast
5T: VVK - Haren 2 0 - 4

5 dec. uit: 
HK: HZVV - Oranje Nassau afgelast
2 I: Vitesse '63 - Knickerbockers 2 afgelast
3C: Hunsingo - Lycurgus afgelast
5P: HSC - Gruno afgelast 
5P: Loppersum - Lycurgus 3 2 - 2
5P: Gruno - Woltersum 8 - 2 (2 dec.)
5R: Westerwolde - Oosterparkers 0 - 7

Zaalvoetbal november

2B - 04-11: Drs. Vijfje 4 - Drs. Vijfje 3 6 - 3
1A - 06-11: Drs. Vijfje 1 - Achilles 1894 5 - 9
1A - 06-11: Drs. Vijfje 2 - Futsal Buitenpost 1 - 10
2B - 06-11: Futsal Winsum 2 - DIVA '83 4 1 - 5
2B - 06-11: Oranje Nassau 2 - Drs. Vijfje 3 23 - 0
HK - 09-11: Herauten - DIVA '83 1 4 - 5
2B - 09-11: LTC - Oranje Nassau 2 uitgesteld
1A - 12-11: Oeverzwaluwen - DIVA '83 3 1 - 0
1A - 16-11: Herauten 2 - DIVA '83 3 5 - 4
2B - 16-11: Gieten 2 - Oranje Nassau 2 5 - 8
2B - 16-11: DIVA '83 4 - Omlandia 6 - 0
HK - 18-11: Oranje Nassau 1 - Be Quick Dokkum 4 - 10
1A - 18-11: Blauw Wit '34 - Drs. Vijfje 2 5 - 1
HK - 20-11: Drachtster Boys - DIVA '83 1 10 - 1
1A - 20-11: Avanti - Drs. Vijfje 2 3 - 0
HK - 23-11: DIVA '83 1 - Herauten 6 - 5
2B - 23-11: Gieten 2 - Drs. Vijfje 3 9 - 2
1A - 24-11: Achilles 1894 - Drs. Vijfje 2 15 - 0
HK - 25-11: Oranje Nassau 1 - Tolbert 6 - 1
1A - 27-11: DIVA'83 3 - Urk/EUB ???
1A - 27-11: Drs. Vijfje 1 - Herauten 2 6 - 8
2B - 27-11: Drs. Vijfje 4 - LTC ???
2B - 27-11: Oranje Nassau 2 DIVA '83 4 13 - 2
HK - 30-11: DIVA '83 - Futsal Winsum 5 - 0

Uitslagen 28 november

Thuis:
HK: Knickerbockers - RKTSV 3 - 3
2 I: Helpman - AVC 4 - 2
2 I: Knickerbockers 2 - Oranje Nassau 3 (stadsderby) 1 - 0
3C: Helpman 2 HS '88 afgelast
3C: Lycurgus - Achilles - 1894 2 - 1
4K: Lycurgus 2 - Lewenborg (stadsderby) afgelast
4K: Oranje Nassau 4 - Helpman 3 (stadsderby) 4 - 1
5P: Gruno - Woltersum uitgesteld
5R: Lycurgus 5 - Oosterparkers (stadsderby) uitgesteld
5T: DIVA '83 - Gruno 2 (stadsderby) afgelast
5T: Knickerbockers 6 - Knickerbockers 5 afgelast
5T: Lycurgus 4 - Groninger Boys (stadsderby) afgelast
5T: SGVV '07 - CSVH 2 4 - 0

Uit:
HK: RVVH - Oranje Nassau afgelast
1B: OZC - Oranje Nassau 2 0 - 5
4H: VVSV '09 - Knickerbockers 3 afgelast
4 I: VAKO - Knickerbockers 4 afgelast
4K: Farmsum - Vogels afgelast
5P: Pelikanen 2 - Lycurgus 3 afgelast
5R: ZNC - Lewenborg 2 afgelast
5T: Haren 2 - VVK 9 - 2

Uitslagen 21 november

Thuis:
Beker: Oranje Nassau Tolbert 8 - 0
Beker: Knickerbockers Oerterp 3 - 2
2 I: Knickerbockers 2 Vitesse '63 4 - 2
3C: Lycurgus - Hunsingo 0 - 1
4K: Helpman 3 - Asser Boys 3 afgelast
5P: Lycurgus 3 - Wagenborger Boys 5 - 0
5R: Lewenborg 2 - Muntendam 2 afgelast
5R: Oosterparkers - GEO 2 - 3
5T: Lycurgus 4 - Knickerbockers 6 (stadsderby) 6 - 1
5T: VVK DIVA '83 (stadsderby) 1 - 1

Uit:
2 I: ONS Sneek - Oranje Nassau 3 3 - 1
2 I: Rouveen - Helpman 4 - 1
4K: CVVB - Lewenborg 1 - 1
5P: Gorecht 2 - Gruno 12 - 0

Uitslagen 14 november

Thuis:
HK: Oranje Nassau - Ter Leede afgelast
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick Dokkum 1 - 0
2 I: Oranje Nassau 3 - VIOD 3 - 0
4H: Knickerbockers 3 - Kloosterburen afgelast
4 I: Knickerbockers 4 - SVZ 2 - 6
4K: Helpman 3 - CVVB afgelast
4K: Lewenborg - Farmsum 2 - 0
4K: Vogels - Oranje Nassau 4 (stadsderby) 5 - 0
5P: Lycurgus 3 - Gruno (stadsderby) 1 - 0
5R: Lewenborg 2 - Scheemda afgelast
5R: Oosterparkers - ZNC 1 - 1
5T: Groninger Boys - Knickerbockers 6 (stadsderby) 1 - 4
5T: Gruno 2 - Lycurgus 4 (stadsderby) 1 - 8
5T: Knickerbockers 5 - Haren 2 0 - 2
5T: VVK SGVV '07 (stadsderby) 1 - 2

Uit:
HK: 't Zand - Knickerbockers afgelast
2 I: Asser Boys - Helpman 2 - 1
2 I: ONS Sneek - Knickerbockers 2 1 - 0
3C: Pelikanen - Lycurgus 2 - 2
3C: SPW - Helpman 2 afgelast
4K: Asser Boys 3 - Lycurgus 2 1 - 3
5R: Muntendam 2 - Lycurgus 5 0 - 9
5T: CSVH 2 DIVA '83 2 - 7

Uitslagen 7 november

Thuis:
HK: Knickerbockers - RCL 3 - 1
2 I: Helpman - Viboa 2 - 6
2 I: Knickerbockers 2 - Rouveen 1 - 1
3C: Helpman 2 - RWF 2 - 1
3C: Lycurgus HS '88 2 - 0
4 I: Knickerbockers 4 - Fit Boys 1 - 6
4K: Lewenborg - Oranje Nassau 4 (wo. 4 nov.) 3 - 0
4K: Helpman 3 - Haren 0 - 9
4K: Lycurgus 2 - Farmsum 3 - 4
4K: Vogels - CVVB 7 - 0
5P: Gruno - Pelikanen 2 uitgesteld
5R: Lewenborg 2 - Westerwolde 8 - 1
5R: Lycurgus 5 - ZNC 2 - 2
5R: Oosterparkers - Scheemda 2 - 4
5T: Groninger Boys - Gruno 2 0 - 10
5T: Knickerbockers 5 SGVV '07 2 - 2
5T: Knickerbockers 6 - Haren 2 1 - 4
5T: VVK DIVA '83 uitgesteld

Uit
HK: Fortuna Wormerv. - Oranje Nassau afgelast
1B: HTC - Oranje Nassau 2 2 - 0
2 I: MSC - Oranje Nassau 3 2 - 1
5P: Loppersum - Lycurgus 3 uitgesteld
5T: CSVH 2 - Lycurgus 4 0 - 6

Uitslagen 31 oktober

Thuis:
HK: Knickerbockers - Be Quick '28 1 - 1
2 I: Knickerbockers 2 - VIOD 3 - 1
2 I: Oranje Nassau 3 - Flevo Boys afgelast
4K: Oranje Nassau 4 - Lycurgus 2 (stadsderby) 3 - 3
5P: Gruno - Loppersum 1 - 5
5P: Lycurgus 3 - HSC 0 - 7
5T: DIVA '83 - Knickerbockers 5 (stadsderby) 1 - 0
5T: Gruno 2 - CSVH 2 2 - 3
5T: Lycurgus 4 - VVK (stadsderby) 11 - 1
5T: SGVV '07 - Knickerbockers 6 (stadsderby) 3 - 0

Uit:
HK: RCL - Oranje Nassau 2 - 2
1B: Oerterp - Oranje Nassau 2 5 - 0
3C: Heerenveense Boys - Helpman 2 2 - 4
3C: SPW - Lycurgus 0 - 1
4H: SIOS - Knickerbockers 3 1 - 2
4 I: PeizeGomosComb. 2 - Knickerbockers 4 8 - 1
4K: Haren - Vogels 2 - 2
5R: Scheemda SC - Lycurgus 3 - 1
5R: Siddeburen 2 - Lewenborg 2 1 - 3
5R: Westerwolde - Oosterparkers afgelast
5T: Haren 2 - Groninger Boys 13 - 0

Zaalvoetbal oktober

2B - 01-10: Heracliden - Oranje Nassau 2 2 - 7
2B - 02-10: Drs. Vijfje 4 - Omlandia 8 - 2
2B - 02-10: Futsal Winsum 2 - Drs. Vijfje 3 1 - 1
2B - 05-10: DIVA '83 4 - Noordpool UFC 3 - 5
HK - 07-10: Oranje Nassau - Futsal Heerenveen 1 - 9
1A - 07-10: Futsal Buitenpost - DIVA'83 3 4 - 5
2B - 07-10: Drs. Vijfje 3 - Eenrum 1 - 9
HK - 08-10: Be Quick Dokkum - DIVA '83 3 - 2
1A - 09-10: Drs. Vijfje 2 DIVA '83 2 (stadsderby) 1 - 9
2B - 09-10: Oranje Nassau 2 - Drs. Vijfje 4 uitgesteld
2B - 15-10: Heracliden - DIVA'83 4 7 - 2
1A - 16-10: DIVA'83 3 - Blauw Wit '34 ???
1A - 16-10: Drs. Vijfje 1 - Futsal Buitenpost 9 - 11
1A - 16-10: Drs. Vijfje 2 - Oeverzwaluwen 0 - 2
2B - 16-10: Futsal Winsum 2 - Oranje Nassau 2 0 - 15
HK - 19-10: DIVA'83 - Oranje Nassau (stadsderby) 5 - 2
1A - 20.00: DIVA '83 2 - Oeverzwaluwen 5 - 1
1A - 23-10: zvv Urk/ EUB - Drs. Vijfje 5 - 2
2B - 23-10: Drs. Vijfje 4 - Futsal Winsum 2 2 - 1
2B - 26-10: DIVA '83 4 - Drs. Vijfje 4 (stadsderby) 2 - 1
HK - 28-10: Oranje Nassau - Futsal Heerenveen 2 1 - 2
1A - 28-10: Blauw Wit '34 - Drs. Vijfje 1 - 5
1A - 28-10: Futsal Buitenpost DIVA '83 2 8 - 6
2B - 28-10: Drs. Vijfje 3 - LTC 2 - 4
HK - 29-10: Corenos - DIVA'83 1 - 3
1A - 30-10: Avanti - Drs. Vijfje 2 ??
1A - 30-10: DIVA '83 3 - Achilles 1894 ??
2B - 30-10: Drs. Vijfje 4 - Drs. Vijfje 3 (stadsderby) ??
2B - 30-10: Oranje Nassau 2 - Omlandia ??

Uitslagen 24 oktober

KNVB-Beker: SC Angelslo - Oranje Nassau 1 - 5
Districtsbeker: Asser Boys - Knickerbockers 2 2-2; TKB2 wns
Districtsbeker: Oranje Nassau 3 - Viboa 3 - 0
Districtsbeker: SVZ - Lycurgus 0 - 1
Districtsbeker: Knickerbockers 3 - Corenos 2 - 3
Districtsbeker: Harkemase Boys Helpman 0 - 17
3C: Helpman 2 - Gasselternijveen 3 - 2
4K: Helpman 3 - Oranje Nassau 4 0 - 10
4K: Lycurgus 2 - Asser Boys 3 2 - 0
4K - 14.30: Vogels - Lewenborg (wo. 14-10)
5R: Lycurgus 5 - Muntendam 2 uitgesteld
5T: DIVA '83 - CSVH 2 8 - 0
5T: Haren 2 - Knickerbockers 5 uitgesteld
5T: Lycurgus 4 - Gruno 2 afgelast
5T: SGVV '07 - VVK 0 - 1

Uitslagen 14-20 oktober

wo. 14 okt., 4K: Vogels - Lewenborg 4 - 0 (restant)
do. 15 okt., 2I: Muntendam - Oranje Nassau 3 0 - 3

zaterdag 17 oktober thuis:
HK: Oranje Nassau - Reiger Boys 1 - 0
1B: Oranje Nassau 2 ATC '65 0 - 1
2 I: Helpman Vitesse '63 1 - 4
3C: Lycurgus - RWF afgelast
3C: Helpman 2 - Tolbert 2 1 - 1
4 I: Knickerbockers 4 - Glimmen 2 1 - 2
4K: Lewenborg - Haren afgelast
4K: Lycurgus 2 - CVVB 1 - 1
5R: Lewenborg 2 - SIOS ???
5R: Lycurgus 5 - Westerwolde uitgesteld
5R: Oosterparkers - Siddeburen 2 0 - 2 (22-10)
5T: Knickerbockers 5 - Lycurgus 4 (stadsderby) 3 - 3
5T: Knickerbockers 6 DIVA '83 (stadsderby) 0 - 6
5T: VVK - Gruno 2 (stadsderby) 2 - 1

zaterdag 17 oktober uit:
HK: HZVV - Knickerbockers 2 - 1
2 I: MSC - Knickerbockers 2 1 - 1
4H: Eenrum - Knickerbockers 3 uitgesteld
4K: Farmsum - Oranje Nassau 4 2 - 2
5P: CSVH - Lycurgus 3 3 - 0
5P: HSC - Gruno uitgesteld
5T: CSVH 2 - Groninger Boys 2 - 4
5T: Haren 2 SGVV '07 3 - 0

di. 20 okt., 2I: Oranje Nassau 3 - Knickerbockers 2 (stadsderby) 0 - 0

Uitslagen 10 oktober

Thuis:
HK: Knickerbockers - RVVH uitgesteld
2 I: Knickerbockers 2 - Flevo Boys 2 - 4
2 I: Oranje Nassau 3 - Helpman (stadsderby) afgelast
4H: Knickerbockers 3 - Nieuw Roden 7 - 1
4K: Helpman 3 - Vogels (stadsderby) 1 - 11
5P: Gruno - CSVH ???
5P: Lycurgus 3 - Wagenborger Boys afgelast
5T: DIVA '83 - Haren 2 3 - 6
5T: Groninger Boys - SGVV '07 (stadsderby) 0 - 5
5T: Gruno 2 - Knickerbockers 5 (stadsderby) 1 - 5
5T: Lycurgus 4 - Knickerbockers 6 (stadsderby) afgelast

Uit:
HK: Saestum - Oranje Nassau 3 - 0
1B: VVOG - Oranje Nassau 2 3 - 0
3C: Corenos - Helpman 2 uitgesteld
3C: Heerenveense Boys - Lycurgus 1 - 0
4 I: Asser Boys 2 - Knickerbockers 4 7 - 0
4K: Asser Boys 3 - Oranje Nassau 4 6 - 3
4K: Haren - Lycurgus 2 3 - 0
5R: GEO - Lewenborg 2 2 - 8
5R: SIOS 2 - Oosterparkers 5 - 6
5R: Siddeburen 2 - Lycurgus 5 1 - 2
5T: CSVH 2 - VVK afgelast

Uitslagen 3 oktober

Thuis:
HK: Oranje Nassau - RKTSV 2 - 1
2 I: Helpman - ONS Sneek 0 - 4
3C: Helpman 2 - Hunsingo 2 - 1
3C: Lycurgus - Tolbert 2 2 - 0
4 I: Knickerbockers 4 - ACV 2 - 5
4K: Lewenborg - Helpman 3 (stadsderby) 9 - 3
4K: Oranje Nassau 4 - CVVB 2 - 1
4K: Vogels - Asser Boys 3 4 - 3
5R: Lewenborg 2 - Muntendam 2 uitgesteld
5R: Lycurgus 5 - SIOS 2 2 - 0
5R: Oosterparkers - GEO afgelast
5T: Knickerbockers 5 - CSVH 2 5 - 0
5T: Knickerbockers 6 - Gruno 2 (stadsderby) 2 - 4
5T: SGVV '07 DIVA '83 (stadsderby) 1 - 5
5T: VVK - Groninger Boys (stadsderby) 2 - 1
ON2 (1B) vrij

Uit:
HK: Ter Leede - Knickerbockers 7 - 2
2 I: AVC - Oranje Nassau 3 2 - 0
2 I: Muntendam - Knickerbockers 2 1 - 3
4H: Roden - Knickerbockers 3 2 - 2
5P: Actief 2 - Lycurgus 3 3 - 0
5P: Wagenborger Boys - Gruno 2 - 3
5T: Haren 2 - Lycurgus 4 1 - 0

Uitslagen 22 - 26 september

Zaterdag 26-9 Thuis:
HK: Knickerbockers - Fortuna Wormerv. 0 - 0
2 I: Knickerbockers 2 - Helpman (stadsderby) 1 - 2
2 I: Oranje Nassau 3 - Asser Boys 2 - 3
3C: Helpman 2 - Gasselternijveen uitgesteld
4H: Knickerbockers 3 - Drachtster Boys 2 14 - 0
4 I: Knickerbockers 4 - Actief 4 - 2
4K: Helpman 3 - Lycurgus 2 (stadsderby) 1 - 1
4K: Vogels - Lewenborg (stadsderby) bij 2-0 gestaakt
5P: Gruno - Actief 2 0 - 15
5P: Lycurgus 3 - Hunsingo 2 5 - 0
5R: Lewenborg 2 - Oosterparkers (stadsderby) 1 - 3
5T: Groninger Boys - DIVA 83 (stadsderby) 1 - 20
5T: Gruno 2 - Haren 2 1 - 4
5T: Lycurgus 4 - SGVV 07 (stadsderby) 6 - 0
5T: VVK - Knickerbockers 5 (stadsderby) 1 - 2

Zaterdag 26-9 Uit:
HK: SC t Zand - Oranje Nassau 7 - 0
1B: Wartburgia - Oranje Nassau 2 5 - 1
3C: Corenos - Lycurgus 0 - 1
4K: Haren - Oranje Nassau 4 2 - 4
5R: GEO - Lycurgus 0 - 6
5T: CSVH 2 - Knickerbockers 6 0 - 1

di. 22-9, 2I: Knickerbockers 2 - Asser Boys 2 - 0
di. 22-9, 5T: Knickerbockers 5 - Knickerbockers 6 (stadsderby) 5 - 2
wo. 23-9, 5P: Gruno 2 - Hunsingo 0 - 1

Zaalvoetbal - september

EK - 01-9: DIVA 83 2 Futsal Buitenpost 3 - 6
HK - 07-9: DIVA '83 - Tolbert 1 - 3
EK - 08-9: DIVA '83 3 DIVA '83 2 (stadsderby) 1 - 4
HK - 11-9: Drachtster Boys - Oranje Nassau 3 - 3
EK - 11-9: zvv Urk/EUB - Drs. Vijfje 2 6 - 1
2B - 11-9: Futsal Winsum 3 DIVA '83 4 2 - 2
EK - 15-9: DIVA '83 2 - Drs. Vijfje 2 (stadsderby) 5 - 3
2B - 16-9: Drs. Vijfje 3 DIVA '83 4 (stadsderby) uitgesteld
2B - 18-9: Drs. Vijfje 4 - Gieten 2 3 - 4
EK - 21-9: DIVA '83 2 - Drs. Vijfje (stadsderby) 5 - 5
HK - 23-9: Futsal Heerenveen 2 DIVA '83 5 - 5
HK - 23-9: Oranje Nassau - De Herauten 9 - 0
2B - 23-9: Drs. Vijfje 3 - Futsal Winsum 3 4 - 2
1A - 25-9: Drs. Vijfje 2 - DIVA '83 3 (stadsderby) 1 - 6
2B - 25-9: Futsal Winsum 2 - Drs. Vijfje 4 1 - 1
HK - 28-9: Gieten - Oranje Nassau 1 - 1
2B - 28-9: LTC - DIVA '83 4 11 - 2
1A - 29-9: DIVA '83 3 - Avanti 5 - 1

Uitslagen 14 - 19 september

zaterdag 19 september thuis:
HK: Oranje Nassau - Knickerbockers (stadsderby) 2 - 0
1B: Oranje Nassau 2 - DTS 35 1 - 4
2 I: Helpman - VIOD 0 - 4
3C: Lycurgus - Helpman 2 (stadsderby) 6 - 1
4K: Lewenborg - Asser Boys 3 5 - 1
4K: Lycurgus 2 - Vogels (stadsderby) 2 - 3
5R: Lycurgus 5 - Lewenborg 2 (stadsderby) 8 - 2
5R: Oosterparkers - Muntendam 2 5 - 2
5T: DIVA 83 - Lycurgus 4 (stadsderby) 1 - 4
5T: Knickerbockers 5 - Groninger Boys (stadsderby) 10 - 0
5T: Knickerbockers 6 - VVK (stadsderby) 0 - 8
5T: SGVV 07 - Gruno 2 (stadsderby) 5 - 1

Zaterdag 19 september uit:
2 I: AVC - Knickerbockers 2 0 - 6
2 I: Viboa - Oranje Nassau 3 1 - 2
4H: PeizeGomos - Knickerbockers 3 1 - 5
4 I: ZFC Zuidlaren - Knickerbockers 4 8 - 1
4K: Farmsum - Helpman 3 6 - 0
5P: Gorecht 2 - Lycurgus 3 8 - 1
5P: Hunsingo 2 - Gruno => 23-9 bij Gruno

ma. 14-9, 4K: Helpman 3 - Oranje Nassau 4 (stadsderby) uitgesteld
di. 15-9, 2I: VIOD Oranje Nassau 1 - 2
wo. 16-9, 4I: SVZ - Knickerbockers 4 8 - 0

Uitslagen 12 september

Thuis:
HK - 14.30: Knickerbockers - Reiger Boys 3 - 1
2 I - 19.00: Knickerbockers 2 - Asser Boys (=> 22 sept.)
3C - 14.00: Helpman 2 - Achilles 1894 4 - 3
4H - 10.00: Knickerbockers 3 - VVSV 09 1 - 1
4 I - 10.00: Knickerbockers 4 - VAKO 0 - 6
4K - 15.45: Helpman 3 - Oranje Nassau 4 (stadsderby) (=> 14. sept.)
4K - 14.30: FC Lewenborg - Lycurgus 2 (stadsderby) 3 - 2
4K - 15.00: Vogels - Farmsum 6 - 0
5P - 14.30: Gruno - Gorecht 2 1 - 5
5P - 14.30: Lycurgus 3 - SC Scheemda 2 1 - 10
5R - 18.15: FC Lewenborg 2 - ZNC 4 - 2 (8-9)
5R - 10.30: Oosterparkers - Lycurgus 5 (stadsderby) 0 - 1
5T - 13.30: Groninger Boys - Lycurgus 4 (stadsderby) 0 - 21
5T - 12.30: Gruno 2 - DIVA 83 (stadsderby) 0 - 8
5T - 19.00: Knickerbockers 5 - Knickerbockers 6 (=> 22 sept.)
5T - 16.30: VVK - Haren 2 afgelast

Uit:
HK - 14.30: Be Quick 28 - Oranje Nassau 1 - 3
1B - 14.30: Tolbert - Oranje Nassau 2 1 - 4
2 I - 14.30: MSC - Helpman 1 - 0
3C - 14.00: Gasselternijveen - Lycurgus 1 - 0
5T - 12.45: CSVH 2 - SGVV 07 0 - 0

Uitslagen 7-9 september

2 I: Helpman - Asser Boys (7-9) 3 - 3
2 I - 19.30: Knickerbockers 2 - ONS Sneek (9-9) 2 - 6
2 I: VIOD - Oranje Nassau 3 (8-9) gestaakt bij 0-1 ivm blessure (40e m.)
3C: Pelikanen - Helpman 2 (8-9) 2 - 2
4K: CVVB - Helpman 3 (9-9) 4 - 0
5R: FC Lewenborg 2 - ZNC 4 - 2

Uitslagen 5 september

Thuis:
HK: Oranje Nassau HZVV 4 - 1
1B: Oranje Nassau 2 - Be Quick 28 2 2 - 0
2 I: Helpman - Flevo Boys 1 - 3
3C: Lycurgus - Hunsingo afgelast
4K: Lycurgus 2 - Asser Boys 3 afgelast
4K: Oranje Nassau 4 - Vogels (stadsderby) 2 - 5
5R: Lycurgus 5 - Muntendam 2 afgelast
5T: DIVA 83 - CSVH 2 afgelast
5T: Knickerbockers 6 - Groninger Boys (stadsderby) 8 - 2
5T: Lycurgus 4 - Gruno 2 (stadsderby) afgelast
5T: SGVV 07 - VVK (stadsderby) uitgesteld

Uit:
HK: Saestum - Knickerbockers 3 - 0
2 I: Viboa - Knickerbockers 2 0 - 1
2 I: Vitesse 63 - Oranje Nassau 3 2 - 0
3C: Pelikanen - Helpman 2 (8-9)
4H: Kloosterburen - Knickerbockers 3 2 - 4
4 I: SVZ - Knickerbockers 4 afgelast
4K: Farmsum - FC Lewenborg 1 - 2
4K: CVVB - Helpman 3 (9-9)
5P: SC Scheemda 2 - Gruno 6 - 0
5P: Woltersum - Lycurgus 3 0 - 7
5R: SC Scheemda - FC Lewenborg 2 2 - 5
5R: ZNC - Oosterparkers 1 - 1
5T: Haren 2 - Knickerbockers 5 afgelast

Uitslagen bekerwedstrijden 29-8

Land: Be Quick Dokkum - The Knickerbockers 0 - 1
P56: Oranje Nassau 4 - Helpman 2 0 - 5 (27-8)
P57: The Knickerbockers 2 - Middelstum 1 11 - 0
P59: Glimmen 1 - Helpman 1 1 - 3
P55: FC Lewenborg 1 - Oranje Nassau 3 1 - 8
P58: Lycurgus 1 - Oosterparkers 1 12 - 0
P58: DIVA '83 1 - VVK 1 afgelast

Uitslagen bekerwedstrijden 22-8

P56: The Knickerbockers 3 - Oranje Nassau 4 6 - 0 (ma. 31 aug.) 
P55: Oranje Nassau 3 - De Vogels 1 2 - 1 (wo. 26 aug.)
P58: VVK 1 - Oosterparkers 1 1 - 2
P58: DIVA '83 1 - Lycurgus 1 1 - 5
P57: CSVH 1 - The Knickerbockers 2 0 - 11
P59: Helpman 1 - Gorecht 1 2 - 1 (ma. 24 aug.)

Uitslagen bekerwedstrijden 15-8

P58: Oosterparkers 1 DIVA '83 1 1 - 6
P57: The Knickerbockers 2 - SIOS 1 10 - 0
P55: De Vogels 1 - FC Lewenborg 1 6 - 1
P56: Helpman 2 - The Knickerbockers 3 0 - 1 (12 aug.)
P58: Lycurgus 1 - VVK 1 7 - 0 (26 aug.)
P59: Mussel - Helpman 0 - 14