WEDSTRIJDVERSLAG ORANJE NASSAU 2 - GASSELTERNIJVEEN

Datum: 20 april
Plaats: Sportpark Coendersborg, Groningen
Het was de topper in de Derde Klasse. Beide ploegen stonden ver voor op de rest. Oranje Nassau had 2 verliespunten door een 2-2 gelijk spel eerder tegen Gasselternijveen. Gasselternijveen had 5 verliespunten omdat het ook de uitwedstrijd tegen Omlandia had verloren. De Drentse ploeg moest dus winnen om gelijk te komen met ON. De Groningse ploeg had eventueel aan een gelijk spel genoeg om de voorsprong te behouden.

Opstelling Oranje Nassau 2

16: Monique Remmers      14: Susanne Huijing
8: Marielle Schur 15: Lizan Stuulen             7: Elvira van Bolhuis 10: Jannet van Dijken
4: Gea Eliens 2: Lot Janssen
3: Ingrid van de Berg
5: Tineke Poelstra
1: Jolanda Seggers

Wissels: na 45 m. Maaike Jager (11) voor Elivira van Bolhuis; Maaike speelt rechtshalf en Jannet van Dijken daarna centraal op het middenveld.
na 45 m. Henrike Huisman (9) voor Monique Remmers.
na 63 m. Anja Koster (12) voor Gea Eliens.

Wedstrijdverslag

De eerste minuten van de eerste helft zijn duidelijk voor Oranje Nassau. In de 1ste minuut krijgt Elvira van Bolhuis na een aanval over rechts een kans, maar de keepster brengt in tweede instantie redding. Direct daarna een schot van Lizan Stuulen dat over gaat en even later de eerste corner.
Dit offensiefje wordt wreed onderbroken door de eerste aanval van Gasselternijveen in de 5de minuut. Door een communicatiefout achterin kan de bal gemakkelijk in een leeg doel worden geschoten: 0-1 (foto 1).
Beide ploegen blijken daarna zeer aan elkaar gewaagd en er ontstaat een levendige wedstrijd met veel strijd en kansjes.
Monique Remmers wordt mooi de diepte in gestuurd, maar Gasselternijveen kan redden. Aan de andere kant speelt de Drentse spits de bal net te ver voor zich uit. Lizan Stuulen krijgt uit een vrije trap van Marielle Schur een kopkans. Jolanda Seggers moet aan de andere kant redding brengen bij een doorbraak. Gasselternijveen krijgt nog enkele kansjes, wat o.a. leidt tot enkele vrije trappen en hoekschoppen. De Groningse verdediging weet echter verder onheil te voorkomen. Het spel golft zo lange tijd op en neer.
In het slot van de eerste helft dringt Oranje Nassau 2 nog aan. Monique Remmers is net te laat op een inzet van Marielle Schur. Lizan Stuulen kopt vlak voor doel net onder de bal door op een vrije trap van alweer Marielle Schur (foto 2).

Klik op een foto voor een vergroting.

Foto 1: Gasselternijveen scoort na een communicatiefout 0-1.

Foto 2: Lizan Stuulen kopt net onder de bal door.

Foto 3: De Drentse keepster redt bij een vrije trap.

In de tweede helft brengt Oranje Nassau 2 nieuwe krachten in. Maaike Jager en Henrike Huisman vervangen Elvira van Bolhuis en Monique Remmers.
Oranje Nassau blijft aandringen, maar de schoten missen richting of zijn een prooi voor de keepster.
In de 66ste minuut valt dan toch de gelijkmaker. Susanne Huijing maakt bij de linkerzijlijn gebruik van onvoldoende uitverdedigen van Gasselternijveen. Zij verovert de bal, rukt op naar het strafschopgebied en scoort met een bekeken schot laag in de rechterhoek: 1-1.
Gasselternijveen, dat moet winnen, neemt daarna het initiatief over en drukt Oranje Nassau terug op eigen helft. De Drentse vrouwen krijgen enkele kansjes: een vrije trap gaat over, een schot na een corner is een prooi voor Jolanda Seggers, een volgend schot gaat voorlangs, een eigen bal gaat net voorlang, de daaruit volgende hoekschop wordt door Jolanda weggetikt, een volgend schot gaat naast.
Oranje Nassau moet het in deze fase aan de andere kant hebben van counters. Susanne Huijing brengt Henrike Huisman een keer in stelling maar tevergeefs. Even later, in de 87ste minuut,  staat Susanne Huijing aan de rechterzijlijn tegenover 2 Drentse verdedigsters. Zij kan de bal onderscheppen en oprukken naar het strafschopgebied. Haar schot gaat laag in de korte hoek voor de winnende treffer: 2-1 (foto 5). Even later wordt bij deze stand afgefloten.

foto 4: Vreugde bij ON na de gelijkmaker.

foto 5: Susanne Huijing (liggend) scoort in de korte hoek de 2-1.

foto 6: Vreugde na de winnende treffer.

Nabeschouwing

Het was een wedstrijd op een hoog niveau. Beide ploegen lieten zien dat zij klaar waren voor de Tweede Klasse. Alle 3 de doelpunten vielen echter na fouten in de verdediging. De Groningers waren daarbij het meest gelukkig.
Oranje Nassau 2 heeft door deze winst de voorsprong op Gasselternijveen opgevoerd tot een verschil van 6 verliespunten. Het kampioenschap en de promotie naar de Tweede Klasse mag de ploeg met 3 wedstrijden te gaan niet meer ontlopen. Gasselternijveen lijkt voor het tweede achtereenvolgende jaar genoegen te moeten nemen met een tweede plaats. Het heeft de pech dat slechts 1 ploeg promoveert.