Alie de Vries

Toelichting:

Bij Lycurgus ontbraken Biance Bouwman-Sunter; Janette Hofman en Carla Koops wegens blessures en Ieneke Nederhoed wegens ziekte.
Rixt Elgersma en Annelous Bron waren verhinderd.

In de tweede helft viel 2de elftal speelster Sandra Rollf in als linksachter voor Chantal Verhoeckx en Janne Roorda, eveneens uit Lycurgus 2, als rechterspits voor Esther Beukema.

Lycurgus ontving de koploper van de Tweede Klasse.
Heerenveense Boys, vorig jaar gepromoveerd uit de Derde Klasse, had alle 5 gespeelde wedstrijden gewonnen en had het mooie doelsaldo van 23 - 3.
Lycurgus stond op de 10de plaats met 0 uit 3 en met het karige doelsaldo van 2-10.
Op papier moesten de gasten dus gemakkelijk kunnen winnen van Lycurgus.

Wedstrijd

Heerenveensche Boys opende de wedstrijd voortvarend. Aan het begin van de 1ste helft werd al 2x gescoord: 0-1 en 0-2.
Lycurgus kon pas vlak voor rust iets terug doen. Door doelpunten van Saar Sekewal en Stephanie de Wal werd de rust ingegaan met een 2-2 gelijke stand.
Lange tijd in de tweede helft zag het ernaar uit dat deze stand zou blijven. In het laatste kwartier vielen echter maar liefst 6 doelpunten.
12 minuten voor tijd kwam Heerenveense Boys opnieuw op voorsprong: 2-3. Kort daarna vielen de 2-4 en de 2-5.
Lycurgus liet zich echter niet wegdrukken. Door doelpunten van Saskia van Vlaanderen uit een strafschop werd het 5 minuten voor tijd 3-5. Nancy van Velzen schoot in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer in: 4-5. De laatste daad kwam echter van de gasten. Het eindsignaal werd met 4-6 bereikt.

Heerenveense Boys heeft haar positie aan kop zonder puntverlies dus weten te handhaven.
En Lycurgus stond aan het slot van de wedstrijd nog steeds zonder punten.
Bij veel Lycurgianen heerste het gevoel dat een gelijk spel mogelijk was geweest.
Toch is het resultaat niet slecht voor Lycugus.
De koploper kreeg meer tegendoelpunten te verwerken dan in de voorgaande 5 wedstrijden.
En Lycurgus wist 2x zoveel te scoren als in de vorige 3 wedstrijden samen.
Na de slechte seizoenstart zijn er nu zeker perspectieven om punten te pakken.