WEDSTRIJDVERSLAG muntendam - Lycurgus

Lycurgus laat punt liggen in en tegen Muntendam

Helaas heeft het vertrouwen dat Lycurgus had opgedaan in de wedstrijd vorige week tegen koploper Heerenveense Boys niet tot het eerste punt van deze competitie geleid. In en tegen Muntendam werd met 3 – 1 verloren.

Alie de Vries

Bij Lycurgus ontbraken Janette Hofman en Carla Koops wegens blessures.
In de tweede helft speelde Ieneke Nederhoedt voor Marianne Wiersma.
In de 55e min. kwam Bianca Bouwman-Sunter voor Chantal Verhoeckx. Zij speelt dan rechtshalf en Hanneke rechtsback.
In de 75e min. vervangt Esther Beukema Hanneke Mous. Esther wordt linksback en Ieneke schuift door naar rechts.

Wedstrijdverslag
Al binnen drie minuten keek Lycurgus tegen een 1 – 0 achterstand aan. Via moeizaam uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van een Muntendamse terecht en zij schoot de bal uit het zicht van keepster Alie de Vries bij de eerste paal binnen. Door deze tegenvaller liet Lycurgus het initiatief in het de eerste 15 minuten bij Muntendam liggen. Dit resulteerde in nog enkele kansjes voor Muntendam, maar deze werden goed uitverdedigd. Ook Lycurgus creeerde zich enkele kansen, maar het veldoverwicht bleef bij Muntendam. Dit resulteerde dan ook in 2 – 0 na 18 minuten. Een afstandsschot van de rechterspits stuiterde voor keepster Alie de Vries die de bal daardoor niet meer goed kon beoordelen en waardoor de 2 – 0 te snel op het scorebord stond.
Echter, Lycurgus had vorige week al laten zien goed uit achterstand terug te kunnen komen en dat lukte ook nu weer. Na nog een doorbraak van Muntendam in de 20e minuut, die door goed uitkomen van de keepster werd verhinderd, nam Lycurgus het initiatief over. Door bij vlagen goed combinatievoetbal wist Lycurgus het veldoverwicht om te zetten in een doelpunt. In de 25ste minuut soorde Saskia Vlaanderen uit een prachtig opgezette aanval die begon op links bij de jonge Stephanie de Wal. Via Saar Sekewael en nogmaals Stephanie werd de bal prima voor de voeten van de ingekomen Saskia Vlaanderen gespeeld, die beheerst de 2 – 1 binnen schoot.
Hierna volgden nog enkele goede kansen voor Lycurgus; een kopbal van Rixt Elgersma net naast, een vrije bal van Stephanie de Wal net over. In de 40e minuut kwam Hanneke Mous goed door na een diepte pass van Ruth Timmerman, maar de keepster van Muntendam wist dit keer haar doel schoon te houden.
De scheidrechter besloot dat het in de 42ste minuut al tijd voor de thee was, dit tot ongenoegen van de speelsters en leiding want de 2 – 2 hing in de lucht.

In de rust werd rechtsback Marianne Wiersma gewisseld voor de weer herstelde Ieneke Nederhoedt. En met frisse wissels en moed werd de 2de helft gestart. Iedereen had het gevoel dat de 2 – 1 zeker omgebogen kon worden naar 2 – 2. Echter, Muntendam wilde niet meewerken en al na 5 minuten in de 2de helft werd het 3 –1 uit een goed ingekopte corner. Lycurgus probeerde deze tegenslag snel te verwerken door wat aanvalllender te gaan spelen. De moegestreden Chantal Verhoexks werd gewisseld voor de weer herstelde Bianca Bouwman-Sunter. Zij nam de rechtshalfpositie over van Hanneke Mous, die naar rechtsbackpositie schoof. Ieneke Nederhoedt nam de vrij gekomen linksbackpositie over. Lycurgus kreeg in de tweede helft een wat groter aandeel in het veldspel met af en toe goede combinaties. Dit resulteerde in nog enkele redelijke kansen voor Rixt Elgersma en Stephanie de Wal. Maar ook Muntendam bleef gevaarlijk, vooral met de lange bal achter de verdediging. In de 75ste minuut werd jonge Esther Beukema ingebracht voor Hanneke Mous en 1 minuut later, na een goede aanval over links, kon zij een goed schot op de goal afleveren, maar deze werd wederom door de keepster gepakt. In de 80ste minuut kreeg Rixt Elgersma de laatste goede kans van de wedstrijd. Uit een voorzet van Ruth Timmerman kopte zij goed in maar de keepster stond goed opgesteld.
Ook in de tweede helft vond de scheidsrechter helaas 42 minuten lang genoeg wat een eindstand van 3 –1 in het nadeel van Lycurgus betekende.

Met dit resultaat blijft Lycurgus laatste, maar toch moet het mogelijk zijn om binnenkort de eerste punten te pakken.