Toelichting:

Bij Lycurgus ontbraken wegens blessures: Janette Hofman, Carla Koops en Ruth Timmerman.
Rixt Elgersma was verhinderd.
Wisselspeelsters: Marianne Wiersma, Petra Verwey (2de elftal) en Sigird van de Linden (2de elftal)
In de 73ste minuut viel Marianne Wiersma in voor Saskia Vlaanderen en in de 80ste minuut Petra Verwey voor Hanneke Mous.

Lycurgus wachtte nog steeds op het eerste punt. De laatste wedstrijden waren de Vinkhuizer vrouwen daar al dichtbij.
Havelte speelde vorig jaar nog Eerste Klasse maar degradeerde daaruit. In de Tweede Klasse presteert Havelte tot dusverre met een achtste plaats onder de verwachtingen.
Het was de wedstrijd tussen de nummers 8 en 10 van de Tweede Klasse van dat moment: voor beide stond er dus veel op het spel.

Wedstrijdverslag: Lycurgus laat punt liggen in laatste minuut

Zo dichtbij waren de dames van Lycurgus dit seizoen nog niet bij hun eerste puntwinst geweest, maar ook deze keer mocht het niet lukken. Vlak voor tijd boorde Havelte met de 1 – 2 de hoop op het eerste zo verdiende puntje de grond in.

De wedstrijd kende een erg rommelig begin met kleine kansjes aan weerszijde. In de 15e minuut had Stephanie de Wal een goede kans, maar haar schot eindigde bij de keeper. Een paar minuten later brak Saar Sekewael door, maar zij had te weinig ondersteuning om deze kans af te ronden.
Na de eerste 20 minuten volgde een kwartier waarin Lycurgus er niet echt meer uit kon komen. Door te veel balverlies in de voorste linie en te weinig aansluiting vanuit het middenveld en verdediging nam Havelte in deze fase het heft in handen. Dit resulteerde in de 31ste minuut dan ook in de 0 – 1. Uit een voorzet van rechts viel de bal voor de voeten van de linksbuiten van Havelte. Zij passeerde de te ver uitgekomen keepster Alie de Vries.

Lycurgus toonde echter, zoals al in zoveel wedstrijden, ruggegraat en kwam snel terug in de wedstrijd. Vooralsnog had dit alleen wat goede kansen tot gevolg, maar in de 37ste minuut werd dit beloond met een doelpunt. Een mooie pass van Saskia Vlaanderen kwam via Saar Sekewael bij Bianca Bouwman terecht. Zij werd buiten de 16 meter gedwongen, maar door een mooie actie speelde zij zichzelf vrij en met een bekeken schot passeerde zij de keepster in de lange hoek: 1–1.
Hierna volgden nog enkele zeer goede kansen maar de voorhoede was niet resoluut genoeg om deze te benutten. De verdediging bleef echter goed staan onder leiding van Nancy van Velzen en zo werd de ruststand van 1 – 1 bereikt.

In de tweede helft ging Lycurgus met dezelfde opstelling van start. Het veldoverwicht dat Lycurgus tegen het einde van de eerste helft had gecreëerd bleef behouden en hieruit volgden enkele kansjes. Na 15 minuten bracht Havelte twee aanvallende speelsters in het veld om meer druk te kunnen uitoefenen. Havelte kreeg daardoor iets meer overwicht op het middenveld. In de 19de minuut moest een speelster van Halvelte per brancard geblesseerd het veld verlaten met naar gevreesd een ernstige knieblessure. Hierdoor kwam de westrijd enige minuten stil te liggen.
Na deze onderbreking kreeg Lycurgus nog een paar goede kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar weer zat het geluk niet mee. Hanneke Mous bracht met een mooie pass Saskia Vlaanderen voor de keeper, maar Saskia kreeg de bal niet voorbij de keepster.
In de 73ste minuut werd Saskia Vlaanderen gewisseld voor Marianne Wiersme om iets meer snelheid in de voorhoede te brengen en zo Havelte meer onder druk te houden. Marianne kreeg nog een mooie kans, maar haar schot belandde in de handen van de keepster.
Ook Havelte kreeg in deze periode kansen, maar de verdediging bleef overeind en keepster Alie de Vries onderschepte een paar goede ballen. In de 80ste minuut viel Hanneke Mous uit met een spierblessure en Petra Verwey nam haar plaats goed over.
Tegen het einde leek Lycurgus een punt te pakken maar dit werd niet bewaarheid. Een corner in de 89ste minuut kwam via de kluts in de voeten van een speelster van Havelte en zij schoot de 1 – 2 binnen. Dit tot grote teleurstelling van de Lycurgus speelsters. Zij probeerden het nog wel, er was immers nog 5 minuten te gaan vanwege de blessurebehandeling. Lycurgus kreeg nog één grote kans, maar het schot van Stephanie de Wal ging over.

Lycurgus had zaterdag weer geen geluk en het blijft dus wachten op de eerste verdiende punten.
Lycurgus blijft negende op de ranglijst.
Volgende week ontvangt Lycurgus Ruinen, dat vlak boven Lycurgus staat. Voor beide ploegen zijn de punten van groot belang.