Alie de Vries

Toelichting:

Bij Lycurgus ontbraken wegens blessures Carla Koops en Ruth Timmerman. Rixt Elgersma was verhinderd.
Wisselspeelsters: Petra Verweij, Franka Oosterhuis, Esther van Arend, Janette Hofman.

2de helft: Petra Verweij vervangt keepster Alie de Vries; 65e min: Esther van Arend vervangt Ieneke Nederhoedt; 80e min: Franka Oosterhuis (rechts buiten) vervangt Nancy van Velzen.

Lycurgus had vorige week voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen. Ze waren daardoor gestegen naar de negende plaats.
Tolbert stond vijfde en had alleen tegen de top 3 punten verloren.

Wedstrijdverslag

Zaterdag 3 november: de wedstrijd tegen Tolbert dames 1. Na de goede wedstrijd van vorige week en de eerste punten hoopte Lycurgus ook in deze wedstrijd de positieve trend voort te zetten. Deze hoop duurde echter niet lang. Lycurgus begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd, kreeg toch een aantal goede mogelijkheden, maar die werden helaas niet benut. Tolbert daarentegen benutte de kansen wel en dat resulteerde in een 4 – 0 voorsprong met de rust.

Na de rust nam Perta Verweij het doel over van keepster Alie de Vries. Zij wist de score beperkt te houden tot een tegengoal in de tweede helft.
Het lukte Lycurgus in de tweede helft beter om het tempo van Tolbert bij te houden en iets meer druk te geven. Dit zorgde voor nog enige kansjes en tegen het einde van de wedstrijd voor de enige goal. Een mooie pass van Stephanie de Wal bracht Esther Beukema in een goede positie voor een schot. Zij twijfelde niet en bracht met een mooi schot de 5 –1 einduitslag op het scorebord.
Gezien de kansen in de eerste helft en de redelijke tweede helft moet Lycurgus de volgende wedstrijden meer punten kunnen pakken. Volgende week beter!

Doordat Ruinen niet speelde is Lycurgus weer een plaats gezakt. Zowel Ruinen als Lycurgus hebben 3 punten, maar Lycurgus heeft nu een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Wagenborger Boys.