Bij Lycurgus ontbraken wegens blessures Carla Koops en Ruth Timmerman. Bianca Bouwman-Sunter was verhinderd.
Wisselspeelsters: Marianne Wiersma, Janette Hofman.
Tweede helft:
Marianne Wiersma vervangt Saskia Vlaanderen
Janette Hofman (rechtshalf) vervangt Christine Huizing (Chantal wordt voorstopper, Esther rechtback).

Scoreverloop

30 minuut: 0 - 1 Saskia Vlaanderen

70 minuut: 1 - 1

Wedstrijdverslag

(Rixt)

Een gelijkwaardige tegenstander voor ons, maar we verloren vaak eerdere wedstrijden door een tegengoal in de laatste minuut. Dit zou ons vandaag niet gebeuren! Strijdvaardig verlieten we de kleedkamer. Met in ons achterhoofd dat Alie hier altijd fantastisch keept, hadden we een goed gevoel. Het veld lag er mooi bij; het weer was prima. Zin in dus.

Tijdens de wedstrijd begonnen de irritaties richting tegenstander en vice versa al snel de kop op te steken, wat nogal wat onnodige overtredingen met zich meebracht. Dit leverde hen meer vrije trappen op dan ons. Waarschijnlijk had de scheidsrechter met ons elftal wat minder affiniteit door eerder geleverd commentaar of om een andere reden. Maar daar kunnen we alleen naar gissen.
Na het eerste kwartier werd er hard gevochten om de bal. Dit resulteerde in een doelpunt van Saskia. Ze schoot van rechts in de 16 op doel, de bal ging over de keeper in het linkerzijnet. 0 - 1. Mooi. En nou niet meer weggeven.

Na de rust had Flevo Boys in eerste instantie het betere van het spel. Ze creëerden met veel lange ballen een paar beste kansen: 2 schoten op doel die Alie subliem overtikte (zie je wel). Uit een hoekschop kwam de tegengoal. Een schot op doel dat Esther weg wilde trappen, maar de bal draaide over haar schoen achter Alie het doel in. Jammer: 1 - 1.
Het vechtvoetbal bleef overheersen. Flevo Boys had pech met een bal onderkant lat en wij met een onbenutte strafschop van Stephanie na opzettelijk hands van een tegenstander (had overigens geel moeten zijn). Eindstand 1 - 1.

Er zat voor ons meer in, toch blij (zie bovengenoemde ervaringen met Flevo Boys) met het punt.