Chantal Verhoeckx
Alie de Vries

Toelichting:

Bij Lycurgus waren Marianne Wiersma en Janette Hofman verhinderd en ontbraken Carla Koops en Ruth Timmerman wegens blessures.
Wisselspeelster: Ieneke Nederhoed; zij speelde de laatste minuten in plaats van Rixt Elgersma.
Het was de eerste wedstrijd voor Lycurgus sinds 17 november!
De wedstrijd was de return van Lycurgus - Havelte op 20 oktober. Die wedstrijd was indertijd door Havelte gewonnen met 1-2.

Uitslag

De kop is er af, de eerste acties op het drassige gras zijn weer gemaakt.
In de eerste helft was Lycurgus de balbezittende partij. Bij vlagen werd er mooi combinatievoetbal gespeeld, wat resulteerde in een 0-1 ruststand: Rixt Elgersma is rond de 16 meter in balbezit en wint het duel. Ze kan nog net, in een sliding, de bal in de verste hoek tikken.
Twee minuten voor rust weet Chantal Verhoeckx haar team te behoeden voor de gelijkmaker, dooor de bal van de doellijn te glijden.

Binnen 10 minuten in de tweede helft lukt het Havelte om de 1-1 te maken, via een kopbal uit een goed geplaatste corner.
Lycurgus  heeft duidelijk de meeste kansen gecreërd, maar er is een ongeschreven wet binnen het voetbal: Als je de kansen niet benut, dan doet de tegenpartij het wel! En dus scoort Havelte de 2-1, vlak voor tijd.

Supporters, bedankt voor jullie trouwe steun!!!!!