WEDSTRIJDVERSLAG Lycurgus - Be quick dokkum

Esther Beukema
Esther

Toelichting:

Bij Lycurgus waren veel speelsters afwezig : Alie de Vries,  Nancy van Velzen, Christine Huizing, Stephanie de Wal, Rixt Elgersma,  Ieneke Nederhoed, Marianne Wiersma. Verder ontbraken Carla Koops en Ruth Timmerman wegens blessures.
In 2e helft zijn er nog 2 wissels ingekomen: Saskia werd vervangen door Lissette, Siegrid door Morven.

De wedstrijd was de return van Be Quick Dokkum - Lycurgus op 29 september. Die wedstrijd was indertijd door Be Quick gewonnen met 4-2.
Be Quick Dokkum stond tweede op de ranglijst met 28 uit 14. Het had de laatste 3 wedstrijden gewonnen. Vorig jaar was Be Quick gedegradeerd uit de Eerste Klasse. Na een aarzelende seizoensstart deed het nu weer mee in de strijd om promotie.

Wedstrijdverslag

Tijdens de wedstrijd kregen we versterking van Dames 2 en 3, omdat er van het eerste maar 7 speelsters aanwezig waren. Esther, Seres, Franka, Siegrid, Lissette en Morven: hartelijk bedankt voor het meespelen!

Lycurgus begon de eerste helft een beetje aftastend. Dit kwam onder meer doordat het team niet compleet was en het wedstrijdritme veel te wensen over had gelaten (afgelastingen).
Tijdens de eerste helft van de wedstrijd ging het vrijwel gelijk op, waarbij de meeste kansen toch grotendeels voor Be Quick Dokkum waren. Halverwege de eerste helft kwam Be Quick toch meer in hun spel en dat resulteerde in de 44e minuut tot een 0-1 score.

In het begin van de tweede helft kwam Lycurgus niet meer echt aan spelen toe en kon Be Quick met een 0-1 voorsprong vrijuit spelen.
Halverwege de tweede helft counterde Be Quick naar de 0-2. Hiermee was het verzet van Lycurgus gebroken.
Daardoor kon Be Quick al snel uitlopen tot een 0-3 en vlak daarna naar een 0-4.
Dit was tevens de eindstand van een zeer matige wedstrijd, waarin ook Be Quick zich niet van haar beste kant liet zien.