Chantal Verhoeckx
Esther van Arend
Wisselspeelsters: Saskia Vlaanderen, Marianne Wiersma.
Toelichting:

Tegen Heerenveense Boys stond Esther van Arend voor het eerst onder de lat. Zij liet, ondanks het verlies, een goede indruk achter en begon derhalve tegen Muntendam ook in de basis. Bianca Sunter was verhinderd. Ruth Timmerman kampte al geruime tijd met een blessure en speelde ook deze wedstrijd niet. Carla Koops speelde, na een lange periode van blessures, haar eerste wedstrijd in het Lycurgustenue.
Lycurgus speelde niet in de gebruikelijke 4-4-2 opstelling, maar had nu gekozen voor een 4-3-3.

Wedstrijdverslag

Na een goede wedstrijd tegen Heerenveense Boys waren de dames van Lycurgus optimistisch gestemd voor de wedstrijd tegen Muntendam. Koploper Heerenveense Boys had met enige moeite van Lycurgus weten te winnen en als Lycurgus tegen Muntendam het goede spel zou vasthouden dan zou het team een goede kans op drie felbegeerde punten maken. Met Carla Koops in de spits en een vrijwel volledige selectie begon de wedstrijd.
Het grootste gedeelte van de eerste helft was Lycurgus in balbezit en creëerde het veel kansen. Een aantal keren kwam de bal mooi voor de goal maar geen enkele keer wisten de inkomende spelers de bal goed te raken.
Muntendam wist ook een paar keer bij de goal van de tegenstander te komen maar echt gevaarlijk werd het team niet in de eerst helft. Tot de rust bleef het 0-0.

In de tweede helft pakte Lycurgus aanvankelijk de draad van het aanvallen weer op. Maar door veelvuldig balverlies als gevolg van slechte passing en vooral ook fysiek liet Lycurgus steekjes vallen.
Na een kwartier kwam Muntendam voor het eerst tot scoren na een mislukte buitenspelval: 0-1
10 minuten later was het middels een corner weer raak voor Muntendam: 0-2.
Lycurgus besloot wat meer risico te nemen en wisselde de laatste man, Nancy van Velzen, voor een extra aanvaller, Saskia van Vlaanderen. Lycurgus wist hiermee wel meer druk te zetten en kansen te creëren wat resulteerde in een aantal spannende momenten voor de goal van Muntendam.
Helaas hadden de Stadjers het geluk niet mee. Want in plaats van de 1-2 wisten de Muntendammers de 1 op 1 situatie in de verdediging van Lycurgus uit te buiten en brachten zij de stand op 0-3.
10 minuten voor tijd werd Esther Buikema nog gewisseld voor Marianne Wiersma die middels haar snelheid nog een goede voorzet wist te geven maar ook deze kans werd door Lycurgus niet benut. De stand bleef na 90 minuten 0-3.

De dames van Lycurgus zullen zich moeten voorbereiden op een zwaar Paasweekend met een dubbel programma tegen Noordscheschut (zaterdag) thuis en Wagenborgen (maandag) thuis.