Esther Beukema
Esther van Arend

Wissels: Nancy van Velzen en Saskia Vlaanderen

Wedstrijdverslag

Vandaag speelden we tegen Ruinen, de andere club die op de ranglijst nog onder ons staat. Vanuit het oogpunt van degradatie wisten we wat ons te doen stond, winnen (net zoals alle andere wedstrijden natuurlijk)!

De wedstrijd begon al meteen rommelig, geen tijd om de bal aan te nemen, overzicht te houden en de tegenstander onder druk te zetten. Na een kwartier spelen kregen we iets meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen en corners. Net zoals tegen Wagenborgse Boys was Hanneke weer enkele malen zeer gevaarlijk en kon enkele schoten lossen, helaas zonder resultaat. Het bleef desondanks moeilijk om te voetballen. Ruinen speelde fysiek sterk en van tijd tot tijd hard en dat alles onder toeziend oog van de scheidsrechter die dat toeliet. Tegen dat wapen van Ruinen was het moeilijk voetballen. Toch creëerden wij van tijd toch gevaarlijke aanvallen. Ruinen kwam een paar keer gevaarlijk door maar ook zonder resultaat. De bal was veelvuldig op het middenveld en werd daar vaak over en weer veroverd. Zo ook kwam er een hoge bal gespeeld vanuit de verdediging van Ruinen, Chantal kopt de bal diagonaal door naar Rixt, zij snijdt vervolgens met de bal naar binnen en haalt uit en scoort: 0-1.
Een hele opluchting we staan voor en hopen dat we nu wat gecontroleerder kunnen spelen zonder al te grote risico’s te nemen. Daar zetten we ons ook volledig voor in maar het mag niet baten.
Het spel van Ruinen met toestemming van de scheidrechter zorgde ervoor dat onze aanvallen werden afgefloten voor "buitenspel" of we een vrije trap simpelweg niet kregen en vanwege commentaar een vrije bal tegen kregen. Dat maakte het extra moeilijk om gewoon lekker te gaan voetballen. En natuurlijk weten we dat je door te blijven voetballen van zo’n scheidsrechter wint, maar in de praktijk blijkt zo’n man toch een belangrijke (‘zwakke’) schakel te kunnen zijn voor een wedstrijd. Helaas speelde hij ook deze keer weer een belangrijke rol met als een van de hoogtepunten: Chantal ontvangt de bal net voor de middenlijn, houdt de bal even vast om de bal met een goed vervolg door te kunnen spelen maar wordt van achter onderuit gehaald met twee benen. De scheidsrechter heeft het gezien, een vrije trap mee en een aanmaning voor de overtreedster "Inkomen met twee benen mag niet, he" zei hij met een glimlach op zijn gezicht en knipoogt geruststellend naar de nummer 10.

We gaan de rust in met een voorsprong, die hebben we weten te behouden maar moeten eens goed nadenken hoe we de tweede helft verder moeten.
We beginnen de tweede helft met een wissel, Nancy vervangt op de linkshalf positie Bianca. Ook in de tweede helft zijn wij veel in balbezit maar we komen niet tot scoren. Ruinen daarentegen zet wel meer druk en breekt regelmatig gevaarlijk door. Het lukt ons niet om te scoren, maar ook niet om de nul te houden. Door slordig balverlies in de voorhoede wordt Ruinen in de gelegenheid gesteld voor een counter waaruit wordt gescoord: 1-1.
Deze tegenslag wordt verwerkt en gaan meteen weer in de aanval en creëren hier en daar nog wat kansen, vrije trappen en corners. Helaas levert het niks op. De eindstand is en blijft 1-1.