VERSLAGen bekerwedstrijden Lycurgus

Augustus 2002
Bekerwedstrijden district Noord.
Poule: Asser Boys, Achilles '94, Amicitia VMC, Lycurgus.
Oorspronkelijk is Haren ingedeeld in de poule. Het vrouwenteam van Haren gaat echter op in dat van Amicitia, waardoor deze ploeg alsnog deelneemt aan de beker.
Wedstrijdverslagen: Chantal

Achilles '94 - Lycurgus

Afgelopen jaar hebben een aantal dames Lycurgus verlaten waaronder ook dames 1. Zodoende zijn we aan het begin van het seizoen met een aantal nieuwe dames op nieuwe posities gestart.
Dat blijkt dan ook wel uit onze eerste bekerwedstrijd tegen Achilles. We speelden chaotisch slordig en zaten de eerste 20 minuten nog niet in de wedstrijd. Onze tegenstanders daarentegen wel. Zij speelden fel, goed tikken en mooie combinaties. Toch maken wij het eerste doelpunt, Hanneke Mous: 0-1.
Het goede spel van de tegenstanders wordt beloond met twee doelpunten. Wij vechten door en komen iets beter in de wedstrijd en maken voor de rust nog 2-2 (Nancy van Velzen).

De tweede helft vergeten beide teams te voetballen: over en weer veel balverlies en irritaties. Ongeveer twintig minuten voor het einde van de wedstrijd verdwijnt een verdwaalde, verkeerd geraakte bal bij ons in het doel: 3-2 achter. Ik dacht bij mezelf we gaan toch niet verliezen he? Dus een tandje er bovenop. Tien minuten voor tijd, komt hun laatste vrouw mee. Met een sliding speel ik haar van de bal en zet ook in een keer Nancy 1 op 1 met de keeper en door middel van een lobje wordt het dan toch nog 3-3.

Lycurgus - Amicitia VMC

Ook aan deze wedstrijd beginnen wij rommelig. Waarschijnlijk had dat te maken met het feit dat men weer op andere posities speelden, een aantal mensen afwezig waren etc. Amicitia lijkt meer controle te hebben. We pakken de wedstrijd toch nog op maar maken het ons zelf ontzettend moeilijk. De bal wordt van achter naar voor gespeeld, waardoor we onze voorhoede veel belasten, er veel kracht op het middenveld verloren gaat door het aansluiten en omschakelen en we maar weinig balbezit hebben om rustig het spel te verdelen. Door deze spelwijze komen we wel tot scoren. Rixt wordt op de linkerkant aangespeeld en maakt na twee passen met de bal aan de voet doeltreffend af: 1-0.
Door het flipperkast spel krijgt ook onze tegenstander vaak de mogelijkheid om een aanval op te zetten en creeren ook zij een doelpunt. Zo gaat het heen en weer, een doelpunt van Nancy en vervolgens de gelijkmaker voor Amicitia (2-2 bij de rust).

Onze trainer geeft aan dat het een zware taak wordt om een overwinning te behalen omdat het ontzettend moeilijk is de eerste helft te vergeten. Dus verlaten wij de kleedkamer en weten dat we het nu moeten gaan oppakken. We moeten er hard voor vechten maar creeren een aantal kansen, zetten leuke aanvallen op en de verdediging heeft Haren in de zak. Gelukkig werden onze kansen verzilverd want Kittie scoort twee keer.
Amicitia gooit nu alles uit de kast, stuurt een extra man mee naar voren en zet druk en weet toch nog terug te komen tot 4-3. We weten onze taak, door voetballen en kansen creeren en dat doet Kittie dan ook nogmaals 2x en wij winnen onze wedstrijd met 6-3.

Asser Boys - Lycurgus

Willen we verder komen in de beker dan moeten we deze wedstrijd winnen, Asser Boys won tegen Amicitia en Achilles.
Wederom spelen we met een gewijzigd elftal en dat maakt het gewoon moeilijk. Bij de tegenstander verneem je meteen dat dat niet het geval is. Snelle combinaties, elkaar blindelings vinden brengt hun een paar opgelegde kansen, door slecht afmaken en het goede keep werk van Esther gaan ze er niet in.
Toch lukt het ons weer om als eerste te scoren, een mooie aanval opgezet van achter wordt naar links gespeeld en in een keer cross gepassed naar Saskia die goed naar binnen trekt vanaf de rechter vleugel schiet de bal heel mooi in de rechter hoek: 0-1.
Het speeld gaat na de aftrap heen en weer en Asser Boys creeert een kans die in eerste instantie wordt tegengehouden maar door het laten lopen van een tegenstander kan deze de bal er zo in tikken 1-1.

De tweede helft zijn er wat wisselingen. Ik schuif van linkshalf naar laatste vrouw, en de laatste vrouw naar linkshalf. We blijven spelen en we merken dat het zware bekerprogramma en het begin van het voetbalseizoen ons in de benen schiet. We houden het wel vol maar creeren niet meer opgelegde kansen. De tegenstander wel maar maakt het niet af. Daarnaast speelt de scheidsrechter ook een grote rol die elke schouderzet, schop, opzettelijke handsbal (2x) door laat spelen en bij ons elk grassprietje dat wij plat trappen of het oog in oog komen met de tegenstander affluit. Het gaat op een gegeven ogenblik zo ver dat je de tegenstanders verbaasd om zich heen ziet kijken, waar fluit je voor. En ik weet ook wel je moet je daar niks van aantrekken en als je gewoon door voetbalt dan hoeft hij ook niet te fluiten maar het werkt gewoon niet zo. Het simpele feit is, dat als je de bal terug wilt veroveren er veelal lichamelijk contact mee gemoeid gaat en dat accepteerde hij niet van ons en wel van hun, bah!
Maar goed voor ons wordt het tijd om te wisselen, Hanneke komt in de spits en haalt gelijk een paar keer uit. Tegen het eind komt ze zelfs nog 1 op 1 maar weet helaas niet te scoren en de eind stand blijft bij 1-1.