Esther van Arend

Wissels: Lisette voor Nancy (rust), Petra voor Kitty (2e helft)

Wedstrijdverslag

De eerste competitiewedstrijd, lekker we hebben er allemaal zin in en gaan ervoor? Helaas is ons team wat verzwakt door het uitvallen van Ieneke, de herstellende Nancy en het moeten aanpassen van de opstelling.

Toch beginnen we buitengewoon goed aan de wedstrijd. We spelen heel rustig, hebben veel bal bezit en smoren de aanvallen van Muntendam bij de kiem. Door het goede tik werk en het verleggen van het spel, komt Saskia in een kansrijke situatie en maakt het heel beheerst af: 1-0. Nog even houden we het goede spel vol maar dan slaat het in een keer om en voor dat we het weten staan we 1-2 achter.
Zo gaat de wedstrijd verder. wij lopen achter de tegenstander aan, zij spelen veel fysieker, veel meer beweging en kansen. De achterhoede heeft het zwaar te verduren, gelukkig staat de keeper op haar plek en weet nog een aantal kansen te keren. Toch valt er in de eerste helft nog een doelpunt voor Muntendam (1-3)

De tweede helft hetzelfde scenario, we lopen achter de feiten aan en creeren bijna geen kansen mede omdat we de bal vanuit de achterhoede moeilijk bij onze medespeelsters krijgen. Muntendam heeft daar geen problemen mee en speelt het spelletje goed uit en scoord ook in de tweede helft nog 1 x en dat is dan ook de eindstand (1-4).

verslag: Chantal