WEDSTRIJDVERSLAG MKV '29 - Oranje nassau 2

ruststand 0 - 2 , eindstand 0 - 4
reporter: alfred laaning

Wedstrijdverslag

Promovendus Oranje Nassau moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de degradant uit de eerste klasse MKV ' 29 uit Leeuwarden. Voor de Groningers een eerste test om te kijken of de ploeg iets te zoeken heeft in de tweede klasse en voor de Leeuwarders een poging om weer omhoog te kijken.

Al vrij vroeg in de eerste helft nam Oranje Nassau een 0 - 1 voorsprong door een droog schot van Monique Remmers in de linkerhoek. Vlot daarop veranderde Hieke Zijlstra een schot op doel van richting, zodat de stand inmiddels 0 - 2 voor de Groningers was. Wie dacht dat MKV '29 uit een ander vaatje zou gaan tappen na deze achterstand, kwam bedrogen uit. De O.N. keeper kreeg in de eerste helft slechts drie terugspeelballen. Ondanks de vele kansen bleef de 0 - 2 stand tot de rust.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Veel kansen voor O.N. weinig doelpunten en een stug verdedigend MKV. Uiteindelijk scoorde Melissa de Bode met een mooi diagonaal schot het derde doelpunt voor O.N. en Rosanne Roelers bepaalde de eindstand op 0 - 4.

Moe maar voldaan, zoals dat zo mooi heet, keerden de Groningers huiswaarts, met 3 punten in de achterzak. Op naar de volgende wedstrijd, namelijk thuis a.s. zaterdag 14 september tegen Be Quick Dokkum. Wij houden U op de hoogte!