Wisselspeelsters: Saskia, Lisette en Petra
In de rust is Saskia in het veld gekomen voor Kitty (vanwege blessure).
Tijdens de wedstrijd kwam Lisette in de plaats van Ieneke en Petra voor Nancy.

Wedstrijdverslag

In vergelijking met vorig jaar begonnen we goed. We kwamen op tijd in Havelte aan en konden ons rustig voorbereiden op de wedstrijd in de vorm van een voorafgaande bespreking en voldoende tijd voor een goede warming up.

Vanaf de aftrap zette Havelte ons meteen onder druk. De eerste minuten was het even aanpassen en puzzelen aangezien zij 4-4-2 speelden. We hebben alles onder controle maar komen niet aan spelen toe. Zodra wij de bal veroveren, jagen de speelsters van Havelte meteen op de bal en komen weer in balbezit. Wij komen moeilijk in ons eigen spel omdat we de bal niet lang genoeg in bezit hebben om om te schakelen en eigen posities in te nemen. Zodoende zijn posities niet op tijd ingenomen en is er geen aansluiting met mede speelsters om een aanval op te zetten.
Havelte blijft komen en komt een aantal keren gevaarlijk door onze verdediging maar scoort niet. We houden het lang vol en soms zetten we toch een aanval op met kansen. Meteen zie je dat Havelte dan toch een beetje in paniek raakt omdat ze nog niet tot scoren gekomen zijn en wij doorbreken. Het resultaat dat zij af en toe paniekerig uit verdedigen kortom een opsteker voor ons om door te gaan.
Tien minuten voor de rust is er een inworp voor Lycurgus aan de linkerkant. Aangezien we nog steeds niet echt omschakelen biedt niemand zich meteen aan. Dus besluit ik als laatste vrouw me aan de lijn aan te bieden. W raken de bal echter kwijt, ik ben dus van mijn postitie. Vervolgens wordt de bal gespeeld naar een gevaarlijke speelster van Havelte, zij rent door en haalt uit en doelpunt. Ruststand 1-0

De tweede helft verandert er niet veel, de nadruk ligt deze wedstrijd voornamelijk op verdedigen. Positief is, dat we aan voetballen toe komen, omschakelen zodat we elkaar bij de opbouw kunnen vinden en regelmatig tot een aanval komen maar ook tot een corner. Hanneke neemt de corner maar wordt opgevangen door de tegenstander die de bal in de richting van Hanneke terug speelt. Ze krijgt de tijd om te kijken en speelt de bal hoog voor het doel in en tot ieders verbazing gaat de bal erin 1-1.
Het verloop is dat Havelte ons onder druk blijft zetten en meer kansen creëert maar helaas ook benut. Wij krijgen nog wel wat kansen maar komen niet meer aan scoren toe, Havelte wel en de eindstand is 3-1 geworden.
Helaas verliezen wij wederom maar gezien de inzet en het goede spel dat we met vlagen laten zien, kijk ik met een gerust hart uit naar de volgende wedstrijd.

P.S. Nog even een laatste opmerking:
De laatste tijd hebben wij veelal te maken gehad met scheidsrechters die een stempel op de wedstrijd hebben gedrukt. Afgelopen zaterdag was dat ook het geval maar absoluut in positieve zin. Hij hield beide teams aan het voetballen en vloot voor overtredingen bij beide ploegen. Over de scheidsrechter waren wij buiten gewoon tevreden!!!