WEDSTRIJDVERSLAG Oranje nassau 2 - Be Quick Dokkum

ruststand 0 - 2 , eindstand 0 - 4
reporter: alfred laaning

Wedstrijdverslag

Oranje Nassau dames 2 goed op weg

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Oranje Nassau 2 hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was dit keer Be Quick Dokkum, vooraf ingeschat als een geduchte tegenstander.

Oranje Nassau begon de wedstrijd voortvarend, vooral voetballend op de helft van de tegenstander. Dit leverde een aantal kansen op, maar helaas niet doeltreffend.
In de 20e minuut werd balverlies geleden op het middenveld waar Be Quick handig van profiteerde. Uiteindelijk scoorde de linksvoor van Be Quick Marjan Hoeksema vrij eenvoudig, 0 - 1.
Toch werd het vlak voor de rust nog 1 - 1 door een mooi verlengde pass van Hieke Zijlstra, die overigens de hele wedstrijd heeft meegespeeld.

De tweede helft gaf hetzelfde aanzien, maar dit keer met een belangrijk verschil: de kansen werden benut. Al vrij vroeg in de tweede helft scoorde Monique Remmers de 2 - 1, direct daarop volgend scoorde Nethanja de Waard de 3 - 1.
Oranje Nassau domineerde het eerste half uur volledig. Ilse Meekma benadrukte dit beeld door 4 - 1 te scoren.
Door onachtzaamheid in de verdediging ging de spits van Be Quick, Marjan Hoeksema weer, er met de bal vandoor en scoorde de 4 - 2.
Niet veel later bepaalde Ilse Meekma de eindstand op 5 - 2 door een mooie lob over de verdediging te verlengen.
Al met al een mooie wedstrijd, waar de dames van Oranje Nassau terecht aan het langste eind trokken.

Volgende week gaat dames 2 uit naar het altijd moeilijke en lastige FFS. We houden U natuurlijk op de hoogte!