WEDSTRIJDVERSLAG Oranje nassau 2 - Be Quick Dokkum

reporter: Alfred Laaning

Wedstrijdverslag

O.N.dames 2 naar moeizame winst

Dames 2 van Oranje Nassau moest ditmaal voor de derde keer aantreden tegen een Fries team. De vorige twee ontmoetingen, tegen MKV '29 en Be Quick Dokkum, werden vrij eenvoudig gewonnen. Tegen FFS uit Vegelinsoord, werden de punten moeizaam binnengehaald.

FFS is vorig jaar in de tweede klasse als tweede geeindigd, een knappe prestatie. Uiteindelijk werd Heerenveense Boys kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Oranje Nassau dames 2 promoveerde afgelopen jaar naar de tweede klasse en moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen FFS. Beide teams hadden hun voorafgaande wedstrijden gewonnen, zodat de koppositie in de tweede klasse op het spel stond.

Het begin van de wedstrijd gaf eenzelfde beeld als de vorige twee wedstrijden voor Oranje Nassau dames 2, namelijk een aanvallend O.N. en een verdedigende tegenstander. Ondanks een handvol kansen voor O.N. wilde de bal er maar niet in. FFS kwam niet verder dan een sporadische tegenaanval, waarbij de linies zover uit elkaar lagen, dat van enige ondersteuning geen sprake was. Bij Oranje Nassau sloten de linies dicht op elkaar, met een steeds inschuivende voorstopper en twee veel opkomende backs.
In de 32 minuut werd Ilse Meekma aangespeeld in de zestien, draaide keurig weg van haar directe tegenstander en lag een seconde later gevloerd en geblesseerd op het veld. Penalty. De uitstekend spelende Marjon Stuulen nam de strafschop en bepaalde de stand op 0 - 1.

De tweede helft gaf hetzelfde aanzicht. Uiteindelijk bepaalde Henrieke Huisman met een fabuleus afstandsschot de eindstand op 0 - 2.

Volgende week spelen de dames van O.N. thuis tegen O.N.Sneek.

Noot: Marjan Meier speelde haar eerste wedstrijd in dames 2 na een blessure van bijna anderhalf jaar en Rene Schur moest als assistent-scheidsrechter verstek laten gaan wegens een ernstige blessure aan zijn hand.