Plaats: Groningen, Sportpark Vinkhuizen
Competitieronde: 6
Verslag: Chantal

Wedstrijdverslag

De vorige wedstrijd hebben we flink op ons donder gekregen. Bovendien weten we dat ONS Sneek ook al wat klappen heeft uitgedeeld. We zijn op onze hoede. Naast de wisselingen in het team en het zoeken naar de goede opstelling, kampen we ook nog eens met vele blessures.
Allemaal weetjes, maar hoe verloopt het in het veld? In het begin zet ONS ons meteen onder druk. Het gaat zo snel; ik weet niet eens hoe de aanval verliep maar de bal ligt binnen een minuut al achter onze keeper. Tja dan wordt het vanaf het begin af aan alweer moeilijk voetballen.
ONS Sneek speelt goed, is een fris team en maakt goed van de gelegenheid gebruik en wij geven ze de gelegenheid om te spelen. We maken het veld te groot, waardoor we ruimte creeren voor hun combinaties. Gelukkig weten wij, anders dan de vorige wedstrijd ook aan te vallen en Hanneke scoort zelfs de gelijkmaker (1-1).
Na de treffer spelen we minder geconcentreerd alsof we er met 1-1 al zijn. Niet dus, binnen no time staan we weer achter.
Na de treffer blijven we grotendeels onder druk staan maar weten de bal wel te onderscheppen en zelf te gaan voetballen. Tot de laatste minuten van de eerste helft. Hoe het gebeurd, gebeurt het; voor we het weten scoren ze drie doelpunten achter elkaar en gaan we met 1-5 de rust in.

De tweede helft, hebben we meer controle en balbezit. ONS Sneek valt nog steeds wel aan maar weet niet te scoren. In de tweede helft komt het steeds meer aan op conditie. Bij ons ontbreekt de aansluiting met de voorhoede, waardoor vele aanvallen net over de middenlijn worden gestopt. Naar het einde van de wedstrijd toe is dan ook het gevolg dat we niet uit de verdediging komen en de druk van ONS weer wordt opgeschroefd. Met uiteindelijk nog de laatste pijnlijke goals tegen, waardoor de eindstand van 1 – 8 werd bepaald.