WEDSTRIJDVERSLAG FLEVO BOYS - Oranje nassau 2

Opstelling Oranje Nassau 2

De opstelling: Monique van der Veen; Lisan Stuulen, Gea Eliens, Tineke Poelstra, Jannet van Dijken ( 55 m. Elvira van Bolhuis); Nethanja de Waard, Melissa de Bode (55 m. Marjan Meijer), Rosanne Roeles; Henrieke Huisman, Ilse Meekma, Monique Remmers.

Wedstrijdverslag

O.N. DAMES 2 LAAT NAAR ZEGE

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de dames van Flevo Boys op het programma. Het betrof een uitwedstrijd en daarmee ook de verste uitreis van Oranje Nassau. Gelukkig was het knooppunt Joure filevrij zodat we ruim op tijd aanwezig waren.
Aangezien we nog niet eerder tegen elkaar hadden gespeeld, waren beide ploegen nieuw voor elkaar.

Over de eerste helft van de wedstrijd kunnen we kort zijn: een slap en matig spelend O.N. en een fel spelende tegenstander. Uiteindelijk leverde dat voor Flevo Boys 1 opgelegde kans op en voor de vrouwen uit Groningen een aantal mogelijkheden en kansjes.

De tweede helft gaf aanvankelijk eenzelfde beeld. Oranje Nassau wisselde in de tweede helft twee speelsters, namelijk Marjan Meijer en Elvira van Bolhuis kwamen erin voor Melissa de Bode en Jannet van Dijken. Misschien dat deze wissels voor Oranje Nassau het sein was om toch alles op alles te zetten om de wedstrijd naar de eigen hand te zetten.
Uit een mooie voorzet van Monique Remmers, die door de keepster van de Flevo Boys niet klem werd gehouden scoorde Henrieke Huisman het 1e doelpunt voor de Oranje hemden: 0-1.
Vlak daarna scoorde Marjan Meier haar 1e competiedoelpunt voor de Groningers: 0-2.
De ban was gebroken, de geest was uit de fles. Opnieuw met een enorme sprint speelde Henrieke zich vrij voor de keepster en scoorde beheerst in de hoek: 0-3.
De tegenstand van Flevo Boys was gebroken. Ruim 70 minuten hadden ze stand gehouden en in amper 5 minuten vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Monique Remmers scoorde nog de 0 - 4 en Ilse Meekma bepaalde de einstand op 0 - 5.
Een terechte overwinning voor de speelsters van Oranje Nassau, alhoewel de eindstand misschien wat geflatteerd is.

Hopelijk zijn de speelsters van Oranje Nassau de volgende wedstrijd vanaf het begin scherp en niet te vergeten doeltreffend.
Volgende week spelen de dames thuis tegen het altijd lastige Lycurgus. De wedstrijd begint om 12.30 uur precies. Iedereen is natuurlijk uitgenodigd om deze wedstrijd te bezoeken en om onze speelsters aan te moedigen.

Zaterdag 19 oktober speelt dames 2 uit voor de beker tegen FVV.