WEDSTRIJDVERSLAG  oranje nassau 2 - Lycurgus

Competitieronde: 6
Verslag/foto's: Jan Wolthuis

Vooraf

Het was de ontmoeting tussen de enige 2 ploegen uit de stad Groningen in de Tweede Klasse A.
Lycurgus was de competitie slecht begonnen en had nog geen punt gehaald. De laatste 2 wedstrijden waren fors verloren en de ploeg was erop gebrand om dat tegen ON niet weer te laten gebeuren.
Oranje Nassau 2 was als promovendus de competitie goed gestart. Het had 13 punten uit 5 wedstrijden en was mede-koploper. De verschillen bovenin zijn afhankelijk van het doelsaldo en van ON 2 mocht worden verwacht dat zij tegen het laaggeklasseerde Lycurgus graag veel zouden willen scoren.

Wisselspeelsters: Nethanja de Waard, Tineke Poelstra, Ilse Meekma
Wissels: 45 m. Nethanja de Waard voor Monique Remmers; 45 m. Tineke Poelstra voor Lot Jansen, 53 m. Ilse Meekma voor Marjan Meijer.
De selectie van Oranje Nassau 2 was versmald wegens de komst van een vierde damesteam. Voor deze gelegenheid deden Rosanne Roeles en Sylvia van der Geest van de eerste selectie mee.

1: Esther van Arend

Bij Lycurgus ontbrak Kittie Stoepker wegens een blessure en was Esther Beukema verhinderd.
Wissels: 30 m.: Lisette Roossien voor Hanneke Mous; 68 m. Sigrid van der Linde voor Saskia Vlaanderen, 73 m. Willeke Kasje voor Ceres Jedeloo.

Wedstrijdverslag

Lycurgus begon scherper aan de wedstrijd dan ON 2. In de 2de minuut moest keepster Monique van der Veen al in actie komen op een inzet van Hanneke Mous. De goal viel echter direct daarna aan de andere kant. Sylvia van der Geest kwam goed achter de verdediging weg en wist in de 3de minuut al de 1-0 aan te tekenen.
Oranje Nassau had daarna het beste van het spel. Het voetbalde gemakkelijk, maar nam het ook te gemakkelijk op. Het wist verschillende kansen te creeren maar schoten van Monique Remmers en Marjan Meijer belandden op de paal en Marjan Meijer schoot nog een keer over.
Halverwege de tweede helft valt de tweede goal. De scheidsrechter negeert het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel en laat Marjan Meijer doorgaan. De verdediging blijft ook staan en Marjan Meijer kan alleen voor Esther van Arend scoren: 2-0.
Na een half uur wordt het zelfs 3-0. Marielle Schur geeft een mooie crosspass tot in het strafschopgebied en Monique Remmers kan uithalen voor de mooiste goal van de dag: 3-0.
Lycurgus probeert te blijven voetballen en weet zich ook enkele kansjes te creeren. Nancy Van Velzen is nog het dichtst bij een doelpunt maar haar schot van afstand belandt bovenop de lat.
Aan het eind van de eerste helft komen Esther van Arend en Monique Remmers stevig met elkaar in botsing, wat het einde van de wedstrijd voor Monique betekent.

In de tweede helft volgen diverse wissels (bij Lycurgus was Hanneke Mous al geblesseerd uitgevallen in de eerste helft), wat tot nogal wat omzettingen leidt. Ook in de tweede helft is Oranje Nassau 2 de betere ploeg, maar de scherpte is niet aanwezig. Lycurgus probeert met stug verdedigen en vooruit voetballen de schade te beperken en dat lukt aardig.
De beste kansjes blijven voor ON. De ingevallen Ilse Meekma schiet echter enkele keren net langs de verkeerde kant van de paal.
De goal valt van afstand. Marielle Schur knalt van zo'n 20 meter afstand de bal hoog in de rechterbovenhoek. Na 65 minuten is het 4-0.
Oranje Nassau blijft aandringen maar met te weinig overtuiging. De beste kansen zijn dan nog voor Ilse Meekma die echter de lat teistert en Sylvia van der Geest die bij de tweede paal de bal naast tikt. De eindstand blijft daarom 4-0.

Henrike Huisman gaat diep Marjan Meijer raakt de paal Marielle Schur scoort 4-0 Rosanne Roeles en Ceres Jedeloo

Achteraf

Beide ploegen konden gemengde gevoelens hebben bij de uitslag. Oranje Nassau 2 had gemakkelijk gewonnen, maar had met meer scherpte de score aanzienlijk kunnen opvoeren. Lycurgus had opnieuw een kansloze nederlaag geleden, maar had de schade - na de voorgaande 2 dikke nederlagen - weten te beperken.
Oranje Nassau 2 blijft medekoploper en kan gaan voor het kampioenschap. Van een kampioensvorm is echter nog geen sprake. Mogelijk raakt de ploeg nu de selectie is versmald beter ingespeeld.
Lycurgus zal moeten strijden voor degradatie. Volgende week is daarvoor een belangrijke wedstrijd thuis tegen SC Erica.