WEDSTRIJDVERSLAG  NOORDSCHESCHUT - Lycurgus

Rixt Elgersma Saar Sekewael Petra Verweij Nancy van Velzen
Esther Beukema Christine Huizing Chantal Verhoeckx Ceres Jedeloo
  Esther van Arend

Bij Lycurgus is Ieneke Nederhoed afwezig. Zij wordt vervangen door Esther Beukema.
Lycurgus start deze wedstrijd met een 4-4-2 opstelling in plaats van de gebruikelijke 4-3-3.
Wissels na de eerste helft: Nadja (dames 3) voor Hanneke en Francien voor Ceres

Wedstrijdverslag

Voor het gehele seizoen zal gelden, dat er een aantal ploegen zijn waar we de punten tegen moeten gaan pakken. De tegenstander van vandaag hoort qua ranglijst zeker niet in dat rijtje thuis.

Vol goede moed treden we aan tegen de dames van Noordscheschut en de wind. Ons doel is zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen om bij een eventuele treffer de aansluiting te kunnen houden.
In het begin van de wedstrijd lukt dat ook aardig. Noordscheschut creëert kansen maar deze worden niet benut. We houden dat ongeveer 20 minuten vol, want de tegenstander geeft ons meer ruimte om aan te vallen. Met meer mensen gaan we voor de bal voetballen en creëren kansen maar benutten ze niet. Dan wordt het een optelsom. Onze onbenutte kans geeft de andere partij de gelegenheid om aan te vallen, via de rechtervleugel wordt de aanval opgezet en ingeschoten 1-0. Eigenlijk een lucky goal aangezien de wind net het extra zetje gaf over de keeper heen.
Wij komen maar een paar keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander en weten de eerste helft niet te scoren. Voor het andere team is dat een ander verhaal: een snelle omschakeling laat een aantal mensen achter en de bal wordt op de 16 teruggelegd en ingeschoten 2-0.

Na de rust volgen er twee wissels Nadja (dames 3) wordt ingebracht voor Hanneke en Francien voor Ceres. Nancy schuift naar voren en Nadja neemt de rechtshalfpositie over.
Er verandert niet veel in de tweede helft. Noordscheschut mag nog een keer scoren en we proberen het vast te houden.
Aan de zijlijn krijgen we een vrije trap. Saskia zet de bal voor en onze kersverse Nadja schiet de bal op een prachtige manier in 3-1.
Het lijkt wel alsof we hierbij de concentratie verliezen en Noordseschut aansporen om door te gaan. De thuisclub blijft dan ook aanvallen met als resultaat nog twee doelpunten wat de eindstand op 5-1 brengt.