Plaats: Leeuwarden
Competitieronde: 9
Verslag: Chantal Verhoeckx

Vooraf

Wie had dat verwacht: ondanks het slechte weer van de afgelopen week kon er toch gevoetbald worden. Zodoende reisden we af naar Leeuwarden waar we tegen MKV ’29 moesten aantreden. Het belang van deze wedstrijd staat bij beide teams op het netvlies, hier tegen kunnen we en moeten we de punten pakken. MKV '29 staat namelijk puntloos onderaan en Lycurgus staat er met 3 punten net boven.

Wedstrijdverslag

We weten dat we vandaag meteen goed uit de startblokken moeten komen. Toch weet MKV vanaf de aftrap ons de eerste 10 minuten onder druk te zetten en oogt ons spel onrustig. Zonder schade op te lopen weten we de draad op te pakken en ook MKV onder druk te zetten. De strijd tussen beide partijen is gelijk: er wordt over en weer aangevallen maar zonder resultaat. De eerste 45 minuten gaan voorbij zonder dat er wordt gescoord.

De tweede helft starten we met een wissel, Saskia komt in het veld voor Ieneke en dat brengt enige wisselingen met zich mee. Christine neemt de Linksback positie over, Nancy schuift naar de rechtshalf positie en Saskia wordt ingebracht als spits.
Anders dan in de eerste helft zijn we de tweede helft wel op onze hoede en zetten meteen een aantal gevaarlijke aanvallen op die in eerste instantie alleen een corner opleveren. Rixt zet de bal voor maar deze komt niet hoog voor de goal. Chantal ontvangt de bal en passt de bal wederom naar Rixt. Op haar beurt zet ze de bal voor, deze passeert de keepster en belandt op het hoofd van Saar die ‘m binnen kopt: 0-1.
Op het moment dat MKV op achterstand komt, gaan ze meer druk uitoefenen. In de aanval komen er meer speelsters op zodat wij af en toe 1 op 1 komen te spelen. We pakken het goed op, onderbreken hun aanvallen voor dat ze bij het doel komen en verdedigen rustig en beheerst uit. Doordat zij meer mensen voor de bal hebben krijgen wij meer ruimte om aan te vallen. Vanaf het middenveld wordt een dieptepass gegeven en Hanneke weet de bal ongeveer 2 meter voor het doel net iets eerder te spelen dan haar tegenstandster en scoort 0-2.
MKV blijft opkomen maar door slordige passing en het scherpe verdedigen creëren ze niet veel kansen. Slechts enkele malen weten ze gevaarlijk door te breken. Uiteindelijk weten ze nog wel te scoren, een afvallende bal wordt onderschept en meteen op de goal geschoten. In eerst instantie weet Esther de bal tegen te houden maar deze kaatst met een enorme vaart op de kin van Ceres, die de bal ongelukkig binnenwerkt: 1-2.
Nu wordt het toch weer oppassen geblazen en we houden de verdediging zoveel mogelijk achter de bal om ons zelf niet uit positie te spelen door zelf meer ruimte te creëren voor MKV. Slechts in sommige gevallen en om en om gaan de backspeelsters mee in de aanval en zijn betrokken bij de opbouw. We blijven scherp en zorgvuldig spelen en vangen de aanvallen van MKV goed op. Aanvallend kunnen we nu gebruik maken van de ruimte die onze tegenstander voor ons heeft vrijgemaakt. Een onderschepte bal wordt door verschillende speelsters doorgespeeld. Saskia bereikt Rixt op de vleugel en zet de bal op haar beurt voor, wederom valt de bal net over de keepster in de voeten van Saar die de bal op 1 meter afstand keihard in schiet: 1-3. De ontlading is groot en geeft rust voor de laatste minuten die nog moeten worden uitgespeeld.

Achteraf

Lycurgus heeft verdiend 3 punten gehaald en dus een gat van 6 punten geslagen met MKV'29. Bovendien staan er nu enkele ploegen op 1tot 3 punten afstand.
Na een iets minder begin heeft Lycurgus de wedstrijd beheerst uitgespeeld. Hopelijk kan de ploeg het geleerde uit deze en voorgaande wedstrijden vast houden en punten sprokkelen tegen andere teams.