WEDSTRIJDVERSLAG  oranje nassau 2 - OMLANDIA

Datum: zaterdag 23 november
Plaats: Sportpark Coendersborg (kunstgrasveld)
Verslag: Alfred Laaning

ORANJE NASSAU BEKERT VERDER

Deze zaterdag moest dames 2 voor de beker spelen tegen de dames van Omlandia. In de voorgaande ronde had Omlandia de dames van Tolbert uitgeschakeld met 2 - 0, Oranje Nassau was gewaarschuwd. Temeer omdat Omlandia het heel goed doet in derde klasse en zelfs bovenaan staat.

Door een heel druk programma op Sportpark Coendersborg moest de wedstrijd gespeeld worden op kunstgras. Dat is verre van ideaal, want met name het kunstgras van Oranje Nassau heeft zo zijn beperkingen. In de loop der jaren heeft er een kaalslag plaatsgevonden, zodat er van gras helemaal geen sprake (meer) is. Daarnaast ligt er grofkorrelig zand op waardoor slidings en ander contact met de ondergrond direct leiden tot behoorlijke blessures. Door deze ondergrond krijgt de bal een hoge snelheid, waardoor veel spelonderbrekingen plaatsvinden (ingooien, doeltrappen enz.). Gelukkig hielden beide teams daar rekening mee, zodat alle speelsters ongeschonden het veld konden verlaten.

Oranje Nassau begon direct scherp aan de wedstrijd. Dat leidde direct al in de 1e minuut tot een prachtig uitgespeelde kans, die door Ilse Meekma beheerst werd afgerond: 1-0.
Oranje Nassau domineerde daarna de wedstrijd, Omlandia beperkte zich tot verdedigen. Zodoende werd er gespeeld op de helft van de Omlandia en kon Oranje Nassau onbeperkt aanvallen.
In de 28e minuut scoorde Monique Remmers de 2 - 0 voor Oranje Nassau. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft pakte Oranje Nassau direct de draad weer op. Met goed combinatiespel en agressie op de bal hadden de oranjehemden wederom veel balbezit. Uiteindelijk leidde dat tot een echte hattrick van Ilse Meekma, die dus drie keer achtereenvolgens scoorde. Eindstand: 5 - 0.