Esther van Arend

Afwezig: Rixt Elgersma en Kittie Stoepker.
Wisselspeelster: Moniek Vening (Nico); ingevallen 75 m. voor Hanneke Mous

Wedstrijdverslag

Vandaag moesten we naar Emmeloord voor de wedstrijd tegen de girls van Flevo Boys. Deze ploeg staat met maar 1 punt boven Lycurgus, het zou dus een gelijkwaardige partij kunnen gaan worden.

Deze illusie bleek al snel ongegrond want binnen 20 seconden maakte Flevo Boys hun eerste doelpunt. De aftrap van Lycurgus belandde in de voeten van de tegenstander en daar maakten de dames van Emmeloord meteen dankbaar gebruik van.
De vroege goal maakte het voor de dames van Lycurgus erg moeilijk om in de wedstrijd te komen. Toch probeerde Lycurgus de wedstrijd op te pakken en tegengas te geven aan het spel van Flevo Boys.
Dit resulteerde in redelijk veel balbezit. Flevo Boys kreeg hierdoor de ruimte om te counteren en ze deden dit zeer effectief. Met een stand van 4-0 gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft kon Flevo Boys vrijuit voetballen en ze bleven geconcentreerd. Ze speelden de kansen goed uit: het doelpuntenaantal liep op tot 8.
Bij Lycurgus viel Hanneke Mous een kwartier voor het einde uit door een blessure. Moniek Vening (Nico) verving haar. Dit bleek een gouden wissel: binnen een minuut zorgde haar eerste balcontact voor een doelpunt voor Lycurgus. Wat een debuut in het eerste team! Hartstikke goed Nico!

De eindstand: 8-1.
Verder is er over deze wedstrijd weinig te melden. Flevo Boys speelde een goede wedstrijd, Lycurgus een erg slechte. Voor Lycurgus een wedstrijd om snel te vergeten en positief verder te gaan met de volgende wedstrijden.