Competitieronde: 12
Verslag:
Chantal Verhoeckx

Vooraf

Vandaag staat de wedstrijd tegen de koploper op het schema. Kortom; dat wordt de mouwen opstropen. Nog voor vertrek zakt het lood me al in de schoenen, want er is een afzegging. Dat betekent dat we maar 11 speelsters hebben vandaag.

Wedstrijdverslag

Tegen de verwachting in, beginnen we goed aan de wedstrijd. We storen de aanval van de tegenstander vroeg en nemen de aanval over. De eerste uitgespeelde kansen zijn voor ons en als opsteker komen we zelfs met 1-0 voor.
Muntendam raakt echter niet van slag en blijft voetballen en trekt de stand naar ongeveer 10 minuten weer recht 1-1.
Ondanks dat we de voorsprong verspeeld hebben, blijven we de bal rond spelen en aanvallen opzetten. Bij balverlies wordt er snel geschakeld zodat Muntendam het erg lastig heeft met het opzetten van gevaarlijke aanvallen. Wij blijven voetballen en het lukt ons zelfs nogmaals te scoren: 2-1.
Ook na deze goal verandert ons spel niet, waar Muntendam het lastig mee heeft. Ze blijven aanvallen en aanvallen maar de gelijkmaker komt er niet.

Na de rust zet ons goede spel zich voort en de tegenstander wordt per minuut gefrustreerder. De wedstrijd wordt steeds grimmiger met als resultaat dat men harder op de bal inkomt en dergelijke waardoor wij een blessure oplopen.
Het verschil van de wedstrijd zit hem uiteindelijk in de wissels. Een kwartier voor het einde is Muntendam wel in de gelegenheid om 3 speelsters te verversen terwijl wij uitgeput raken en een blessure hebben. We houden nog even stand maar de druk wordt door Muntendam op allerlei manieren opgevoerd met als resultaat dat ze de stand gelijk trekken.
Helaas voor onze inzet en ons spel krijgen we geen beloning als ze de winst naar zich toe trekken in de laatste minuten; eindstand 3-2.

Ondanks dat we wederom verliezen, kunnen we met opgeheven hoofd het veld verlaten in de hoop dat we het goede spel voort blijven zetten. Helaas zit de winterstop er tussen en is het afwachten hoe we dan uit de startblokken zullen komen.

Doelpuntenmakers: Hanneke en Saskia