WEDSTRIJDVERSLAG  oranje nassau 2 - MKV '29

Datum: zaterdag 7 december
Plaats: Sportpark Coendersborg
Verslag: Alfred Laaning

Oranje Nassau dames gaan door

Afgelopen zaterdag moesten de dames van Oranje Nassau spelen tegen de degradant uit de 1e klasse van het afgelopen jaar MKV’29 uit Leeuwarden. Dit was alweer de tweede keer dat beide ploegen tegen elkaar aantraden, want de helft van de competitie zit er alweer op. De uitwedstrijd werd op 7 september j.l. door de dames van Oranje Nassau met groot gemak gewonnen, eindstand toen: 0 – 4. Deze keer leek het erop dat het een lastige wedstrijd zou worden, nl. de week ervoor had MKV de uitwedstrijd tegen de dames van Tolbert met maar liefst 0 - 7 gewonnen en zo vertelde de trainer “we zijn eindelijk compleet“. Onze dames waren kortom gewaarschuwd.

De eerste helft leverde een bekend beeld op voor de oranjehemden: veel balbezit, spelen op de helft van de tegenstander, mooi combinatiespel, fraaie kansen, maar weinig doelpunten. Uiteindelijk scoorde Ilse Meekma met een mooi schot de 1 – 0.
Na de rust was het hetzelfde spelbeeld, met dat verschil dat er nu 2x werd gescoord: Nethanja de Waard scoorde met een geweldige uithaal de 2 – 0 en Alien Vos scoorde de 3 – 0. Zelfs met een compleet team lukte het MKV niet tegen te scoren. Eindstand  3 – 0.

Waarschijnlijk zal dit wel de laatste wedstrijd zijn voor de winterstop, aangezien koning Winter zijn entree heeft gemaakt op de velden. Dames 2 bezet een keurige 2e plaats op de ranglijst met 6 verlies punten voor op de nummer 3 en 5 punten achterstand op de nummer 1. Natuurlijk zullen de dames er alles aan doen om een aanval in te zetten op de 1ste plaats. De tweede helft van de competitie belooft zeer spannend te worden.