WEDSTRIJDVERSLAG  BE QUICK DOKKUM - oranje nassau 2

Plaats: Dokkum
Verslag: Alfred Laaning

Oranje Nassau 2 naar ruime winst

Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Oranje Nassau uit naar Be Quick Dokkum. Ondanks het weer van de afgelopen periode, lagen de velden er goed bij. Er werd kortom gevoetbald.

De eerste 5 minuten begonnen de O.N.- vrouwen wat aarzelend en kreeg Be Quick een mooie kans op een treffer, maar Monique hield gelukkig haar doel schoon.
In de 8e minuut was het Shary Bakker die uit een perfecte corner beheerst in de hoek kopte en zo de eerste treffer van O.N. aantekende. Dat was voor de O.N.-vrouwen blijkbaar het signaal om de wedstrijd helemaal over te nemen en met mooi en bij tijd en wijle oogstrelend voetbal de wedstrijd te domineren.
In de 18e minuut scoorde Marjan Meier op prima aangeven van Melissa de 2e treffer voor O.N., met een diagonaal schot net onder de lat.
Waarschijnlijk heeft Shary dit van Marjan afgekeken, want ruim 10 minuten later scoorde zij haar tweede treffer met een identiek schot. Ruststand: 0 – 3.

In de tweede helft verving Carla Koops Henrieke Huisman in de spits, Jannet van Dijken verving Ingrid van den Berg en Lisan Stuulen verving Marjan Meier.
Door een misverstand in de verdediging kreeg O.N. al vrij vlot in de 2e helft een onnodig doelpunt tegen: een diepe bal werd verkeerd ingeschat.
Twee minuten later was de stand al weer 1 – 4: uit een mooie voorzet van Carla scoorde Ilse Meekma heel beheerst.
Na een mooie combinatie tussen Carla en Jannet scoorde ook Nethanja: 1 – 5.
Ook Melissa moet de kunst van hard en geplaatst schieten hebben afgekeken, want in de 79e minuut scoorde zij met een fantastisch schot de 1 – 6 en bepaalde zo de eindstand.

Al met al een mooie wedstrijd, veel doelpunten en een terechte winnaar.
a.s. Zaterdag speelt O.N. thuis tegen FFS, aanvang 12.30 uur. Dit mag niemand missen!