WEDSTRIJDVERSLAG  CSVC - oranje nassau 2

Plaats: Coevorden
Bekerwedstrijd
Verslag: Alfred Laaning

Oranje Nassau bekert verder

Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Oranje Nassau aantreden voor de beker tegen de vrouwen van CSVC in Coevorden. Een vooraf moeilijk in te schatten tegenstander, omdat de O.N.-vrouwen nog niet eerder tegen CSVC hadden gespeeld.
De nieuwe trainer / coach van Oranje Nassau, Erik van der Vlag, ( afkomstig uit Stadskanaal ) kon zo de selectie voor de tweede keer aanschouwen.

Aangemoedigd door een handvol toeschouwers begonnen de vrouwen van Oranje Nassau gelijk overtuigend aan de wedstrijd.
In de 15e minuut scoorde Nethanja de Waard, uit een voorzet van Marjan Meier gelijk al de 0 – 1.
Niet lang daarna scoorde Nethanja de 0 – 2 uit een inspeelbal van Rosanne Roelers.
Dat ze het scoren nog niet verleerd was bewees Lizan Stuulen door een schot, volgens haarzelf naast, van Jannie Sanders van richting te veranderen. Ruststand 0 – 3.

In de 2e helft verving Henrieke Huisman Lizan Stuulen.
In de 51e minuut werd Carla Koops door een tegenstandster in het zestienmetergebied gehaakt. Ondanks dat de voetbalwetten voorschrijven dat dan niet dezelfde speelster de penalty neemt, durfde Carla het toch aan: 0 – 4.
Ook Marjan liet zich weer gelden, want met een mooi afstandschot van zeker 25 meter schoot zij de 0 – 5 binnen.
Deed de tegenstander dan niks? Jawel, met een van richting veranderd schot, werd het toch nog 1 – 5.
Henrieke zou Henrieke niet zijn, als zij ook niet haar doelpunt zou meepakken. Uit een rebound scoorde zij de 1 – 6.
Uiteindelijk bepaalde Carla met een mooie solo-actie de eindstand op 1 – 7.