Plaats: Sneek
Verslag:
Chantal Verhoeckx

Wedstrijdverslag

Wederom met slechts een delegatie van elf dames (inclusief Willeke Kastje; dames 2) vertrokken we naar Sneek. De weersomstandigheden veranderen tijdens de warming-up. Vanaf het fluitsignaal, van onze vrouwelijke scheidsrechter, begint het te regenen en kan de wedstrijd beginnen.

Het wordt meteen duidelijk dat Sneek een zeer sterke ploeg is en ons alle kanten van het veld laat zien. Door hun goede spel komen wij niet in de wedstrijd en is het een kwestie van verdedigen. We doen ons best maar Sneek weet toch te scoren.
Zoals bij ons geldt: als er een bal in het net ligt volgen er meer. In de eerste helft lukt het ons slechts af en toe de bal te veroveren en een vuist te maken. Maar helaas deden we dat te gehaast en resulteerde dat weer in balverlies.

De tweede helft, het regent nog steeds. Het veld wordt slechter en slechter, ons spel niet beter. De Friese dames hebben de mouwen nogmaals opgestroopt en gaan opzoek naar meer doelpunten. Wij zijn op onze hoede en verdedigen iets scherper met als resultaat geen doelpunten.
Ongeveer een kwartier voor het einde merken we dat de druk groter wordt en Sneek steeds gevaarlijker door de verdediging snijdt. Wat we niet gemerkt hadden, is dat Hanneke geblesseerd is uitgevallen, vandaar de druk. De regen, de kou en het spel van Sneek weten onze verdediging te breken en we krijgen nog een paar om onze oren. Na 2 keer 45 minuten druipen we af met een 6-0 nederlaag aan onze natte broeken.