WEDSTRIJDVERSLAG  oranje nassau 2 - FLEVO BOYS

Datum: zaterdag 8 maart
Plaats: Sportpark Coendersborg
Verslag: Alfred Laaning

Oranje Nassau nieuwe koploper

Afgelopen zaterdag 8 maart moesten de vrouwen van Oranje Nassau het opnemen tegen de vrouwen van Flevo Boys. Alhoewel de uitwedstrijd met 0 – 5 werd gewonnen, gaf de wedstrijd toen toch een ander beeld. Pas in de laatste minuten verloren de vrouwen uit Emmeloord.
Terug naar afgelopen zaterdag. Ondanks de harde wind en de hevige regenval ging de wedstrijd toch door. En aangezien dames 1 om 15.00 uur begon, kon dames 2 ook eens op het hoofdveld spelen. Roelof van Dam had zelfs de geluidsinstallatie aangedaan met passende muziek van de Rolling Stones (?), om zo de wedstrijd nog meer allure te geven.

Binnen 7 minuten was het al 1 – 0 voor de oranjehemden, door een mooi diagonaal schot van Susanne Huijing. Oranje Nassau zette veel druk om een tweede doelpunt te scoren. Dat lukte in de 20ste minuut, toen Jolanda Tromp prima mee opkwam en met een fraai afstandsschot de 2 – 0 aantekende. Onhoudbaar. Ondanks de vele kansen, werd er voor de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft verving Jannie Sanders Lotte Jansen, de geblesseerde Carla Koops werd vervangen door Maaike Jager en Monique Remmers verving in de 80ste minuut Melissa de Bode.
Uiteindelijk duurde het tot de 64ste  minuut dat Melissa de Bode met een prachtig stift-balletje de keeper van de Flevo Boys verschalkte en zo de 3 – 0 aantekende. Deze stand werd ook de eindstand, ondanks ook in de 2 helft de vele kansen.

Al met al een mooie wedstrijd van de dames 2 -vrouwen, met veel agressie naar de bal, een tomeloze inzet en mooi combinatievoetbal. De uitslag had wat hoger mogen uitvallen.
Nieuwe koploper? Ja, want Muntendam heeft met 2 – 1 verloren tegen FFS. Over twee weken speelt dames 2 thuis tegen Muntendam, een absolute topper!!! Aanvang: 12.30 uur