WEDSTRIJDVERSLAG  Lycurgus - oranje nassau 2

Datum: zaterdag 15 maart
Plaats: Sportpark Vinkhuizen
Verslag: Jan Wolthuis (met dank aan Alfred)

Vooraf

Lycurgus strijdt tegen degradatie en Oranje Nassau 2 voor promotie en het kampioenschap. Een duel dus tussen de top en de kelder in de Tweede Klasse.
De wedstrijd Oranje Nassau 2 - Lycurgus eerder dit seizoen was geeindigd in 4-0.
Oranje Nassau 2 leeft toe naar de mogelijk beslissende seizoenswedstrijd volgende week thuis tegen Muntendam en is er dus alles aan gelegen om een goede ouverture neer te zetten.

Opstelling Lycurgus

Kittie Stoepker Saskia Vlaanderen
Rixt Elgersma Saar Sekewael  Chantal Verhoeckx Christine Huizing
Ieneke Nederhoed Petra Verweij Nancy van Velzen Ceres Jedeloo
  Esther van Arend

Hanneke Mous en Esther Beukema waren verhinderd.
Wissels in de tweede helft: Willeke Kasje voor Rixt Elgersma, Jana Roorda voor Saskia Vlaanderen, Karin Pluim voor Kittie Stoepker

Monique van der Veen

Lizan Stuulen mocht na haar blessure van vorige week een helft meedoen bij het 4de. Lot Jansen was verhinderd.

Wedstrijdverslag

De wedstrijd Lycurgus - Oranje Nassau 2 is eigenlijk nooit een wedstrijd geworden. Binnen 1 minuut was het al 0-1; na 5 minuten was het al 0-3. Daarna kon Oranje Nassau 2 rustig de score uitbreiden tot een 0-6 ruststand en een 0-11 eindstand.
Op snelheid, techniek en tactiek waren de coendersborg vrouwen hun vinkhuizer collega's te sterk af. Lycurgus kwam geen moment in de wedstrijd.
Een opsomming van het scoreverloop volstaat.

49e m.: Ilse Meekma 0-7
55e m.: eigen doelpunt 0-8 (na goed opsluiten van de tegenstander)
67e m.: Marian Meijer 0-9
71e m.: Carla Koop 0-10 (met een vallende kopbal op een voorzet van Monique Remmers)
77e m.: Ilse Meekma 0-11 (na een fraaie slalom door de verdediging).

Carla Koops (liggend) heeft vallend met een kopbal uit een voorzet van Monique Remmers vanaf rechts keepster Esther van Arend verslagen

Na afloop

De uitslag en het spelbeeld zeggen voldoende.
Voor Oranje Nassau 2 is het inderdaad een goede voorbereiding geworden voor de wedstrijd tegen Muntendam. Deze tegenstander zal echter van een geheel andere orde zijn, dus overmoed is misplaatst.
Voor Lycurgus rest de dappere strijd om de punten en tegen degradatie. Dan zal echter beduidend beter moeten worden gepresteerd dan in deze wedstrijd.