WEDSTRIJDVERSLAG  NOORDSCHESCHUT - oranje nassau 2

Datum: zaterdag 5 april
Plaats: Noordscheschut
Verslag: Alfred Laaning

Vooraf

Afgelopen zaterdag moest dames 2 uit voetballen tegen de vrouwen van Noordseschut. De thuiswedstrijd had ON beslist in haar voordeel door met 4 - 2 te winnen. Een absoluut geen gemakkelijke overwinning. Elke tegenstander wil graag winnen van Oranje Nassau en dat geldt ook voor Noordseschut.
Oranje Nassau had de punten nodig in de race voor het kampioenschap; Noordscheschut was uitgeschakeld voor zowel promotie als degradatie en kon vrijuit spelen.

Wedstrijdverslag: Oranje Nassau dames blijven op koers

Een harde en koude wind maakte het deze zaterdag lastig om te voetballen, met name voor de meegereisde toeschouwers was het koud.
ON begon de wedstrijd voortvarend, want al in de 4e minuut scoorde Ilse Meekma gelijk al de 0 - 1. Met een prachtig lobje werd de keepster van Noordseschut gepasseerd.
Noordseschut was gelijk wakker. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen voor de Drentse vrouwen, maar gelukkig werden die niet benut. Zelfs voor een leeg doel werd niet gescoord. Ook ON kreeg nog een aantal mooie kansen, maar ook die werden niet benut. Zo werd de ruststand 0 - 1.

In de rust werd Rosanne Roeles vervangen door Marjan Meijer. De tweede helft liet een ander beeld zien: Oranje Nassau had meer balbezit, combineerde goed en was ook agressiever in de duels. In de 54e minuut resulteerde dat in de 0 -2 door een mooi schot van Marjan Meijer in de bovenhoek.
Ook achterin werd niets meer weggegeven, zodat er gevoetbald werd op de helft van de tegenstander.
Dat ook Agnes een hard schot heeft, bewees ze even later door met een harde knal de 0 - 3 aan te tekenen. Intussen was Monique Remmers vervangen door Henrieke Huisman.
In de 87e minuut scoorde Marjan Meijer haar 2e goal deze middag door een prachtig stiftballetje over de keepster van Noordseschut. Oranje Nassau moest de laatste minuten door met 10 man, want door een harde en gemene trap van achteren moest Carla koops het veld ernstig geblesseerd verlaten.
Of het daardoor kwam is onbekend, maar ineens was het 1 - 4. Noordseschut had tegen gescoord. Dat was ook uiteindelijk de eindstand.

Na afloop

Een duidelijk beter ON had verdiend gewonnen, met name gezien de tweede helft.
Dinsdag 8 april moet dames 2 thuis spelen tegen mede-titelkandidaat Muntendam.
a.s. Zaterdag moeten de dames om 12.30 uur thuis tegen Havelte. Een hele lastige tegenstander, die het ON nog moeilijk kan maken. Ook bij deze wedstrijd hopen we op de volle winst.