WEDSTRIJDVERSLAG  oranje nassau 2 - MUNTENDAM

Plaats: Sportpark Coendersborg
Scheidsrechter: Hans Stuulen
Verslag/foto's: Jan Wolthuis

Vooraf

De wedstrijd tussen de 2 ploegen met de minste verliespunten in de Tweede Klasse A.
Muntendam was de najaarskampioen en was de enige geweest die Oranje Nassau tot dusverre had geklopt. De ploeg maakte de laatste tijd echter een moeilijke periode door en was inmiddels afgezakt naar plaats 3. Winst voor Muntendam zou voor hen een terugkeer in de titel- en promotierace betekenen. Winst voor Oranje Nassau zou betekenen dat de weg naar het kampioenschap open zou liggen.

Linda Buurke

Wissels: Maaike Jager voor Tineke Poelstra, Melissa de Bode voor Monique Remmers, Monique van der Veen voor Linda Buurke

Wedstrijdverslag: Oranje Nassau dames blijven op koers

Het was een frisse, zoniet koude dinsdagavond. Dit kwam het spel van beide ploegen niet ten goede.
De eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Oranje Nassau zette iets meer druk, maar Muntendam was af en toe op snelheid gevaarlijk.
Na een kwartier kwam Muntendam op voorsprong. De Groningse defensie nam teveel risico waardoor een speelster van Muntendam een vrije schotkans kreeg en deze niet onbenut liet: 0-1.
Oranje Nassau moest daarna komen, maar Muntendam bleef kort op de man spelen en gaf weinig weg. Oranje Nassau kon wel enige kansjes creeren, maar hier niet uit scoren. Zo zette Jannie Sanders met een dieptepass Ilse Meekma vrij maar deze schoot tegen de keepster op. Een afstandsschotje van Nethanja de Waard werd tot hoekschop verwerkt.
Tegen het eind van de eerste helft begon Oranje Nassau een overwicht te krijgen. Marjan Meijer schoot over en Monique Remmers schoot een paar minuten uit goede positie naast. Even later werd een voorzet van dezelfde Monique Remmers door Carla Koops in het centrum gemist. En in blessuretijd kwam een voorzet van Marjan Meijer bij de tweede paal bij Nethanja de Waard die echter de keepster op haar weg vond.

De tweede helft begon Oranje Nassau met aanvallende bedoelingen. Jannie Sanders werd een linie naar voren gestuurd. Muntendam kreeg echter in de allereerste minuut na de spelhervatting een dot van een kans maar via Linda Buurke ging de bal toch nog naast. Het was op enkele uitbraken na, meteen het laatste wapenfeit van de Muntendammers in de tweede helft.
Oranje Nassau begon steeds meer druk te ontwikkelen en kreeg ook diverse kansen en kansjes op een doelpunt. In de 55ste minuut kreeg Carla Koops van dichtbij een vrije schotkans maar haar schot was een prooi voor de keeper. Direct daarna kwam de bal uit een voorzet tegen de paal en werd in de rebound naast geschoten. In de 60ste minuut schoten eerst Ilse Meekma en in de herkansing Maaike Jager naast na een goed genomen vrije trap van Nethanja de Waard. In de 71ste minuut kwam Ilse Meekma vrij bij de tweede paal maar ook haar schot werd gekeerd door de keeper. In de 75ste minuut kreeg Melissa de Bode een kans bij de tweede paal maar zij raakte de bal verkeerd. Even later mocht Ilse Meekma na een corner inschieten maar ook dit keer greep de keeper van Muntendam goed in. In de 86ste minuut schoot Carla Koops nog een keer naast.
Terwijl Muntendam zich in de invallende duister al opmaakte voor het vieren van een overwinning sloeg Oranje Nassau in de slotfase toch nog toe. Een vrije trap van ON werd in het strafschopgebied door een Muntendamspeelster verlengd, waarna Jannie Sanders er nog net een voet tegenaan wist te krijgen voor de welverdiende gelijkmaker: 1-1. De resterende speeltijd was te kort voor beide ploegen om nog iets uit te richten.

Na afloop

Oranje Nassau heeft bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken en mocht uiteindelijk blij zijn dat het in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Gezien het grote overwicht in de tweede helt had er echter beslist meer ingezeten.
ON heeft nu een voorsprong van 4 punten op Havelte en Muntendam en mag die voorsprong niet meer weggeven. Er staan echter nog moeilijke wedstrijden tegen Havelte en nummer 4 ONS Sneek te wachten.
Voor Muntendam wacht de spannende strijd op plaats 2 die ook nog recht geeft op promotie. Maar ook de 3de plaats - die recht geeft op promotiewedstrijden - is met ONS Sneek op de loer nog lang niet veilig.