WEDSTRIJDVERSLAG  ONS Sneek - oranje nassau 2

Datum: zaterdag 12 april
Plaats: Sneek
Verslag: Alfred Laaning

Vooraf

Na het gelijke spel tegen Muntendam mocht Oranje Nassau geen fouten meer maken op de weg naar het kampioenschap. ONS sneek zou echter een taaie tegenstander zijn. De wedstrijd in Groningen was in een 2-2 gelijk spel geeindigd. Sneek stond op plaats 4 en had kansen op plaats 3 die recht zou geven op promotiewedstrijden of zelfs op plaats 2 die rechtstreekse promotie zou inhouden.

Wedstrijdverslag: moeizame overwinning O.N.-vrouwen

Dat sportparken soms moeilijk te vinden zijn, bleek maar eens te meer in Sneek. Alhoewel we de velden zagen liggen, konden we niet de goede weg vinden om er te komen: de weg was opgebroken. Gelukkig, ondanks tegenstrijdige adviezen van voorbijgangers, zijn we er toch gekomen. Een poging om ons om de tuin te leiden?

Aangezien ook O.N.Sneek in oranje shirts speelt, moesten onze gastvrouwen in ander gekleurde shirts spelen. Soms is hierover enige verwarring. Bij alleen standaardteams moeten de gasten ander gekleurde shirts dragen, maar aangezien wij het tweede team zijn, moet de thuisspelende vereniging voor reserve-shirts zorgen. O.N.Sneek was blijkbaar op de hoogte van deze regel, want zij hadden voor de gelegenheid witte shirts aangetrokken.

Terug naar de wedstrijd. Al in het begin van de wedstrijd bleek dat O.N.Sneek absoluut speelde voor de 3 punten. Na de wedstrijd vertelde de trainer te gaan voor de derde plaats, die recht geeft op een promotie-wedstrijd voor de 1e klasse. Met erg veel druk naar voren probeerde O.N.S. het spel van de Groningers te ontregelen en dat lukte ook. Oranje Nassau had moeite om in het spel te komen: veel foute passes, de voorhoede werd moeilijk bereikt, weinig kansen. O.N.S. daarentegen kreeg een aantal mooie kansen. Tot twee keer toe redde keepster Linda Buurke in een 1 tegen 1 situatie. Met mooie reddingen wist zij haar doel schoon te houden. Zo eindigde de eerste helft in een 0 – 0.

In de 2e helft maakten Melissa de Bode en Ilse Meekma plaats voor Henrieke Huisman en Monique Remmers. In de 80e minuut maakte Miranda Winters haar debuut in de 2e klasse. Zij verving Carla Koops, die door menige aanslagen op haar enkels het veld verliet.
Dat de 1e helft O.N.S. veel kracht had gekost, bleek direct al in de 2e helft. Oranje Nassau kwam beter in het spel en creeerde zich al gauw enkele mooie kansen. De rollen waren omgedraaid, of zoals dat heet: de bordjes waren verhangen. Toch lukte het de Groningers niet te scoren.
Uiteindelijk in de 89e minuut gaf Nethanja de Waard de beslissende pass aan Henrieke Huisman, die alleen op de keepster van O.N.S. afliep en beheerst scoorde in de linkerhoek. Achteraf de winnende treffer en natuurlijk 3 heel belangrijke punten! Uiteindelijk floot de scheidsrechter in de 98e minuut af, dus nog 9 spannende minuten.
Al met al een moeizame overwinning met erg veel inzet van beide kanten, waarbij Oranje Nassau aan het langste eind trok. Gezien de wedstrijd ook terecht.