Datum: zaterdag 19 april
Plaats: Sportpark Coendersborg
Verslag: Alfred Laaning

Overwinning met dubbele gevolgen

Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Oranje Nassau thuis spelen tegen het altijd lastige FFS uit Vegelinsoord. Een hele stugge ploeg, die weinig kansen weggeeft en het doel goed op slot houdt. In de uitwedstrijd had Oranje Nassau maar met 2 – 0 gewonnen, na een moeizame wedstrijd.
Ook deze wedstrijd zou het niet anders worden. Een aanvallend Oranje Nassau bepaalde het beeld van de wedstrijd. FFS had slechts 1 echte spits voorin staan, de overige speelsters waren fanatiek aan het verdedigen. Ondanks een handvol kansen lukte het de oranjehemden niet voor de rust te scoren.

In de rust werd Carla Koops vervangen door Monique Remmers en Maaike Jager verving Gea Eliens. Later in de tweede helft verving Melissa de Bode Henrieke Huisman.
Na goed doorgaan van Monique scoorde zij direct al in de tweede helft de 1 – 0. Je mag wel zeggen, de bevrijdende treffer.
Opeens bleek dat FFS nog meer spitsen had, eindelijk ging ook FFS op de aanval spelen om zo toch een puntje mee te nemen uit Groningen. Dat Oranje Nassau de minst gepasseerde verdediging heeft uit de 2e klasse bleek vanmiddag maar eens te meer. Er was geen doorkomen aan voor de vrouwen uit Vegelinsoord, de verdediging stond als een huis.
In de 65e minuut was het wederom Monique die met een droge knal de 2 – 0 aantekende en zodoende de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van Oranje Nassau.
Een belangrijke overwinning voor dames 2 in de strijd voor de promotie en het kampioenschap. Echter later op de middag bleek na een telefoontje dat Muntendam thuis had verloren van Tolbert met 2 – 4. Een onverwachte uitslag, maar als gevolg daarvan de promotie naar de 1e klasse, want ook de 2e plaats geeft recht op promotie. O.N. is niet meer te achterhalen voor Muntendam en heeft een voorsprong van 10 punten.
Ook Havelte verspeelde vanmiddag dure punten, want zij speelden gelijk tegen Noordseschut. Zo heeft O.N. 6 punten voorsprong op de nummer 2 en 10 punten voorsprong op de nummer 3 . Wie had dat gedacht!
A.s. zaterdag kan Oranje Nassau het kampioenschap veilig stellen door thuis te winnen van Havelte. Aanvang: 12.30 uur. Wij verwachten vele toeschouwers om dit feest mee te maken.