reportages

Interviews

Jolanda Tromp:
8 jaar op de Groningse velden

juli ´05. 8 jaar voetbalde zij in Groningen in de Hoofdklasse. Eerst bij Velocitas, later bij Oranje Nassau. Het laatste jaar won zij de KNVB beker, maar toch wil zij niet nog eens zo´n jaar meemaken. Komend seizoen voetbalt zij bij Be Quick ´28 in Zwolle.

Klik hier voor een afscheidsgesprek.

Hieke Zijlstra: voetbalavontuur in Florida

okt. '03 - juni. '05. Hieke Zijlstra is vertrokken naar de VS. Na enkele maanden in Chicago hoopt zij aan de University of Florida een opleiding (physical) education te gaan volgen. Tevens maakt zij dan deel uit van universteitsteam vrouwenvoetbal dat in de South Eastern Conference uitkomt.
Regelmatig doet zij verslag aan deze site.

Klik hier voor haar belevenissen in de VS.
Klik hier voor haar belevenissen in de VS.

Harma Stuulen: 30 jaar vrouwenvoetbal

jan. '04. 30 jaar geleden begon zij met vrouwenvoetbal. Zij speelde voor diverse noordelijke clubs. Later was zij jarenlang leidster van de hoofdklasseteams van Velocitas en Oranje Nassau. Om gezondheidsredenen moest zij daar onlangs mee stoppen. Maar nog steeds is zij bestuurder van het Landelijk Overleg Vrouwenvoetbal.

Klik hier voor een gesprek over geschiedenis en toekomst van het vrouwenvoetbal.
Jeannine Poelman:
afscheid van de Groningse velden

juni '03. Jeannine Poelman heeft haar laatste bal getrapt voor een Groningse vereniging. Na 10 jaar Groningen en 3 clubs (Velocitas, DIVA '83, Oranje Nassau) vertelt zij over haar ervaringen. Een eenmalig international die tot 2x toe door blessures ver werd teruggeworpen en toch weer is teruggekeerd op het hoogste niveau.

Klik hier voor haar afscheidsinterview.

Synnøve Bjørkhaug:
terugblik op 2½ jaar Groningen

jan. '03. De 25-jarige Noorse Synnøve Bjørkhaug verdedigt al 2½ jaar het doel voor Eersteklasser The Knickerbockers. En met veel succes: vorig jaar werd zij bij deze club gekozen tot Speelster van het Jaar.
Eind januari is zij vertrokken richting Noorwegen voor haar stage.
Klik hier voor een gesprek over haar ervaringen.
Dit interview is eerder geplaatst op www.vrouwenvoetbal.nl.

Dorien Siepel:
vice-kampioen van de VS

aug. '02. ON-basisspeelster Dorien Siepel bleef bijna 4 maanden in de VS. Ze woonde bij een gastgezin en voetbalde bij de Charlotte Eagles. Met haar ploeg is ze vice-kampioen geworden van de VS. Eerder werden de Lady Eagles divisiekampioen en conferentiekampioen.

Klik hier voor een verslag van de belevenissen van Dorien.

Nicole Delies:
afscheid van de Groninger velden

juni. '02. Zij voetbalde bij GVAV-Rapiditas, Velocitas en het laatste jaar bij Oranje Nassau. Ze maakte carrière in Jong Oranje en brak door in het nationale team. Iin '01-'02 werd zij topscoorster van de Nederlandse competitie. Volgend jaar komt zij uit voor landskampioen Saestum uit Zeist.

Klik hier voor haar afscheidsinterview.

 

Kunstgrasveld The Knickerbockers

16-8-'03.  Eersteklasser The Knickerbockers uit Groningen heeft zaterdag geoefend tegen derdeklasser Omlandia. Het bijzondere aan deze ontmoeting was dat het plaats vond op een nieuw veld. Het Universitair Sportcentrum waar de club haar wedstrijden speelt, heeft sinds vorige week een met rubber ingestrooid speelveld.
De eerste ervaringen van beide teams waren goed. Het veld veert een beetje en de bal rolt goed. Wel kregen speelsters hete voeten. Klik hier voor een uitgebreider verslag.
The Knickerbockers da1 mag het veld overigens alleen gebruiken voor trainingen; alleen de lagere elftallen mogen er wedstrijden op spelen.

Oranje Nassau 2 wint districtsbeker

29-5-'03. De finale van de Noordelijke districtsbeker is gewonnen door Oranje Nassau 2. In Norg werd Gasselternijveen, kampioen van 3B, in de verlenging met 4-1 geklopt.
Na de reguliere speeltijd was de stand nog dubbelblank. Oranje Nassau had in de tweede helft een groot overwicht opgebouwd maar weinig kansen gehad. In de verlenging van 2x15 minuten kwam Gasselternijveen al snel op voorsprong. Vijf minuten later werd deze achterstand weggewerkt door Nethanja de Waard en vanaf de aftrap omgezet in een voorsprong door Rosanne Roeles. In het laatste kwartier voerden Carla Koops en Miranda Winters de score nog op tot 4-1.
Oranje Nassau 2 heeft hiermee de dubbel gepakt: kampioen van 2A en winnaar van de districtsbeker.
Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag met zo'n 40 foto's.

ON verliest halve finale KNVB-beker

24-5-'03. Oranje Nassau speelt de halve finale voor de KNVB-beker thuis tegen WFC. Voor de competitie was eerder thuis met 4-3 van de ploeg uit Wormerveer gewonnen. Ook nu begon Oranje Nassau sterk aan de wedstrijd. Door doelpunten van Sylvia Smit en Marloes de Boer kwam het op een 2-0 voorsprong. WFC zette in de tweede helft echter een alles-of-niets offensief in en wist in de reguliere speeltijd op gelijke hoogte te komen: 2-2.
Strafschoppen moesten de beslissing nemen en hierin faalden de Groningse kanonnen. Uitschakeling dus in de halve finale.
Klik hier voor een wedstrijdverslag en -foto's.

15e Internationaal Toernooi The Knickerbockers

8-6-'03. Op 6, 7 en 8 juni organiseerde The Knickerbockers het 15de IT (Internationaal Toernooi): de Special EdITion. Naast 20 mannenploegen, namen 9 vrouwenploegen deel, waaronder 2 buitenlandse ploegen. De Groningse eer werd vertegenwoordigd door het 1ste en 2de team van The Knickerbockers en een team van oud-leden, de Old Ladies. Uit de rest van Nederland kwamen ploegen uit Zwolle (Buitenspel), Buitenveldert, Maastricht (Black Stockings) en Delft. Uit het buitenland kwamen ploegen uit Freiburg en Oxford (Mansfield Road).
In een herhaling van de finale van vorig jaar werd opnieuw The Knickerbockers 1 winnaar van het toernooi door Freiburg met 1-0 te verslaan.
Klik hier voor enkele foto's uit de poulewedstrijden op zaterdag tussen The Knickerbockers 2 en Mansfield Road en tussen The Knickerbockers 1 en Delft.

14e Internationaal Toernooi The Knickerbockers

19-5-'02. In het Pinksterweekend, op 17, 18 en 19 mei, hield G.S.V.V. The Knickerbockers zijn 14de Internationaal Toernooi. Bij de vrouwen deden de volgende ploegen mee: The Knickerbockers 1 (Groningen), The Knickerbockers 2 (Groningen), The Knickerbockers oud (Groningen), Buitenveldert (ACTA-VU-UVA-HvA ), Universiteit Twente (Drienerlo), Achilles '94 (Assen), WG Freiburg Universitãt (Freiburg), Lofthouse (Duitsland), Centrale Ecole de Paris (Paris), Salzburg Universität (Oostenrijk).
Het 1ste team van The Knickerbockers werd bij de vrouwen toernooiwinnaar. Het klopte in de finale Freiburg, de winnaar van 2001, met 1-0.
Klik hier voor enkele foto's.

Nieuwsblad v/h Noorden over deze site

okt. '01. Eind augustus '01 begon deze site. In oktober wijdde het Nieuwsblad van het Noorden een uitgebreid artikel aan deze site. Klik hier voor het volledige artikel.

Universiade 2001

aug./sept. '01. Op het moment dat de speelsters van het Oranje-team in Beijing zaten voor de Universiade, ging deze site de lucht in. De eerste reportages gingen over de belevenissen van onze Nederlandse meiden in het verre Oosten. En die waren niet gering: uiteindelijk haalde de ploeg - met de ON speelsters Nicole Delies, Hieke Zijlstra en Marloes de Boer - de finale en een zilveren medaille. Lees hier een verslag van het toernooi (volgt).